[UA] Tietoturva ja yksityisyys Universal Analyticsissa

Teknologian muuttuminen edellyttää joskus myös käytännön muuttamista. Emme ole juurikaan muuttaneet tietoturva- ja yksityisyysperiaatteitamme, mutta seuraavat seikat kannattaa huomioida:

• Universal Analyticsissa datasi on turvassa.
    Universal Analytics tuo Analyticsiin lisää ominaisuuksia, mutta yksityisyyteen liittyvät sitoumuksemme eivät ole muuttuneet. Turvatoimet, kuten IP-osoitteiden piilottaminen, Google Analyticsin Opt-out Browser ‑lisäosa, datan luottamuksellisuus ja suojaus toimivat Universal Analyticsin JavaScript-kirjaston (analytics.js) kanssa.
  • Ensimmäisen osapuolen evästeiden tallennus on minimoitu analytics.js-kirjastossa.
    Paikalliseen ensimmäisen osapuolen evästeeseen tallennettavien tietojen määrää on vähennetty analytics.js-kirjastossa. Käytössä on vain kahdesta satunnaisesti luodusta 32-bittisestä numerosarjasta muodostettu tunniste (esim. 12345.67890). Evästeiden poistaminen tai tyhjentäminen selaimesta ei takaa, että myöhemmät sivustokäynnit lasketaan uusiksi istunnoiksi Analyticsissa. Lue lisää Analyticsin käytön estämisestä.
  • Selvitä, käytetäänkö sivustolla Universal Analyticsia.
    Voit helposti tarkistaa, käytetäänkö verkkosivustolla Analyticsia tai Universal Analyticsia. Useimmat nykystandardien mukaiset selaimet sisältävät kehittäjätyökaluja, joiden avulla voit tarkistaa, käytetäänkö verkkosivulla Google Analyticsia. Huomaa, että samalla sivulla voidaan käyttää yhtä aikaa sekä klassisen Analyticsin (ga.js) että Universal Analyticsin (analytics.js) JavaScript-kirjastoa.
  • Universal Analytics tukee Measurement Protocolia.
    Universal Analytics tuo Analyticsiin uusia datankeruuteknologioita, kuten Measurement Protocolin. Jos sivustolla, sovelluksessa tai muissa digitaalisissa laitteissa tai palveluissa käytetään Measurement Protocolin keräysmenetelmiä ja/tai ominaisuuksia, näiden ominaisuuksien käytöstä on ilmoitettava käyttäjille ja asiakkaille ja heille on tarjottava mahdollisuus vaikuttaa ominaisuuksien käyttöön Measurement Protocolia koskevan käytäntömme mukaisesti. Jos käytät Measurement Protocolia hyödyntävää palvelua, tarkista ilmoitus ja palvelussa tarjotut vaihtoehdot suoraan palvelua käyttävältä Analytics-asiakkaalta, sillä Analyticsin suoraan tarjoama estovaihtoehto ei vaikuta Measurement Protocolin kautta raportoituun dataan.
  • Universal Analytics tukee datankeruuta ilman selaimen evästeitä.
    Universal Analyticsin keräysmenetelmillä (analytics.js ja Measurement Protocol) voidaan kerätä käyttäjäinteraktiodataa ilman evästeitä. Lue lisää Analyticsin käytön estämisestä.