[UA] Betekenis van de waarde (not set)

Dit artikel gaat over (not set) in Universal Analytics. Voor problemen met (not set) in Google Analytics 4 gaat u naar [GA4] Wat de waarde (not set) betekent in uw rapporten.

(not set) is een tijdelijke aanduiding waarmee Google Analytics aangeeft dat er geen gegevens zijn binnengekomen voor de dimensie die u heeft geselecteerd. De redenen waarom er (not set) staat als dimensiewaarde, verschillen afhankelijk van het rapport.

In dit artikel:

Advertentierapporten

Google Ads

Als u (not set) ziet staan in uw Google Ads-rapporten, betekent dit dat de website of app die u in het Analytics-account bijhoudt, verkeer krijgt van een Google Ads-account dat niet aan de rapportageweergave is gekoppeld. Check het volgende:

In een enkel geval kunnen gegevens over een klik verloren gaan ondanks dat autotagging aanstaat. Als gevolg hiervan ziet u soms vermeldingen met de waarde (not set) in plaats van gegevens over het zoekwoord, de advertentiecontent of de campagnegegevens, omdat deze niet konden worden verzameld.

Overeenkomstige zoekopdracht

Als u (not set) ziet staan in uw rapporten voor Google Ads > Overeenkomstige zoekopdracht, krijgt waarschijnlijk alles in het gedeelte Google Ads de waarde (not set), zoals hierboven beschreven. Als in de gewone Google Ads-rapporten (Campagnes en Zoekwoorden) de gegevens wel correct worden getoond, zijn er andere redenen waarom het rapport Overeenkomstige zoekopdracht (not set) bevat.

• Het verkeer is afkomstig van het Google Display Netwerk (er is geen zoekopdracht aan dit verkeer gekoppeld en dus staat er (not set)).
  • De campagnes zijn handmatig getagd (dit rapport werkt alleen voor automatisch getagd verkeer).
  • Ongeldige klikken worden getoond als (not set).
  • Alle termen die zijn geclassificeerd als (andere zoektermen), worden in het Google Ads-rapport Zoektermen getoond als (not set).

Rapporten over het gedrag

Sitecontent > Landingspagina's

Als er (not set) staat als waarde voor Landingspagina, komt dat meestal door een sessie zonder hits op pagina- of schermweergaveniveau.

Het kan zijn dat een sessie geen pagina- of schermweergave heeft, maar een ander type interactiehit (zoals hits van het type Gebeurtenis of E-commerce). Voor enkele voorbeelden van sessies met verschillende typen hits bekijkt u het artikel over het verschil tussen instappunten en sessies.

Als u wilt bepalen welk type hit het probleem veroorzaakt, gebruikt u het geavanceerde filter (bovenaan de gegevenstabel) om de gegevens in de volgende rapporten te beperken tot pagina-/schermweergaven die exact overeenkomen met 0: Gedrag > Gebeurtenissen, Acquisitie > Sociaal > Plug-ins en Conversies > E-commerce.

In de meeste gevallen wordt het probleem veroorzaakt door een weergavefilter dat specifieke pagina-/schermweergaven verwijdert of doordat er geen paginaweergaven van webpagina's of schermweergaven van Android- of iOS-apps worden bijgehouden.

Doelgroeprapporten

Technologie > Browser en besturingssysteem > Schermresolutie

Vaak wordt voor de schermresolutie met het hoogste e-commerce conversiepercentage de waarde (not set) weergegeven. Daarnaast is het mogelijk dat voor een groot aantal e-commerce conversiepercentages de waarde (not set) wordt weergegeven voor deze dimensies:

• Flash-versie (dit gebeurt als Flash uitstaat in de webbrowserinstellingen)
  • Schermkleur
  • Taal (in het rapport Demografie)

Deze verkeerssegmenten zijn meestal klein en statistisch gezien dus niet significant.

Acquisitierapporten

Klikken op display-advertenties

Het rapport Bron/medium bevat alle sessies op de site van een adverteerder. Sessies die het gevolg zijn van klikken op display-advertenties (gemeten in Campaign Manager) zijn gegroepeerd in bron/medium van dfa/cpm.

Wanneer Campaign Manager-dimensies worden gebruikt als secundaire dimensies in het rapport Bron/medium, wijst Google Analytics de waarde (not set) toe als wordt vastgesteld dat het verkeer afkomstig is van Campaign Manager-advertenties, maar het verkeer niet correct kan worden gematcht met gekoppelde Campaign Manager-adverteerders.

Dit zijn veelvoorkomende redenen voor verkeer van het type (not set) onder dfa/cpm:

• Het verkeer is afkomstig van niet-gekoppelde Campaign Manager-adverteerders.
  • De DCLID-waarde heeft een verkeerd opgemaakte indeling en Google Analytics kan deze niet correct matchen.
  • Er is een hardgecodeerde DCLID-waarde toegevoegd aan de doorklik-URL's in Campaign Manager.
  • Er zijn geen DoubleClick-cookies gekoppeld aan de gegevens die voor hits zijn gekregen. Dit komt meestal door de voorkeur of browserinstellingen van een gebruiker.
    • Als u een sessie aan de bijbehorende campagne wilt toeschrijven, is een gebruikers-ID voor DoubleClick vereist, ongeacht of er een DCLID aanwezig is.
    • De gebruikers-ID voor DoubleClick bevindt zich in een DoubleClick-cookie.

Als een Google Analytics-account aan zowel Campaign Manager als Display & Video 360 is gekoppeld, is bron/medium voor Campaign Manager- en Display & Video 360-verkeer standaard dfa/cpm.

• Als Google Analytics verkeer kan toewijzen met de campagnegegevens van Display & Video 360, is bron/medium dbm/cpm.
  • Als Google Analytics geen verkeer kan toewijzen met de campagnegegevens van Display & Video 360 wegens ontbrekende DoubleClick-cookies, wordt bron/medium toegeschreven aan dfa/cpm. Als u een secundaire dimensie toevoegt die aan de campagne is gerelateerd, wordt deze getoond als '(not set)'.
  • Als de Google Analytics-property alleen aan Display & Video 360 is gekoppeld, is bron/medium altijd dbm/cpm.

Andere rapporten

Aangepaste rapporten

Wanneer u een verkeersbrongerelateerde dimensie (zoals Campagne) in een aangepast rapport selecteert, wordt de dimensie toegepast op alle sessies in het account en niet alleen op betaald zoekverkeer (vaak CPC genoemd). Daarom staan sessies waaraan geen campagnegegevens zijn gekoppeld (bijvoorbeeld direct verkeer, verwijzingsverkeer) onder (not set). U ziet iets soortgelijks als u het rapport Alle campagnes onder Acquisitie selecteert in plaats van het rapport Campagnes onder Acquisitie > Google Ads.

De beste manier om aan deze gegevens te komen is niet door een aangepast rapport te maken, maar door een geavanceerd segment te gebruiken in het specifieke rapport.

Bezoekersstroom

Als u in de Bezoekersstroomrapporten een dimensie zoals Campagne selecteert, is het mogelijk dat er net als bij aangepaste rapporten (not set) staat in het trechterpad omdat sessies via direct verkeer en verwijzingsverkeer geen campagnegegevens bevatten. Merk op dat (alle andere campagnebronnen) + (not set) = totaal aantal sessies.