[UA] Arvon "(not set)" merkitys

Tämä artikkeli koskee "(not set)" ‐arvoa Universal Analyticsissa. Jos haluat tietää, mitä "(not set)" tarkoittaa Google Analytics 4:ssä, lue tämä artikkeli.

Analytics käyttää arvoa "(not set)" paikkamerkkinä, jos valitsemaasi ulottuvuutta koskevia tietoja ei ole saatavilla. Syy, jonka vuoksi (not set) näkyy ulottuvuuden arvona, vaihtelee raporttikohtaisesti.

Sisällys:

Mainontaraportit

Google Ads

Jos Google Ads ‑raporteissasi näkyy (not set), Analytics-tilillä seurattava verkkosivusto tai sovellus saa liikennettä Google Ads ‑tililtä, jota ei ole linkitetty raportointinäkymään. Tarkista seuraavat asiat:

Klikkaukseen liittyvät tiedot voivat joskus hävitä, vaikka automaattinen taggaus on käytössä. Tämän seurauksena saatat nähdä avainsanan, mainoksen sisällön tai kampanjan tietojen sijasta (not set) ‑merkintöjä, koska tietoja ei ole pystytty keräämään.

Mainoksen käynnistänyt hakulauseke

Jos (not set) näkyy Google Ads > Mainoksen käynnistänyt hakulauseke ‑raporteissa, Google Ads ‑kohdassa on todennäköisesti kaikkien tietojen arvona (not set), kuten edellisessä osiossa on kuvattu. Jos data on kuitenkin raportoitu oikein tavallisissa Google Ads ‑raporteissa (Kampanjat ja Avainsanat), Osuva hakulauseke ‑raportissa voi näkyä (not set) esimerkiksi seuraavista syistä:

• Google Display ‑verkoston liikenteeseen ei liity hakulauseketta, joten sen yhteydessä näkyy (not set)
  • Manuaalisesti tagatut kampanjat (tämä raportti toimii vain automaattisesti tagatun liikenteen yhteydessä)
  • Kelpaamattomien klikkausten yhteydessä näkyy (not set).
  • Google Adsin hakutermiraportissa kaikkien "(other search terms)" ‑luokkaan kuuluvien termien yhteydessä näkyy (not set).

Käyttäytyminen-raportit

Sivuston sisältö > Aloitussivut

Jos raportissa näkyy Aloitussivu-arvona (not set), syynä on yleensä istunto, johon ei sisältynyt sivun tai näkymän katselukertatason osumia.

Jos istuntoon ei liity sivun tai näkymän katselukertaa, siihen voi sisältyä muuntyyppinen interaktio-osuma, kuten tapahtuma- tai verkkokauppaosuma. Artikkelissa Saapumisten ja istuntojen välinen ero on muutamia esimerkkejä erilaisia osumatyyppejä sisältävistä istunnoista.

Voit selvittää ongelman aiheuttavan osumatyypin käyttämällä tarkennettua suodatinta (joka löytyy datataulukon yläreunasta). Rajaa sen avulla seuraavien raporttien data niin, että se sisältää vain ne sivun tai näkymän katselukerrat, joiden arvo on täsmälleen 0: Käyttäytyminen > Tapahtumat, Hankinta > Sosiaalinen > Liitännäiset ja Konversiot > Verkkokauppa.

Useimmissa tapauksissa syy on joko katselukertasuodattimessa, joka poistaa tietyn sivun tai näkymän katselukerrat, tai siinä, että verkkosivujen tai näkymän katselukerroille ei ole lisätty seurantaa Android- tai iOS-sovelluksissa.

Yleisöraportit

Teknologia > Selain & OS > Näytön resoluutio

On tavallista, että näytön resoluutiolla, jolla on korkein verkkokaupan konversioprosentti, näkyy arvona (not set). Verkkokaupan konversioprosenttien "(not set)" ‑merkintöjen esiintyvyys voi olla korkea myös seuraavien ulottuvuuksien yhteydessä:

• Flash-versio (näkyy, jos Flash on poistettu käytöstä selaimen asetuksista)
  • Näytön väri
  • Kieli (kohderyhmäraportissa).

Nämä liikennesegmentit ovat yleensä pieniä eivätkä näin ollen tilastollisesti merkitseviä.

Hankintaraportit

Display-mainosten klikkaukset

Liikenteen lähde / tulotapa ‑raportti sisältää mainostajan sivuston istunnot. Display-mainosten klikkauksista seuranneiden istuntojen (jotka mitataan Campaign Managerissa) liikenteen lähde / tulotapa ‑arvo on "dfa/cpm".

Jos Campaign Managerin ulottuvuuksia käytetään toissijaisina ulottuvuuksina Liikenteen lähde / tulotapa ‐raportissa, Google Analytics asettaa arvon "(not set)", jos se havaitsee liikenteen olevan peräisin Campaign Manager ‐mainoksista mutta ei pysty yhdistämään liikennettä linkitettyihin Campaign Manager ‐mainostajatileihin.

Seuraavassa on yleisiä syitä "(not set)" ‐liikenteelle "dfa/cpm"-arvon yhteydessä:

• Liikenne on peräisin Campaign Manager ‐mainostajatileiltä, joiden linkitys on poistettu.
  • Dclid-arvo on muotoiltu väärin, eikä Google Analytics pysty löytämään sille oikeaa vastaavuutta.
  • Kovakoodattu dclid-arvo liitetään Campaign Managerin kohdeosoitteisiin.
  • Saatuihin osumatietoihin ei ole liitetty DoubleClick-evästeitä. Tämä johtuu yleensä käyttäjän asetuksista tai selainasetuksista.
    • Jotta istunto voidaan kirjata tulleeksi tietystä kampanjasta, DoubleClick-käyttäjätunnus on pakollinen riippumatta siitä, löytyykö dclid-arvoa.
    • DoubleClick-käyttäjätunnus sisältyy DoubleClick-evästeeseen.

Kun Google Analytics ‐tili on linkitetty sekä Campaign Manager- että Display & Video 360 ‐tiliin, Campaign Managerin ja Display & Video 360:n liikenteen oletusarvoinen liikenteen lähde / tulotapa on "dfa/cpm".

• Jos Google Analytics voi mäpätä liikenteen Display & Video 360 ‑kampanjatietoihin, liikenteen lähde / tulotapa on "dbm/cpm".
  • Jos Google Analytics ei voi mäpätä Display & Video 360 ‐kampanjatietoja DoubleClick-evästeiden puuttumisen vuoksi, liikenteen lähde / tulotapa ‑arvoksi kirjataan "dfa/cpm". Jos lisäät kampanjaan liittyvän toissijaisen ulottuvuuden, sen kohdalla näkyy "(not set)".
  • Jos Google Analytics ‐mittauskokonaisuus on linkitetty vain Display & Video 360:een, liikenteen lähde / tulotapa on aina "dbm/cpm".

Muut raportit

Omat raportit

Kun valitset omasta raportista liikenteen lähteisiin liittyvän ulottuvuuden (esim. kampanjan), ulottuvuutta sovelletaan kaikkiin tilin istuntoihin, ei ainoastaan maksetun haun liikenteeseen (jota kutsutaan usein CPC-liikenteeksi). Näin ollen istunnot, joihin ei liity kampanjatietoja (esim. suora liikenne ja viittausliikenne), raportoidaan merkinnällä (not set). Näet vastaavanlaisia tietoja, jos valitset Kaikki kampanjat ‑raportin Hankinta-kohdasta sen sijaan, että valitsisit Kampanjat-raportin Hankinta > Google Ads ‑kohdasta.

Oman raportin luomisen sijasta kannattaa käyttää tietyssä raportissa tehostettua segmenttiä, niin saat nämä tiedot helpommin.

Kävijävirta

Jos valitset Kävijävirta-raportista esimerkiksi Kampanja-ulottuvuuden, suppilon reitillä saattaa näkyä (not set) omien raporttien tapaan. Tämä tarkoittaa, että kampanjatietoja ei ole saatu istunnoista, jotka ovat peräisin suorasta liikenteestä tai viittausliikenteestä. Huomaa, että (kaikki muut kampanjan lähteet) + (not set) = istuntojen kokonaismäärä.