Aktivera rapporterna för demografi och intressen

Om du har aktiverat Google-signaler är kontrollerna för att aktivera rapporterna för demografi och intressen inte tillgängliga.
Innehåll i artikeln:

Gör så här om du vill få tillgång till data om demografi och intressen i Analytics:

1. Uppdatera Analytics för att få stöd för AnnonsrapportfunktionerAnnonsrapportfunktioner.

När du aktiverar annonsrapportfunktioner tillåter du att Analytics samlar in ytterligare information från DoubleClick-cookien (webbaktivitet) och från id:n för enhetsannonsering (appaktivitet).
  2. Följ policyn för Annonseringsfunktioner i Analytics.
  3. Aktivera rapporterna för demografi och intressen.

Aktivera rapporterna för demografi och intressen

Du kan aktivera rapporterna för demografi och intressen på fliken Administratör eller Rapporter.

Så här aktiverar du rapporterna på fliken Administratör:

1. Logga in på ditt Analytics-konto.
  2. Klicka på Administratör.
  3. Navigera till kontot och egendomen där du vill använda informationen om demografi och intressen.
  4. Klicka på Inställningar för egendom i kolumnen EGENDOM.
  5. Under Annonseringsfunktioner ska Aktivera demografi- och intresserapporterna slås .
  6. Klicka på Spara.

Så här aktiverar du rapporterna på fliken Rapporter:

1. Logga in på ditt Analytics-konto.
  2. Navigera till kontot, egendomen och vyn där du vill använda informationen om demografi och intressen.
  3. Öppna Rapporter.
  4. Öppna rapporten Målgrupp > Demografi > Översikt.
    Rapporten Demografi: Översikt – demografi och intressen inaktiverade.
  5. Klicka på Aktivera (ovanför inledningstexten).

Du bör se data i dina rapporter inom 24 timmar efter aktiveringen.

Använda Google Taggstyrning för att aktivera annonsrapportfunktioner.