Slik vises Google Ads-kampanjer

Kampanjer vises i Analytics på nøyaktig samme måte som du har konfigurert dem i Google Ads. Hvis du for eksempel endrer navnet på «Kampanje A» til «Kampanje B» i Google Ads, blir navnet også endret i Analytics, og all trafikk tilskrives kampanje B.

Det finnes imidlertid to unntak:

• Kampanjenavn som ble endret i Google Ads før 1. april 2009
    Alle endringer i kampanjenavn i Google Ads som inntraff etter 1. april 2009, gjenspeiles automatisk i Analytics-rapporter. Hvis du endret en kampanje i Google Ads før 1. april 2009, kan det forekomme dupliserte oppføringer i Analytics-rapportene dine. Hvis du for eksempel endret navnet på «Kampanje A» til «Kampanje B» i Google Ads før 1. april 2009, ser du to kampanjer i Analytics: én for Kampanje A, hvor beregningene er basert på trafikk forut i tid for navneendringen, og én for Kampanje B, hvor beregningene er basert på trafikk etter at navneendringen inntraff.
  • Kampanjenavn som ble endret i Google Ads etter at du slo på funksjonen for overstyring av automatisk merking i Analytics
    Hvis du har slått på funksjonen for overstyring av automatisk merking i Analytics, og du deretter endrer et kampanjenavn i Google Ads, inneholder Analytics-rapportene dine flere oppføringer for den samme kampanjen (både de gamle og de nye kampanjenavnene). Dette skyldes at når alternativet for UTM-overstyring er slått på, registrerer Analytics kampanjenavnet på tidspunktet da Google Ads-klikket inntraff og tilskriver trafikk til det aktuelle kampanjenavnet, uavhengig av det nåværende kampanjenavnet.

Data er bare tilgjengelige for kontoer som for øyeblikket er knyttet sammen. Alle tidligere sammenknyttede kontoer som inneholder data og ikke lenger er sammenknyttet, blir samlet i én rad kalt «(not set)». Hvis du har flere Google Ads-kontoer som er knyttet sammen med én Analytics-konto, og du fjerner tilknytningen mellom alle unntatt én av Google Ads-kontoene, ser du følgende i Analytics:

• nøyaktige kampanjedata for den tilknyttede kontoen
  • «(not set)» for alle kontoer der det finnes data, men ingen aktive tilknytninger