Om kilder for organiske søk

Få en forståelse av og tilpass hvordan organiske søk blir tilskrevet på.

Analytics skiller trafikk som kommer til nettstedet ditt via et søkemotorresultat, fra trafikk som kommer via andre henvisningskanaler – for eksempel betalte annonser eller andre nettsteder med linker til nettstedet ditt. I rapportene dine blir denne trafikken kalt organisk søketrafikk. Du finner mer informasjon om de ulike trafikktypene i artikkelen Om trafikkilder.

Analytics gjenkjenner automatisk de mest populære søkemotorene, og tilskriver trafikk til disse kildene. Trafikk til nettstedet ditt via en av standard søkemotorene vises som organisk søketrafikk i rapportene dine. Nettstedstrafikk via søkemotorer som ikke er oppført i denne listen, blir regnet som henvisningstrafikk (i stedet for organisk søketrafikk) i rapportene dine.

Du kan legge til, slette og omorganisere listen over gjenkjente søkemotorer for å endre hvordan organisk søketrafikk tilordnes i kontoen din, og hvordan dataene vises i rapportene dine.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Sånn påvirkes data av listen over søkemotorer

Innkommende trafikk blir tilskrevet én kilde i Analytics. Organisk søketrafikk blir tilskrevet den første søkemotoren i listen som samsvarer med domenenavnet og søkeparameteren for den innkommende brukeren.

Hvis du for eksempel har google.com som nummer én på listen, og images.google.com som nummer to på listen (og begge nettstedene bruker samme søkeparameter – f.eks. q), blir alle søk på images.google.com tilskrevet google.com. Hvis du vil endre denne attribusjonen, må du stokke om på rekkefølgen av søkemotorer i listen, for slik å endre prioritert rekkefølge når økter skal tilskrives trafikk. I det aktuelle eksemplet kan du plassere images.google.com før google.com, slik at søkene tilskrives riktig element.

Du kan også fjerne søkemotorer fra listen. Trafikk som stammer fra en søkemotor du har fjernet, vises som henvisningstrafikk i stedet for organisk søketrafikk.

Hvis du styrer en søkemotor som overlapper med en annen i denne listen, og hvis de bruker den samme søkeparameteren, kan du også unngå denne situasjonen ved å endre søkeparameteren din til noe unikt.

Endre innstillingene for organisk søketrafikk

Denne innstillingen administreres via administrasjonsinnstillingene for hvert område i kontoen din. Gjør følgende om du vil legge til, redigere, omorganisere eller fjerne søkemotorer:

1. Gå til et område. Klikk på Administrator hvis du ikke er på innstillingermenyen. Velg kontoen og området du ønsker å redigere.
  2. Klikk på Sporingsinformasjon > Organiske søkekilder i OMRÅDE-kolonnen.
  3. Klikk på +Legg til søkemotor.
  4. Åpne skjemaet og angi søkeparameter og hva domenenavnet inneholder. Du kan også angi søkemotornavn og hva banen inneholder.
  5. Klikk på Opprett.

Klikk på rediger eller slett for å endre eller fjerne en søkemotor du allerede har lagt til. Du kan omorganisere listen ved å klikke på prikkene til venstre for den aktuelle søkemotorens navn og – mens du holder knappen inne – dra raden til ønsket posisjon og slippe den.

Liste over standard søkemotorer

Motor Eksempler på domenenavn Parameter
360.cn http://360.cn/ q
Alice http://www.alice.com/
http://aliceadsl.fr
qs
Alltheweb http://www.alltheweb.com/ q
Altavista http://www.altavista.com/ q
AOL http://www.aol.com/ encquery, q, query
Ask http://www.ask.com/
http://search.aol.fr
alicesuche.aol.de
osv.
q
Auone http://search.auone.jp/ q
Avg http://isearch.avg.com q
Babylon http://search.babylon.com q
Baidu http://www.baidu.com/ wd, word
Biglobe http://biglobe.ne.jp q
Bing http://www.bing.com/ q
Centrum.cz http://search.centrum.cz/ q
Comcast http://search.comcast.net q
Conduit http://search.conduit.com q
CNN http://www.cnn.com/SEARCH/ query
Daum http://www.daum.net/ q
Ekolay http://www.ekolay.net/ q
Eniro http://www.eniro.se/ search_word
Globo http://www.globo.com/busca/ q
go.mail.ru http://go.mail.ru/ q
Google Alle Google Søk-domener
(f.eks. www.google.com, www.google.no osv)
q
goo.ne http://goo.ne.jp MT
haosou.com http://www.haosou.com/s q
Incredimail http://search.incredimail.com q
Kvasir http://www.kvasir.no/ q
Live http://www.bing.com/ q
Lycos http://www.lycos.com/ q
Lycos http://search.lycos.de
andre regionale TLD-er
query
Mamma http://www.mamma.com/ query
MSN http://www.msn.com/
http://money.msn.com
http://local.msn.com
q
Mynet http://www.mynet.com/ q
Najdi http://najdi.si q
Naver http://www.naver.com/ query
Netscape http://search.netscape.com/ query
ONET http://szukaj.onet.pl q, qt
Ozu http://www.ozu.es/ q
Rakuten http://rakuten.co.jp qt
Rambler http://rambler.ru/ query
Search-results http://search-results.com q
search.smt.docomo http://search.smt.docomo.ne.jp MT
Sesam http://sesam.no/ q
Seznam http://www.seznam.cz/ q
So.com http://www.so.com/s q
Sogou http://www.sogou.com/ query
Startsiden http://www.startsiden.no/sok q
Szukacz http://www.szukacz.pl/ q
Terra http://buscador.terra.com.br query
Tut.by http://search.tut.by/ query
Ukr http://search.ukr.net/ q
Virgilio http://search.virgilio.it/ qs
Voila http://www.voila.fr/ rdata
Wirtulana Polska http://www.wp.pl/ szukaj
Yahoo http://www.yahoo.com/
http://yahoo.cn
m.yahoo.com
andre regionale mobilnettsteder
p
Yandex http://www.yandex.com/
http://yandex.ru
text
Yam http://www.yam.com/ k

Sånn kan du be om inkludering i listen over standard søkemotorer

Hvis du vil at vi skal legge til søkemotoren din i listen over standard søkemotorer, kan du kontakte oss på googleanalytics-serequests@google.com. Google Analytics gjennomgår slike forespørsler minst én gang hvert år, ofte mer regelmessig. Om en søkemotor blir tatt med eller ikke, avhenger av hvordan Google vurderer en rekke faktorer. Som et eksempel kan vi nevne hvorvidt et betydelig trafikkvolum kommer fra en gitt søkemotor.