Om kilder for organiske søk

Få en forståelse av og tilpass måten organiske søk blir tilskrevet på.

Analytics skiller trafikk som kommer til nettstedet ditt via et søkemotorresultat, fra trafikk som kommer via andre henvisningskanaler – for eksempel betalte annonser eller andre nettsteder med linker til nettstedet ditt. I rapportene dine blir denne trafikken kalt organisk søketrafikk. Du kan finne ut mer om ulike typer trafikk ved å lese artikkelen om trafikkilder.

Analytics gjenkjenner automatisk de mest populære søkemotorene og tilskriver trafikk til disse kildene. Trafikk til nettstedet ditt via en av standard søkemotorene vises som organisk søketrafikk i rapportene dine. Nettstedstrafikk via søkemotorer som ikke er oppført i denne listen, blir regnet som henvisningstrafikk (i stedet for organisk søketrafikk) i rapportene dine.

Du kan legge til, slette og omorganisere listen over gjenkjente søkemotorer for å endre hvordan organisk søketrafikk tilordnes i kontoen din, og hvordan dataene vises i rapportene dine.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Sånn påvirkes data av listen over søkemotorer

Innkommende trafikk blir tilskrevet én kilde i Analytics. Organisk søketrafikk blir tilskrevet den første søkemotoren i listen som samsvarer med domenenavnet og søkeparameteren for den innkommende brukeren.

Hvis du for eksempel har google.com som nummer én på listen, og images.google.com som nummer to (og begge nettstedene bruker samme søkeparameter – f.eks. q), blir alle søk på images.google.com tilskrevet google.com. Hvis du vil endre denne attribusjonen, må du endre rekkefølgen av søkemotorer i listen, for slik å endre prioritert rekkefølge når økter skal tilskrives trafikk. I det aktuelle eksemplet kan du plassere images.google.com før google.com, slik at søkene tilskrives riktig kilde.

Du kan også fjerne søkemotorer fra listen. Trafikk som stammer fra en søkemotor du har fjernet, vises som henvisningstrafikk i stedet for organisk søketrafikk.

Hvis du styrer en søkemotor som overlapper med en annen i denne listen, og hvis de bruker den samme søkeparameteren, kan du også unngå denne situasjonen ved å endre søkeparameteren din til noe unikt.

Endre innstillingene for organisk søketrafikk

Denne innstillingen administreres via administrasjonsinnstillingene for hvert område i kontoen din. Slik kan du legge til, endre, fjerne eller endre rekkefølgen av søkemotorer:

1. Logg på Analytics
  2. Klikk på Administrator, og velg kontoen og området du ønsker å redigere.
  3. Klikk på Sporingsinformasjon > Kilder for organiske søk i OMRÅDE-kolonnen.
  4. Klikk på +Legg til søkemotor.
  5. Åpne skjemaet og angi søkeparameter og hva domenenavnet inneholder. Du kan også velge å angi en søkeparameter, et søkemotornavn og hva banen skal inneholde.
    Chrome (versjon 85 og nyere) gir som standard ikke lenger informasjon om henvisningsbane eller søkestreng for eksterne henvisningsadresser (dem som er utenfor det samme domenet). Hvis du vil klassifisere egendefinerte kilder for organiske søk med Chrome (versjon 85 eller nyere), kan du velge å la søkeparameteren stå tom, og Google Analytics klassifiserer da alle henvisninger fra disse domenene som «organiske søk».
  6. Klikk på Lag.

Klikk på rediger eller slett for å endre eller fjerne en søkemotor du allerede har lagt til. Du kan omorganisere listen ved å klikke på prikkene til venstre for den aktuelle søkemotorens navn og – mens du holder knappen inne – dra raden til ønsket posisjon og slippe den.

Liste over standard søkemotorer

Motor Eksempler på domenenavn Parameter
360.cn http://360.cn/ q
Alice http://www.alice.com/
http://aliceadsl.fr
qs
Alltheweb http://www.alltheweb.com/ q
Altavista http://www.altavista.com/ q
AOL http://www.aol.com/ encquery, q, query
Ask http://www.ask.com/
http://search.aol.fr
alicesuche.aol.de
etc.
q
Auone http://search.auone.jp/ q
Avg http://isearch.avg.com q
Babylon http://search.babylon.com q
Baidu http://www.baidu.com/ wd, word
Biglobe http://biglobe.ne.jp q
Bing http://www.bing.com/ q
Centrum.cz http://search.centrum.cz/ q
Comcast http://search.comcast.net q
Conduit http://search.conduit.com q
CNN http://www.cnn.com/SEARCH/ query
Daum http://www.daum.net/ q
DuckDuckGo http://duckduckgo.com q
Ecosia http://www.ecosia.org q
Ekolay http://www.ekolay.net/ q
Eniro http://www.eniro.se/ search_word
Globo http://www.globo.com/busca/ q
go.mail.ru http://go.mail.ru/ q
Google Alle Google Søk-domener
(f.eks. www.google.com og www.google.co.uk)
q
goo.ne http://goo.ne.jp MT
haosou.com http://www.haosou.com/s q
Incredimail http://search.incredimail.com q
Kvasir http://www.kvasir.no/ q
Live http://www.bing.com/ q
Lycos http://www.lycos.com/ q
Lycos http://search.lycos.de
andre regionale toppdomener
query
Mamma http://www.mamma.com/ query
MSN http://www.msn.com/
http://money.msn.com
http://local.msn.com
q
Mynet http://www.mynet.com/ q
Najdi http://najdi.si q
Naver http://www.naver.com/ query
Netscape http://search.netscape.com/ query
ONET http://szukaj.onet.pl q, qt
Ozu http://www.ozu.es/ q
Qwant https://www.qwant.com/ q
Rakuten http://rakuten.co.jp qt
Rambler http://rambler.ru/ query
Search-results http://search-results.com q
search.smt.docomo http://search.smt.docomo.ne.jp MT
Sesam http://sesam.no/ q
Seznam http://www.seznam.cz/ q
So.com http://www.so.com/s q
Sogou http://www.sogou.com/ query
Startsiden http://www.startsiden.no/sok q
Szukacz http://www.szukacz.pl/ q
Terra http://buscador.terra.com.br query
Tut.by http://search.tut.by/ query
Ukr http://search.ukr.net/ q
Virgilio http://search.virgilio.it/ qs
Voila http://www.voila.fr/ rdata
Wirtualna Polska http://www.wp.pl/ szukaj
Yahoo http://www.yahoo.com/
http://yahoo.cn
m.yahoo.com
andre regionale mobilnettsteder
p
Yandex http://www.yandex.com/
http://yandex.ru
text
Yam http://www.yam.com/ k

Slik kan du be om at søkemotorer føres opp i listen over standard søkemotorer

Hvis du vil at vi skal legge til søkemotoren din i listen over standard søkemotorer, eller om du vil endre den nåværende oppføringen din, kan du kontakte oss på googleanalytics-channelgrouprequests@google.com. Google Analytics gjennomgår slike forespørsler minst én gang per år, men ofte hyppigere enn det. Om en søkemotor blir tatt med eller ikke, avhenger av hvordan Google vurderer en rekke faktorer, for eksempel hvorvidt et betydelig trafikkvolum kommer fra en gitt søkemotor.