Om kilder til organisk søgning

Forstå og tilpas den måde, som organiske søgninger tildeles på.

Analytics adskiller trafik, der kommer til dit website via et søgemaskineresultat, fra trafik, der kommer via andre henvisningskanaler, som f.eks. betalt annoncering eller et andet website, der linker til dit. Dette trafiksegment kaldes organisk søgetrafik i dine rapporter. Læs om trafikkilder for at få flere oplysninger om forskellige trafiktyper.

Analytics genkender automatisk de mest populære søgemaskiner og tildeler trafik til disse kilder. Trafik, der ledes videre til dit website ved en af standardsøgemaskinerne, vises som organisk søgetrafik i dine rapporter. Trafik, der ledes videre til dit website via en søgemaskine, som ikke er med på listen, betragtes som henvisningstrafik (og altså ikke som organisk søgetrafik) i dine rapporter.

Du kan tilføje, slette og ændre rækkefølgen på listen over genkendte søgemaskiner, så du kan ændre, hvordan organisk søgetrafik tildeles på din konto, og hvordan dataene vises i dine rapporter.

I denne artikel:

Sådan påvirker listen over søgemaskiner dine data

Analytics tildeler indgående trafik til én kilde. Organisk søgetrafik tildeles til den første søgemaskine på din liste, der matcher domænenavnet og forespørgselsparameteren for den indgående bruger.

Hvis du f.eks. oplister google.dk og derefter images.google.dk (og begge websites bruger den samme forespørgselsparameter, f.eks. q), vil alle søgninger, der foretages på images.google.dk blive tildelt google.dk. For at ændre denne tildeling kan du ændre rækkefølgen af disse søgemaskiner på listen for at prioritere, hvordan sessioner tildeles. I dette tilfælde kan du f.eks. opliste images.google.dk før google.dk, så søgninger tildeles korrekt.

Du kan også fjerne søgemaskiner fra listen. Trafik, der stammer fra søgemaskiner, du fjerner, vises som henvisningstrafik i stedet for som organisk søgetrafik.

Hvis du styrer en søgemaskine, der overlapper med en anden på denne liste, og hvis de bruger den samme forespørgselsparameter, kan du også undgå denne situationer ved at ændre din søgeparameter til noget entydigt.

Skift dine indstillinger for organisk søgetrafik

Denne indstilling administreres i indstillingen Administrator for hver ejendom på din konto. Hvis du vil redigere, ændre rækkefølgen for eller fjerne søgemaskiner, skal du følge nedenstående fremgangsmåde:

1. Naviger til en ejendom. Klik på Administrator, hvis du ikke befinder dig i menuen med indstillinger. Vælg den konto og ejendom, der skal redigeres.
  2. Klik på Sporingsoplysninger > Organiske søgekilder i kolonnen EJENDOM.
  3. Klik på +Tilføj søgemaskine.
  4. Angiv Domænenavnet indeholder og Forespørgselsparameter i formularen. Du kan også angive Søgemaskinens navn og Stien indeholder.
  5. Klik på Opret.

Klik på Rediger eller Slet for at redigere eller fjerne en søgemaskine, du allerede har tilføjet. For at ændre rækkefølgen på listen skal du trække og slippe rækkefølgen af hver enkelt række ved med musen at "gribe fat i" prikkerne til venstre for søgemaskinenavnet.

Liste over standardsøgemaskiner

Oplæsningsmaskine Eksempeldomænenavne Parameter
360.cn http://360.cn/ q
Alice http://www.alice.com/
http://aliceadsl.fr
qs
Alltheweb http://www.alltheweb.com/ q
Altavista http://www.altavista.com/ q
AOL http://www.aol.com/ encquery, q, query
Ask http://www.ask.com/
http://search.aol.fr
alicesuche.aol.de
osv.
q
Auone http://search.auone.jp/ q
Avg http://isearch.avg.com q
Babylon http://search.babylon.com q
Baidu http://www.baidu.com/ wd, word
Biglobe http://biglobe.ne.jp q
Bing http://www.bing.com/ q
Centrum.cz http://search.centrum.cz/ q
Comcast http://search.comcast.net q
Conduit http://search.conduit.com q
CNN http://www.cnn.com/SEARCH/ query
Daum http://www.daum.net/ q
DuckDuckGo http://duckduckgo.com q
Ecosia http://www.ecosia.org q
Ekolay http://www.ekolay.net/ q
Eniro http://www.eniro.se/ search_word
Globo http://www.globo.com/busca/ q
go.mail.ru http://go.mail.ru/ q
Google Alle domæner på Google Søgning
(www.google.com, www.google.dk osv.)
q
goo.ne http://goo.ne.jp MT
haosou.com http://www.haosou.com/s q
Incredimail http://search.incredimail.com q
Kvasir http://www.kvasir.no/ q
Live http://www.bing.com/ q
Lycos http://www.lycos.com/ q
Lycos http://search.lycos.de
Andre regionale topdomæner
query
Mamma http://www.mamma.com/ query
MSN http://www.msn.com/
http://money.msn.com
http://local.msn.com
q
Mynet http://www.mynet.com/ q
Najdi http://najdi.si q
Naver http://www.naver.com/ query
Netscape http://search.netscape.com/ query
ONET http://szukaj.onet.pl q, qt
Ozu http://www.ozu.es/ q
Rakuten http://rakuten.co.jp qt
Rambler http://rambler.ru/ query
Search-results http://search-results.com q
search.smt.docomo http://search.smt.docomo.ne.jp MT
Sesam http://sesam.no/ q
Seznam http://www.seznam.cz/ q
So.com http://www.so.com/s q
Sogou http://www.sogou.com/ query
Startsiden http://www.startsiden.no/sok q
Szukacz http://www.szukacz.pl/ q
Terra http://buscador.terra.com.br query
Tut.by http://search.tut.by/ query
Ukr http://search.ukr.net/ q
Virgilio http://search.virgilio.it/ qs
Voila http://www.voila.fr/ rdata
Wirtulana Polska http://www.wp.pl/ szukaj
Yahoo http://www.yahoo.com/
http://yahoo.cn
m.yahoo.com
Andre regionale mobilwebsites
p
Yandex http://www.yandex.com/
http://yandex.ru
text
Yam http://www.yam.com/ k

Sådan anmoder du om optagelse på listen over standardsøgemaskiner

Hvis du vil have os til at tilføje din søgemaskine til listen over standardsøgemaskiner, skal du kontakte os på googleanalytics-serequests@google.com. Google Analytics gennemgår disse anmodninger mindst en gang om året og ofte oftere. Optagelse baseres på Googles vurdering af en række faktorer, herunder, men ikke begrænset til, om en betydelig mængde trafik er hentet fra en bestemt søgemaskine.