Personalitzar les fonts de cerca orgànica

Modifiqueu com s'atribueixen les cerques orgàniques.

Analytics separa el trànsit que arriba al vostre lloc des del resultat d'un motor de cerca del trànsit que hi arriba a través d'altres canals de referència, com ara un anunci de pagament o un altre lloc enllaçat al vostre. Als informes, aquest segment de trànsit s'anomena trànsit de cerca orgànica. Per obtenir informació sobre els tipus de trànsit, llegiu aquest article sobre les fonts del trànsit.

Analytics reconeix automàticament els motors de cerca més habituals i atribueix trànsit a aquestes fonts. El trànsit que arriba al vostre lloc web des d'algun dels motors de cerca predeterminats es mostra com a trànsit de cerca orgànica als informes. El trànsit que arriba al lloc a través d'un motor de cerca que no figuri en aquesta llista es considerarà trànsit de referència (i no trànsit de cerca orgànica) als informes.

Podeu afegir i suprimir motors de cerca reconeguts i canviar-ne l'ordre per modificar com s'atribueix el trànsit de cerca orgànica al compte i com es mostren les dades als informes.

Contingut d'aquest article:

Com la llista de motors de cerca afecta les dades

Analytics atribueix el trànsit entrant a una font. El trànsit de cerca orgànica s'assigna al primer motor de cerca de la llista que coincideixi amb el nom de domini i amb el paràmetre de consulta de l'usuari entrant.

Per exemple, si a la llista teniu primer google.ca i després images.google.ca (i tots dos llocs utilitzen el mateix paràmetre de consulta, com ara q), totes les cerques que es facin a images.google.ca s'atribuiran a google.ca. Per canviar aquesta atribució, podeu modificar l'ordre d'aquests motors de cerca a la llista per establir la prioritat a l'hora d'atribuir les sessions. En aquest exemple, podeu posar images.google.ca abans de google.ca perquè les cerques s'atribueixin correctament.

També podeu eliminar motors de cerca d'aquesta llista. El trànsit que arribi d'un motor de cerca que hàgiu suprimit apareixerà com a trànsit de referència en lloc de com a trànsit de cerca orgànica.

Si controleu un motor de cerca que se superposa amb un altre d'aquesta llista, i si utilitzeu el mateix paràmetre de consulta, per evitar aquesta situació també podríeu canviar el vostre paràmetre de cerca per un que sigui únic.

Modificar la configuració del trànsit de la cerca orgànica

Aquesta opció de configuració es gestiona a la configuració d'administrador de totes les propietats del compte. Per afegir, editar o suprimir motors de cerca o per canviar-ne l'ordre, feu el següent:

1. Aneu a una propietat. Si no sou al menú de configuració, feu clic a Administrador. Seleccioneu el compte i la propietat que vulgueu editar.
  2. A la columna PROPIETAT, feu clic a Informació de seguiment > Fonts de cerca orgànica.
  3. Feu clic a +Afegeix un motor de cerca.
  4. Al formulari, especifiqueu els valors per als camps El nom de domini inclou i Paràmetre de consulta. També podeu especificar valors per als camps Nom del motor de cerca i El camí inclou.
  5. Feu clic a Crea.

Feu clic a Edita o Suprimeix per canviar o treure un motor de cerca que hàgiu afegit. Per canviar l'ordre de la llista, arrossegueu i deixeu anar les files d'una en una amb el ratolí per incloure els punts que queden del nom del motor de cerca.

Llista de motors de cerca predeterminats

Motor Noms de domini d'exemple Paràmetre
360.cn http://360.cn/ q
Alice http://www.alice.com/
http://aliceadsl.fr
qs
Alltheweb http://www.alltheweb.com/ q
Altavista http://www.altavista.com/ q
AOL http://www.aol.com/ encquery, q, query
Ask http://www.ask.com/
http://search.aol.fr
alicesuche.aol.de
etc.
q
Auone http://search.auone.jp/ q
Avg http://isearch.avg.com q
Babylon http://search.babylon.com q
Baidu http://www.baidu.com/ wd, word
Biglobe http://biglobe.ne.jp q
Bing http://www.bing.com/ q
Centrum.cz http://search.centrum.cz/ q
Comcast http://search.comcast.net q
Conduit http://search.conduit.com q
CNN http://www.cnn.com/SEARCH/ query
Daum http://www.daum.net/ q
Ekolay http://www.ekolay.net/ q
Eniro http://www.eniro.se/ search_word
Globo http://www.globo.com/busca/ q
go.mail.ru http://go.mail.ru/ q
Google Tots els dominis de la Cerca de Google
(p. ex., www.google.com, www.google.cat, etc)
q
goo.ne http://goo.ne.jp MT
haosou.com http://www.haosou.com/s q
Incredimail http://search.incredimail.com q
Kvasir http://www.kvasir.no/ q
En directe http://www.bing.com/ q
Lycos http://www.lycos.com/ q
Lycos http://search.lycos.de
Altres dominis de nivell superior regionals
query
Mamma http://www.mamma.com/ query
MSN http://www.msn.com/
http://money.msn.com
http://local.msn.com
q
Mynet http://www.mynet.com/ q
Najdi http://najdi.si q
Naver http://www.naver.com/ query
Netscape http://search.netscape.com/ query
ONET http://szukaj.onet.pl q, qt
Ozu http://www.ozu.es/ q
PCHome http://www.pchome.com/ q
Rakuten http://rakuten.co.jp qt
Rambler http://rambler.ru/ query
Search-results http://search-results.com q
search.smt.docomo http://search.smt.docomo.ne.jp MT
Sesam http://sesam.no/ q
Seznam http://www.seznam.cz/ q
So.com http://www.so.com/s q
Sogou http://www.sogou.com/ query
Startsiden http://www.startsiden.no/sok q
Szukacz http://www.szukacz.pl/ q
Terra http://buscador.terra.com.br query
Tut.by http://search.tut.by/ query
Ukr http://search.ukr.net/ q
Virgilio http://search.virgilio.it/ qs
Voila http://www.voila.fr/ rdata
Wirtulana Polska http://www.wp.pl/ szukaj
Yahoo http://www.yahoo.com/
http://yahoo.cn
m.yahoo.com
Altres llocs per a mòbils regionals
p
Yandex http://www.yandex.com/
http://yandex.ru
text
Yam http://www.yam.com/ k
Ha resultat útil aquest article?