Help us improve Analytics Education. Tell us how you like to learn!

Personalitzar fonts de cerca orgànica

Modifiqueu com s'atribueixen les cerques orgàniques.

Analytics separa el trànsit que arriba al vostre lloc des del resultat d'un motor de cerca del trànsit que hi arriba a través d'altres canals de referència, com ara un anunci de pagament o un altre lloc enllaçat al vostre. Als informes, aquest segment de trànsit s'anomena trànsit de cerca orgànica. Per obtenir informació sobre els tipus de trànsit, consulteu la informació sobre les fonts de trànsit.

Analytics reconeix automàticament els motors de cerca més habituals i atribueix trànsit a aquestes fonts. El trànsit que troba el lloc a través de qualsevol dels motors de cerca predeterminats apareix com a trànsit de cerca orgànica als informes. El trànsit que arriba al lloc a través d'un motor de cerca que no figuri en aquesta llista es considerarà trànsit de referència (i no trànsit de cerca orgànica) als informes.

Podeu afegir i suprimir motors de cerca reconeguts i canviar-ne l'ordre per modificar com s'atribueix el trànsit de cerca orgànica al compte i com es mostren les dades als informes.

Contingut d'aquest article:

Com la llista de motors de cerca afecta les dades

Analytics atribueix el trànsit entrant a una font. El trànsit de cerca orgànica s'assigna al primer motor de cerca de la llista que coincideixi amb el nom de domini i amb el paràmetre de consulta de l'usuari entrant.

Per exemple, si a la llista teniu primer google.ca i després images.google.ca (i tots dos llocs utilitzen el mateix paràmetre de consulta, com ara q), totes les cerques que es facin a images.google.ca s'atribuiran a google.ca. Per canviar aquesta atribució, podeu modificar l'ordre d'aquests motors de cerca a la llista per establir la prioritat a l'hora d'atribuir les sessions. En aquest exemple, podeu posar images.google.ca abans de google.ca perquè les cerques s'atribueixin correctament.

També podeu eliminar motors de cerca d'aquesta llista. El trànsit que arribi d'un motor de cerca que hàgiu suprimit apareixerà com a trànsit de referència en lloc de com a trànsit de cerca orgànica.

Si controleu un motor de cerca que se superposa amb un altre d'aquesta llista, i si utilitzeu el mateix paràmetre de consulta, per evitar aquesta situació també podríeu canviar el vostre paràmetre de cerca per un que sigui únic.

Modificar la configuració del trànsit de la cerca orgànica

Aquesta opció de configuració es gestiona a la configuració d'administrador de totes les propietats del compte. Per afegir, editar o suprimir motors de cerca o per canviar-ne l'ordre, feu el següent:

1. Aneu a una propietat. Si no sou al menú de configuració, feu clic a Administrador. Seleccioneu el compte i la propietat que voleu editar.
  2. A la columna Propietat, feu clic a Informació de seguiment i, a continuació, a Fonts de cerca orgànica.
  3. Feu clic a +Afegeix un motor de cerca.
  4. Al formulari, especifiqueu el nom del domini i el paràmetre de consulta. També podeu especificar un nom de motor de cerca i el camí.
  5. Feu clic a Crea.

Feu clic a edita o a suprimeix per canviar o per eliminar un motor de cerca que ja havíeu afegit. Per canviar l'ordre de la llista, arrossegueu i deixeu anar les files d'una en una amb el ratolí per incloure els punts que queden del nom del motor de cerca.

Llista de motors de cerca predeterminats

Motor Noms de domini d'exemple Paràmetre
Daum http://www.daum.net/ q
Eniro http://www.eniro.se/ search_word
Naver http://www.naver.com/ query
Google Tots els dominis de Cerca de Google (p. ex., www.google.com, www.google.co.uk, etc.) q
Yahoo http://www.yahoo.com/ p
MSN http://www.msn.com/ q
Bing http://www.bing.com/ q
AOL http://www.aol.com/ query
AOL http://www.aol.com/ encquery
Lycos http://www.lycos.com/ query
Ask http://www.ask.com/ q
Altavista http://www.altavista.com/ q
Netscape http://search.netscape.com/ query
CNN http://www.cnn.com/SEARCH/ query
About http://www.about.com/ terms
Mamma http://www.mamma.com/ query
Alltheweb http://www.alltheweb.com/ q
Voila http://www.voila.fr/ rdata
Virgilio http://search.virgilio.it/ qs
Live http://www.bing.com/ q
Baidu http://www.baidu.com/ wd
Alice http://www.alice.com/ qs
Yandex http://www.yandex.com/ text
Najdi http://www.najdi.org.mk/ q
AOL http://www.aol.com/ q
Mama http://www.mamma.com/ query
Seznam http://www.seznam.cz/ q
Search http://www.search.com/ q
Wirtulana Polska http://www.wp.pl/ szukaj
O*NET http://online.onetcenter.org/ qt
Szukacz http://www.szukacz.pl/ q
Yam http://www.yam.com/ k
PCHome http://www.pchome.com/ q
Kvasir http://www.kvasir.no/ q
Sesam http://sesam.no/ q
Ozu http://www.ozu.es/ q
Terra http://www.terra.com/ query
Mynet http://www.mynet.com/ q
Ekolay http://www.ekolay.net/ q
Rambler http://www.rambler.ru/ words
Ha resultat útil aquest article?