Om Universal Analytics

Flere funksjoner, bedre statistikk

Med settet av funksjoner vi introduserer via Universal Analytics, endrer vi måten data blir samlet inn og organisert på i Analytics-kontoer. Du kan dermed få en bedre forståelse av hvordan brukerne har interaksjoner med nettinnholdet ditt.

With Universal Analytics, you can analyze all your digital devices!

Fordeler med Universal Analytics

Koble sammen flere enheter, økter og engasjementsdata med User ID.

Med User ID – en Universal Analytics-funksjon – kan du knytte sammen flere økter (og all tilhørende aktivitet) med en unik ID. Når du sender en unik ID og eventuelle tilhørende engasjementsdata til Analytics, blir all denne aktiviteten tilskrevet én bruker i rapportene dine. Med User ID kan du få et mer nøyaktig brukerantall, analysere brukeropplevelsen til påloggede brukere og få tilgang til de nye rapportene for flere enheter. Finn ut mer om User ID.

Få en ny og mer fleksibel sporingskode – med den kan du samle inn data fra alle digitale enheter.

Universal Analytics introduserer tre nye versjoner av sporingskoden, og disse kan du implementere for å dekke spesifikke tekniske behov. Bruk JavaScript-biblioteket for gtag.js for nettsteder, SDK-ene for Analytics (versjon 2.x eller nyere) for sporing av mobilapper og Measurement Protocol for andre digitale enheter, for eksempel spillkonsoller og informasjonskiosker.

Alle de nye innsamlingsmetodene er utviklervennlige, slik at det blir enklere å tilpasse og konfigurere sporingskoden. Særlig er flerdomenesporing for nettsteder betydelig enklere og mer nøyaktig.

Bruk forenklede og mer tilgjengelige konfigurasjonsalternativer.

Universal Analytics gir deg flere konfigurasjonsalternativer som du kan styre fra administrasjonssiden i kontoen din:

Opprett egendefinerte dimensjoner og beregninger for å samle inn data som er unike for bedriften din.

Egendefinerte dimensjoner og beregninger fungerer på samme måte som standarddimensjoner og -beregninger, foruten at du oppretter dem selv. Du kan bruke dem til å samle inn data Analytics ikke sporer automatisk. Finn ut mer om egendefinerte dimensjoner og beregninger.

Ta i bruk Utvidet netthandel.

Når du har tatt i bruk Universal Analytics, kan du merke nettstedet ditt med programtillegget ec.js, og så bruke Utvidet netthandel-rapportene for å analysere kjøps- og shoppingatferden til brukerne dine, finne ut hvor effektive de interne og eksterne markedstiltakene er, og se resultatene produktene kaster av seg.

Hold deg oppdatert med nye funksjoner og oppdateringer.

Med Universal Analytics har du tilgang til alle de vanlige Analytics-rapportene og -verktøyene, men du får i tillegg nye funksjoner.

De nye funksjonene og produktoppdateringene er bare tilgjengelige for Universal Analytics-områder. Hvis du har klassiske Analytics-områder eller Universal Analytics-områder der du bruker en eldre innsamlingsmetode, for eksempel JavaScript-biblioteket for ga.js, får du ikke tilgang til alle fremtidige produktendringer med disse områdene.

Her hos Google bruker vi Google Analytics (innbefattet funksjoner i Universal Analytics) i henhold til personvernreglene våre. Formålet med dette er å skaffe oss mer inngående kunnskap om produktene vi tilbyr. Finn ut mer om hvordan vi bruker våre egne produkter.