Om rapporten Beteendeflöde

Se hur dina användare går igenom och interagerar med din webbplats.

Rapporten Beteendeflöde visar vilken väg användarna tog från en sida eller händelse till nästa. Den här rapporten kan hjälpa dig att upptäcka vilket innehåll som engagerar användarna på din webbplats. Rapporten Beteendeflöde kan även hjälpa dig att identifiera potentiella problem med innehållet.

Innehåll i artikeln:

Krav för rapporten Beteendeflöde

Du måste ha ställt in spårning av Händelser innan de visas i rapporten Beteendeflöde. Ju mer strukturerad du är när du ställer in händelsespårningskoden, desto lättare är det att använda vyerna Händelser och Sidor och händelser i rapporten Beteendeflöde. Du måste även ha ställt in innehållsgrupperingar innan de visas i rapporten.

Tillgång till rapporten Beteendeflöde

Så här kommer du åt rapporten Beteendeflöde:

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Navigera till vyn.
  3. Öppna Rapporter.
  4. Välj Beteende > Beteendeflöde.

Använda rapporten Beteendeflöde

Använd visningstypväljaren högst upp i rapporten om du vill se hur användarna går mellan sidor, innehållsgrupperingar och händelser eller både sidor och händelser.

Visningstypsväljare för beteendeflöde

Struktur i rapporten Beteendeflöde

Precis som alla flödesrapporter visar rapporten Beteendeflöde noder, anslutningar och utgångar, vilket representerar flödet i trafiken.

Noder är punkter som trafiken flödar igenom. Beroende på vilken vy du valt representerar varje nod i den här rapporten ett av följande:

• Ett värde i ursprungsdimensionen som du filtrerar visningen med, t.ex. Målsida eller Land/Territorium. Den här typen av nod finns i den första kolumnen både i vyn Sidor och i vyn Händelser.
  • En enda sida eller samling sidor, t.ex. alla sidor i katalogen för kläder. Den här typen av nod finns både i vyn Sidor och i vyn Sidor och händelser.
  • En grupp med sidor som är grupperade efter spårningskod, extraheringsregler och/eller regeldefinitioner. Den här typen av nod finns om du väljer en vy för en Innehållsgruppering som du har skapat.
  • En händelse, t.ex. en videouppspelning eller hämtning. Den här typen av nod finns både i vyn Händelser och i vyn Sidor och händelser.

I den här rapporten är sidnoder gröna, händelsenoder blå och dimensionsnoder vita. Klicka på en nod om du vill markera eller utforska trafik via noden eller om du vill se de enskilda sidor eller händelser som är grupperade i noden.

Kopplingarna representerar vägarna mellan noderna och trafikvolymen längs vägen. Klicka på en anslutning för att markera just det trafiksegmentet genom flödet.

En utgång visar var användarna lämnade flödet. I vyn Händelser behöver utgångar inte nödvändigtvis indikera utgångar från webbplatsen, de visar bara att ett trafiksegment inte utlöser en ytterligare händelse. Utgångar visas för närvarande inte i vyn Sidor och händelser.

Analysera användarengagemang i rapporten Beteendeflöde

Använd rapporten Beteendeflöde när du vill undersöka hur engagerade användare är med ditt innehåll och när du behöver identifiera potentiella problem i innehållet. Beteendeflödet kan ge svar på följande typ av frågor:

• Gick användarna direkt från produktsidorna till kassan utan att handla något mer?
  • Finns det någon händelse som alltid utlöses först? Leder den användarna till fler händelser eller sidor?
  • Finns det vägar genom din webbplats som är mer populära än andra, och är de i så fall de vägar du vill att användarna ska följa?