Om rapporten Adfærdsflow

Se hvordan dine brugere rejser gennem og interagerer med dit website.

Rapporten Adfærdsflow visualiserer den sti, som brugerne har fulgt fra én side eller hændelse til den næste. Denne rapport kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilken type indhold der fastholder brugerne på websitet. Rapporten Adfærdsflow kan også hjælpe dig med at identificere potentielle problemer med indholdet.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Krav til rapporten Adfærdsflow

Du skal have konfigureret og være i gang med at spore hændelser, før de vises i rapporten Adfærdsflow. Jo mere organiseret du er i forbindelse med opsætningen af hændelsessporingskoden, jo nemmere er det at bruge visningerne Hændelser eller Sider og hændelser i rapporten Adfærdsflow. Du skal også have oprettet Indholdsgrupperinger for at få dem vist i rapporten.

Adgang til rapporten Adfærdsflow

Sådan får du adgang til rapporten Adfærdsflow:

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Naviger til din visning.
  3. Åbn Rapporter.
  4. Vælg Adfærd > Adfærdsflow.

Sådan bruger du rapporten Adfærdsflow

Brug vælgeren for visningstype øverst i rapporten til at se brugerbevægelserne mellem Sider, IndholdsgrupperingerHændelser eller Sider og hændelser.

Visningstypevælgeren Adfærdsflow

Struktur for rapporten Adfærdsflow

Som alle andre flowrapporter viser rapporten Adfærdsflow noder, forbindelser og afslutninger, som repræsenterer flowet i din trafik.

Noder er punkter, som trafikken flyder igennem. Alt efter hvilken visning du har valgt, repræsenterer hver enkelt node i rapporten én af følgende ting:

• Én værdi for den startdimension, som du filtrerer visualiseringen efter, f.eks. Landingsside eller Land/område. Denne type node findes i den første kolonne i enten visningen Sider eller visningen Hændelser.
  • En enkelt side eller en samling af sider, f.eks. alle sider i mappen "Tøj". Denne type node findes enten i visningen Sider eller visningen Sider og hændelser.
  • En gruppe af sider, du har grupperet efter sporingskode, regler for udtrækning og/eller regeldefinitioner. Denne type node findes, hvis du vælger en visning for en Indholdsgruppering, du har opsat.
  • En hændelse, f.eks. en videoafspilning eller et download. Denne type node findes enten i visningen Hændelser eller visningen Sider og hændelser.

I denne rapport er sidenoderne grønne, hændelsesnoderne er blå, og dimensionsnoderne er hvide. Klik på en node for at fremhæve eller se nærmere på trafik gennem den pågældende node eller for at se de individuelle sider eller hændelser, der er grupperet i den pågældende node.

En forbindelse repræsenterer stien fra én node til en anden samt trafikmængden langs denne sti. Klik på en forbindelse for kun at fremhæve det pågældende trafiksegment gennem strømmen.

En afslutning angiver de steder, hvor brugerne forlader strømmen. i dataudvalget Hændelser angiver afslutninger ikke nødvendigvis, at brugerne forlader dit website. De viser kun, at et trafiksegment ikke udløste endnu en hændelse. Afslutninger vises i øjeblikket ikke i visningen Sider og hændelser.

Analysér brugerengagementet i forhold til rapporten Adfærdsflow

Du kan bruge rapporten Adfærdsstrøm til at se, hvordan brugerne interagerede med dit indhold og til at identificere eventuelle problemer med indholdet. Adfærdsstrøm kan besvare spørgsmål såsom:

• Går brugerne direkte fra en produktside til betaling uden at foretage yderligere køb?
  • Er der en hændelse, der altid udløses først? Fører den brugerne videre til flere hændelser eller sider?
  • Er der bestemte stier på dit website, der er mere populære end andre, og er det i så fald de stier, brugerne helst skal følge?