Aangepaste tabellen maken en gebruiken

Deze functie is alleen beschikbaar in Analytics 360, een onderdeel van Google Marketing Platform.
Meer informatie over Google Marketing Platform.
In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Een aangepaste tabel maken

Als u aangepaste tabellen wilt maken, moet u Bewerkingsrechten hebben op account- of propertyniveau.

1. Log in bij Google Analytics..
  2. Klik op Beheerder en navigeer naar de relevante property.
  3. Klik in de kolom PROPERTY op Aangepaste tabellen.
  4. Klik op +Nieuwe aangepaste tabel.
  5. Geef een titel op.
  6. Selecteer een weergave in het dropdownmenu Weergave.
  7. Klik op +dimensie toevoegen en voeg maximaal zes dimensies toe.
  8. Klik op +statistiek toevoegen en voeg maximaal 25 statistieken toe.
  9. Klik zo nodig op +segment toevoegen en voeg maximaal vier segmenten toe.
  10. Klik zo nodig op +filter toevoegen.
    U kunt in totaal zes dimensies toevoegen aan een aangepaste tabel. Een filter toevoegen aan een dimensie is hetzelfde als de dimensie zelf toevoegen. Een aangepaste tabel kan dus in totaal zes gefilterde of niet-gefilterde dimensies bevatten.

U kunt bijvoorbeeld een filter toepassen op elk van de zes dimensies die u bij stap 7 heeft toegevoegd, voor in totaal zes dimensies met zes filters. U kunt geen filter aan een nieuwe dimensie toevoegen, omdat u ze alle zes al heeft gebruikt. Heeft u bijvoorbeeld slechts vijf dimensies toegevoegd, dan kunt u wel een filter aan een zesde dimensie toevoegen.
  11. Klik op Opslaan.

Nadat u een aangepaste tabel heeft gemaakt, kan het twee dagen duren voordat er volledige gegevens worden weergegeven in de rapporten bij Aangepaste tabellen op het tabblad Aangepast rapport. Op dat moment beschikt u over de twee dagen aan gegevens vanaf de datum waarop de tabel is gemaakt.

Analytics voegt ook historische gegevens toe voor de 30 dagen voorafgaand aan de datum waarop de tabel is gemaakt. Onder normale omstandigheden komen die historische gegevens beschikbaar wanneer de nieuwe volledige gegevens beschikbaar komen (na ongeveer twee dagen). Als het Analytics-systeem echter routineonderhoud uitvoert voor uw property, kan het 40 dagen duren voordat die historische gegevens worden weergegeven. Tijdens routineonderhoud voor uw property wordt een bericht daarover weergegeven in de tabel.

Rapporten met aangepaste tabellen gebruiken

Als u de rapporten wilt zien die op basis van uw aangepaste tabellen worden gegenereerd, gaat u naar de sectie Aangepaste tabellen van het tabblad Aangepaste rapporten. Selecteer de weergave waarin u de aangepaste tabel heeft gemaakt.

Uw rapporten zijn zichtbaar voor alle gebruikers die ten minste toegang voor lezen en analyseren tot de weergave hebben.

Een aangepaste tabel weergeven:

1. Log in bij Google Analytics..
  2. Klik op Beheerder en navigeer naar de relevante property.
  3. Selecteer het tabblad Aangepast rapport (boven aan elke pagina in Analytics).
  4. Klik in de navigatiebalk aan de linkerzijde op Aangepaste tabellen om de lijst uit te vouwen. Selecteer vervolgens de aangepaste tabel die u wilt bekijken.

Aangepaste tabellen worden ook gebruikt wanneer u een standaardrapportverzoek indient dat kan worden uitgevoerd door een van uw aangepaste tabellen. Als u bijvoorbeeld een secundaire dimensie aan een standaardrapport toevoegt en het resulterende rapport overeenkomt met een definitie van een aangepaste tabel (of met een subset van de definitie), wordt de aangepaste tabel gebruikt.

Als u een rapport met een aangepaste tabel weergeeft, zorgt u ervoor dat u de periode zo aanpast dat de startdatum later ligt dan de datum waarop u de tabel heeft gemaakt.

Aangepaste tabellen beheren

Als u eenmaal een aangepaste tabel heeft gemaakt, kunnen de gegevens hierin niet opnieuw worden verwerkt. De tabel kan dus niet worden bewerkt of gewijzigd. Een bestaande aangepaste tabel verwijderen:

1. Log in bij Google Analytics..
  2. Klik op Beheerder en navigeer naar de relevante property.
  3. Klik in de kolom PROPERTY op Aangepaste tabellen.
  4. Klik in de rij die betrekking heeft op de tabel die u wilt verwijderen, op Acties en selecteer Verwijderen.

U kunt tot 100 aangepaste tabellen per property maken. Het quotagebruik van uw property wordt altijd weergegeven naast de knop +Nieuwe aangepaste tabel.