Omat taulukot

Näin saat tärkeimpien datajoukkojesi datan nopeasti ilman otantaa.
Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Google Marketing Platformiin kuuluvassa Google Analytics 360:ssä.
Lue lisää Google Marketing Platformista.

Analytics saattaa käyttää datasi käsittelyssä otantaa, jotta saat vakioraportit ja omat raportit nopeammin käyttöösi. Joskus saatat kuitenkin tarvita kaiken datan tietylle mittarien ja ulottuvuuksien joukolle. Omien taulukoiden avulla voit määritellä mittarien, ulottuvuuksien, segmenttien ja suodattimien yhdistelmän, jonka haluat Analyticsin käsittelevän päivittäin ilman otantaa. Kaikki oman taulukkosi tietyn määrityksen osajoukkoa vastaavat raportit1 käyttävät tällöin oletuksena kyseistä taulukkoa. Näin saat datan nopeasti ilman otantaa.

Sisällys:

Esimerkki

Oman raporttisi data perustuu suureen määrään istuntoja, joten raportti sisältää aina otannan. Raportin ulottuvuuksia ovat Kaupunki ja Selain, ja sen mittareihin kuuluvat Istunnot, Sivun katselut ja Välitön poistumisprosentti. Voit luoda oman taulukon, joka sisältää kyseiset ulottuvuudet ja mittarit. Analytics kerää taulukon luomispäivästä lähtien dataa ilman otantaa omaa raporttiasi varten.

Luvat ja rajoitukset

Omien taulukoiden luominen edellyttää, että sinulla on mittauskokonaisuustason muokkaajan rooli. Voit luoda enintään 100 omaa taulukkoa mittauskokonaisuutta kohden. Voit milloin tahansa tarkistaa, kuinka paljon mittauskokonaisuutesi kiintiöstä on käytetty, siirtymällä mittauskokonaisuustasolla Järjestelmänvalvoja-osion Omat taulukot ‑kohtaan. Samassa paikassa voit katsoa myös kaikkia tilisi muiden muokkaajien luomia omia taulukoita.

Taulukosta luotu raportti näkyy kaikille käyttäjille, joilla on vähintään katsojan rooli siinä näkymässä, johon olet luonut oman taulukon.

Tavallisten päivittäin käsiteltävien taulukoiden tavoin myös omissa taulukoissa on rajoituksia sen suhteen, kuinka monta yksilöityä datariviä niihin voi tallentaa päivässä. Toisin kuin tavallisiin taulukoihin, 360-asiakkaiden omiin taulukoihin voi tallentaa päivässä miljoona yksilöityä datariviä, mikä on 925 000 riviä enemmän kuin normaali 75 000 rivin raja. Jos tietyssä taulukossa on yhtä päivää kohden yli miljoona yksilöityä riviä, Analytics tallentaa parhaat N arvoa3 ja luo jäljelle jääville arvoyhdistelmille (other)-rivin. Voit katsoa lisätietoja (other)-rivistä artikkelista (Other)-merkinnät raporteissa.

Sisällytettävä data

Omaan taulukkoon ei voi sisällyttää kaikkia mittareita ja ulottuvuuksia, eivätkä kaikki raportit voi hyödyntää omia taulukoita. Käyttäjiin perustuvia segmenttejä ei voi sisällyttää. Omien taulukoiden dataa ei voida käyttää seuraavissa raporteissa datan tallennus- tai käyttötavan vuoksi: Liikenteen visualisointi, Hakukoneoptimointi, Monikanavasuppilot ja Attribuutio.

Käsittely ja datan saatavuus

Kun olet luonut oman taulukon, voi kestää kaksi päivää, ennen kuin data ilman otantaa näkyy Omat taulukot ‑raporteissa. Dataa on tällöin kerätty kahdelta päivältä taulukon luomispäivästä alkaen.

Analytics lisää myös aiempaa dataa, joka on kerätty 30 päivän ajalta ennen taulukon luontia. Tavallisesti aiempi data ovat käytettävissä, kun uusi data ilman otantaa tulee näkyviin (noin kahden päivän kuluessa). Jos Analytics‑järjestelmä suorittaa mittauskokonaisuutesi rutiinihuoltoa, aiempi data voi näkyä kuitenkin vasta 40 päivän kuluttua. Tässä tapauksessa näet taulukossa ilmoituksen rutiinihuollosta.

Kun olet luonut oman taulukon, Google Analytics pyrkii käyttämään taulukon dataa sellaisissa kyselyissä, joissa käytetään joko samoja ulottuvuuksia ja mittareita tai samojen ulottuvuuksien ja mittareiden osajoukkoja. Tämä koskee esimerkiksi omia raportteja tai Google Analytics APIn käyttöä.

Mittarien ja ulottuvuuksien yhdistelmästä riippuen Analytics ei kuitenkaan välttämättä aina voi käyttää omien taulukkojen dataa vaan tekee sen sijaan kyselyjä tavallisen koontitaulukon datasta. Tällaisten kyselyjen tulokset saattavat tämän vuoksi perustua odotettua merkittävämmin otannan käyttöön. Siksi suosittelemme, että API-kyselysi ja omat raporttisi vastaavat oman taulukkosi määritelmiä aina kun mahdollista. Näin voit välttää otannan tavanomaista laajemman käytön.

Jos haluat katsoa muuta aiempaa dataa, joka ei perustu otantaan, voit ehkä ladata raportteja ilman otantaa.

Muita lähteitä

1Raportti voi käyttää oman taulukon dataa, jos se vastaa kyseisen taulukon mittarien, segmenttien ja suodattimien osajoukkoa. Oma taulukko voi siis sisältää enemmän mittareita, segmenttejä ja suodattimia kuin raportissa on määritetty, mutta sen täytyy sisältää vähintään kaikki raportin mittarit, segmentit ja suodattimet.

3Parhaat arvoyhdistelmät määritellään lajittelemalla taulukko olennaisen mittarin (esim. istuntojen, katselukertojen tai tapahtumien) mukaan. Tätä alhaisemmat ulottuvuusarvoyhdistelmät kootaan tämän jälkeen (other)-merkinnäksi.