IP-osoitteen muuttaminen nimettömäksi Analyticsissa

Tekninen kuvaus siitä, kuinka Analytics muuttaa IP-osoitteita nimettömiksi

Lyhyesti

Kun Analytics asiakas pyytää IP-osoitteen muuttamista nimettömäksi, Analytics muuttaa osoitteen nimettömäksi mahdollisimman varhaisessa kokoelmaverkoston käsittelyn vaiheessa. Analytics IP-osoitteiden nimettömäksi muuttaminen asettaa käyttäjän IPv4-tyyppisten IP-osoitteiden viimeisen oktetin ja iPv6-tyyppisten osoitteiden viimeiset 80 bittiä nolliksi muistissa pian sen jälkeen, kun ne on lähetetty Analytics kokoelmaverkostoon. Koko IP-osoitetta ei missään vaiheessa kirjoiteta levylle tässä tapauksessa.

Tarkempia tietoja

Analytics on tarjonnut _anonymizelp-ominaisuuden ga.js JavaScript-kirjastossa 25.5.2010 lähtien (ja hiljattain ominaisuuden ga ('set', 'anonymizeIp ", true) analytics.js-kirjastossa), jotta sivustojen omistajat voivat pyytää kaikkien käyttäjiensä IP-osoitteiden muuttamista nimettömiksi tuotteen sisällä. Tämä ominaisuus auttaa sivuston omistajia noudattamaan omia tietosuojakäytäntöjään tai joissakin maissa paikallisten tietosuojaviranomaisten suosituksia, jotka voivat estää täydellisten IP-osoitteiden tallennuksen. IP-osoitteiden nimettömiksi muuttaminen/peittäminen tapahtuu pian sen jälkeen, kun Analytics kokoelmaverkosto vastaanottaa tiedot, sekä ennen tallennusta tai käsittelyä.

IP-osoitteiden muuttaminen nimettömiksi Analyticsissa tapahtuu kahdessa tietojen keruun vaiheessa: JavaScript-tagissa ja kokoelmaverkostossa. Nämä vaiheet kuvataan alla.

Analytics JavaScript-tagi

Kun JavaScriptia tukeva verkkoselain lataa sivun, jolla on Analytics -tagi (ga.js tai analytics.js), se tekee kaksi asiaa eri aikoina: lataa ja prosessoi Analytics funktiojonon ja pyytää Analytics JavaScriptia. Funktiojono on JavaScript-taulukko, johon Analytics erilaiset määritys- ja keräysfunktiot siirretään. Sivuston omistaja määrittää nämä funktiot Analytics käyttöönoton yhteydessä. Niitä voivat olla esimerkiksi Analytics -tilinumeron määritys ja sivun katselutietojen lähetys Analytics kokoelmaverkostoon käsittelyä varten.

Kun Analytics JavaScript-koodi suorittaa funktiojonosta funktion, joka saa aikaan tietojen lähettämisen Analytics kokoelmaverkostoon (tämä funktio on tavallisesti ga('send', 'pageview') analytics.js-JavaScript-kirjastossa ja _trackPageview ga.js-kirjastossa), se lähettää tiedot URL-parametreina, jotka on liitetty HTTP-pyyntöön http://www.google-analytics.com/_utm.gif (ga.js-funktion tapauksessa) tai http://www.google-analytics.com/collect (analytics.js-funktion tapauksessa). Jos nimettömäksi muuttamisen funktio on kutsuttu ennen sivun seurantafunktiota, kuvapistepyyntöön lisätään toinen parametri. IP-osoitteen nimettömäksi muuttamisen parametri näyttää seuraavalta: &aip=1

Analytics kokoelmaverkosto

Analytics kokoelmaverkosto on joukko palvelimia, jotka tarjoavat kaksi tärkeää palvelua: ga.js-kirjaston ja analytics.js-kirjastojen toimittaminen (Analytics JavaScript-koodi) sekä _utm.gif- ja /collect-pyyntöjen kautta lähetettyjen tietojen kerääminen.

Kun ga.js-, analytics.js-, _utm.gif- tai /collect-pyyntö saapuu, se sisältää lisätietoja HTTP-pyynnön otsikossa (käytettävän selaimen tyypin) ja TCP/IP-otsikossa (pyytäjän IP-osoitteen).

Heti kun _utm.gif-pyyntö saapuu, se tallennetaan muistiin nimettömäksi muuttamista varten. Jos pyynnön URL-osoitteessa on &aip=1-parametri (eli jos Analytics JavaScript-koodi on lisännyt sen sinne ga.js- tai analytics.js-kirjaston nimettömäksi muuttamisen funktion käsittelyn jälkeen), käyttäjän IP-osoitteen viimeinen oktetti asetetaan nolliksi, kun tiedot ovat vielä muistissa. Esimerkiksi IP-osoite 12.214.31.144 muutettaisiin muotoon 12.214.31.0. (Jos IP-osoite on IPv6-osoite, viimeiset 80 bittiä 128 bitistä asetetaan nolliksi.) Vasta tämän jälkeen nimettömäksi muuttamisen jälkeen pyyntö kirjoitetaan levylle käsittelyä varten. Jos IP-osoitteen nimettömäksi muuttamista käytetään, koko IP-osoitetta ei missään vaiheessa kirjoiteta levylle, koska kaikki nimettömäksi muuttamiseen liittyvät toiminnot tapahtuvat muistissa lähes samanaikaisesti pyynnön vastaanottamisen kanssa.