Multi-channel trechters gebruiken om door het Google Display Netwerk ondersteunde conversies te evalueren

In Analytics worden conversies en e-commercetransacties toegewezen aan de laatste advertentie, zoekopdracht of verwijzing waar de gebruiker vlak voor de conversie op heeft geklikt. Omdat display-advertenties vaak de eerste stap zijn in een aankoopcyclus, staat in een laatste-klik-conversiemodel mogelijk niet de werkelijke waarde van uw advertenties in het Google Display Netwerk. Zelfs als een advertentie in het Google Display Netwerk niet rechtstreeks tot een laatste-klik-conversie leidt, heeft deze mogelijk wel veel invloed op de aankoopbeslissingen van uw gebruikers. In deze analyse ziet u hoe u het rapport Door multi-channel trechters ondersteunde conversies kunt gebruiken voor het evalueren van hoe verschillende Google Ads-distributienetwerken en plaatsingen in het Google Display Netwerk conversies ondersteunen en voltooien.

Onderzoek

1. Navigeer naar Conversies > Multi-channel trechters > Ondersteunde conversies.
  2. Selecteer de conversie(s) en/of transactie die u wilt bekijken in het dropdown-menu Conversie boven aan het rapport (boven het tabblad Verkenner).
  3. Selecteer Google Ads in de kiezer Type.
  4. In het dropdown-menu Overige (boven de tabel), verandert u de primaire dimensie in Google Ads > Advertentiedistributienetwerk.
  5. Bepaal of Inhoud een hogere ratio voor Ondersteunde/laatste klik of directe conversies heeft dan de zoeknetwerken.
  6. In het dropdown-menu Overige verandert u de primaire dimensie in Google Ads > Plaatsingsdomein.
  7. Klik op de kolom Ondersteunde/laatste klik of directe conversies om uw domeinen te sorteren van de hoogste naar de laagste ratio.

Actie

Als een plaatsing een waarde voor Ondersteunde/laatste klik of directe conversies heeft die dicht bij 0 ligt, betekent dit dat hiermee meer verkopen en conversies zijn voltooid dan ermee zijn ondersteund. Overweeg de biedingen voor plaatsingen met een waarde dicht bij 0 te verhogen om de rechtstreekse conversiemogelijkheden van deze plaatsingen te verbeteren. Om te zorgen dat plaatsingen met hoge prestaties voldoende budget hebben, wilt u mogelijk nieuwe campagnes maken. Als een plaatsing met hoge prestaties een automatische plaatsing is, kunt u deze aan uw lijst met zelfgekozen plaatsingen toevoegen voor meer controle.

Plaatsingen met waarden van 1 of hoger voor Ondersteunde/laatste klik of directe conversies hebben meer verkopen en conversies ondersteund dan voltooid. Overweeg uw biedingen voor deze plaatsingen te verhogen om de mogelijkheden voor ondersteunde conversies te verbeteren. Afhankelijk van uw advertentiedoelen en bedrijfsmodel, wilt u deze biedingen mogelijk in kleinere stappen verhogen dan bij plaatsingen met waarden dicht bij 0.