Lag og rediger egendefinerte dimensjoner og beregninger

Egendefinerte dimensjoner og beregninger fungerer på samme måte som standarddimensjonene og -beregningene i Analytics-kontoen din, med den forskjellen at du lager dem selv. Du kan bruke dem for å samle inn og analysere data som ikke spores automatisk i Analytics.

Egendefinerte dimensjoner og beregninger angis på områdenivå i Analytics-kontoer. Du må ha redigeringstillatelse til området for å kunne lage eller endre egendefinerte dimensjoner og beregninger.

Du lager egendefinerte dimensjoner eller beregninger i to trinn. Du må først konfigurere den egendefinerte dimensjonen eller beregningen i området ditt. Deretter endrer du sporingskoden din. Disse trinnene må fullføres i rekkefølge:

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Konfigurer egendefinerte dimensjoner

1. Logg på Google Analytics.
  2. Klikk på Administrator og gå til området du vil legge til egendefinerte dimensjoner i.
  3. Klikk på Tilpassede definisjoner > Egendefinerte dimensjoner i OMRÅDE-kolonnen.
  4. Klikk på Ny egendefinert dimensjon.
  5. Legg til et navn.
    Dette kan være en hvilken som helst streng, men pass på at navnet er unikt, slik at denne dimensjonen ikke kan forveksles med andre dimensjoner eller beregninge i rapportene dine.
  6. Velg omfang.
    Velg å spore på treff-, økt-, bruker- eller produktnivå. Du finner ut mer om omfang og hvordan egendefinerte dimensjoner blir behandlet, i utviklerveiledningen vår.
  7. Merk av for Aktiv for å begynne å samle inn data og se dimensjonen i rapportene dine umiddelbart. Fjern merket i ruten for å opprette dimensjonen, men la den være slått av.
  8. Klikk på Opprett.

Konfigurer egendefinerte beregninger

1. Logg på Google Analytics.
  2. Klikk på Administrator og gå til området du vil legge til egendefinerte beregninger i.
  3. Klikk på Tilpassede definisjoner > Egendefinerte beregninger i OMRÅDE-kolonnen.
  4. Klikk på Ny egendefinert beregning-knappen.
  5. Legg til et navn.
    Dette kan være en hvilken som helst streng, men pass på at navnet er unikt, slik at denne dimensjonen ikke kan forveksles med andre dimensjoner eller beregninger i rapportene dine.
  6. På rullegardinmenyen Formateringstype velger du et Heltall, Valuta eller Tid.
    Et heltall kan være et hvilket som helst tall. Valutatypen vil samsvare med visningsinnstillingene (f.eks USD, NOK osv.) og skal angis som et desimaltall. Angi tiden i sekunder, men den vises som tt:mm:ss i rapportene dine.
  7. Merk av i ruten Aktiv for å begynne å samle inn data og se beregningene i rapportene dine med en gang. Hvis du ønsker å lage beregningen, men at den skal være inaktiv, fjerner du merket i ruten.
  8. Klikk på Opprett.

Endre sporingskoden din

Når du har opprettet egendefinerte dimensjoner eller beregninger i området ditt, må du også endre sporingskoden. Dette bør utføres av en kvalifisert utvikler. Følg instruksjonene i utviklerveiledningen for miljøet ditt:

Rediger egendefinerte dimensjoner og beregninger

Egendefinerte dimensjoner og beregninger kan ikke slettes etter at de er laget, men du kan gå tilbake til disse innstillingene i kontoen din for å administrere og redigere dem. For å slutte å bruke en nåværende egendefinert dimensjon må du oppheve merkingen i Aktiv-avmerkingsboksen og klikke på Lagre.