Opret og rediger brugerdefinerede dimensioner og metrics

Tilpassede dimensioner og tilpassede metrics fungerer ligesom standarddimensioner og standard-metrics på din Analytics-konto, blot med den forskel, at du selv opretter dem. Du kan bruge dem til at indsamle og analysere data, som Analytics ikke sporer automatisk.

Tilpassede dimensioner og metrics oprettes på ejendomsniveau på en Analytics-konto. Du skal have rollen Redaktør for ejendommen for at kunne oprette eller redigere tilpassede dimensioner og metrics.

Oprettelse af en tilpasset dimension eller metric er en proces, der foregår i to trin. Først opretter du en tilpasset dimension eller metric i din ejendom. Derefter ændrer du sporingskode. Du skal udføre disse trin i en bestemt rækkefølge.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Opret tilpassede dimensioner

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Klik på Administrator, og gå til den ejendom, hvor du vil tilføje tilpassede dimensioner.
  3. I kolonnen EJENDOM skal du klikke på Tilpassede definitioner > Tilpassede dimensioner.
  4. Klik på Ny tilpasset dimension.
  5. Tilføj et navn.
    Dette kan være en hvilken som helst streng, men brug et unikt navn, så du ikke risikerer at blande variablen sammen med en anden dimension eller variabel i dine rapporter.
  6. Vælg Om.
    Vælg, hvilket niveau du vil spore på: Hit, Session, Bruger eller Produkt. Du kan læse mere om omfang og om, hvordan tilpassede dimensioner behandles, i vores vejledning for udviklere.
  7. Marker feltet Aktiv for at begynde at indsamle data og se dimensionen i dine rapporter med det samme. Fjern markeringen i feltet for at oprette dimensionen, men lade den være inaktiv.
  8. Klik på Opret.

Opret tilpassede metrics

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Klik på Administrator, og gå til den ejendom, hvor du vil tilføje tilpassede metrics.
  3. I kolonnen EJENDOM skal du klikke på Tilpassede definitioner > Tilpassede metrics.
  4. Klik på knappen Ny tilpasset metric.
  5. Tilføj et navn.
    Dette kan være en hvilken som helst streng, men brug et unikt navn, så du ikke risikerer at blande variablen sammen med en anden dimension eller variabel i dine rapporter.
  6. I rullemenuen Formateringstype skal du vælge et heltal, en valuta eller et tidspunkt.
    Du kan bruge et hvilket som helst heltal. Valutatypen matcher visningsindstillingerne (dvs. USD, DKK osv.) og skal indtastes som et decimaltal. Angiv tidspunktet i sekunder, men det vises som tt:mm:ss i dine rapporter.
  7. Marker feltet Aktiv for at begynde at indsamle data og se metric'en i dine rapporter med det samme. Fjern markeringen i feltet for at oprette variablen, men ikke aktivere den.
  8. Klik på Opret.

Rediger din sporingskode

Når du har oprettet tilpassede dimensioner eller metrics i din ejendom, skal du også ændre din sporingskode. Dette skal gøres af en kvalificeret udviklerThis should be completed by a qualified developer. Følg anvisningerne i udviklervejledningen for dit miljø:

Rediger tilpassede dimensioner og metrics

Tilpassede dimensioner og variabler kan ikke slettes, når de er oprettet, men du kan vende tilbage til disse indstillinger i din konto for at administrere og redigere dem. Hvis du vil stoppe med at bruge en eksisterende tilpasset dimension, skal du fjerne markeringen i feltet Aktiv og klikke på Gem.