Sådan beregnes sideværdien

En forklaring af den relative værdi af siderne på dit website.

Overblik

Sideværdi er den gennemsnitlige værdi for en side, som en bruger besøgte, inden vedkommende ankom til målsiden eller fuldførte en e-handelstransaktion (eller begge dele). Formålet med denne værdi er at give dig en idé om, hvilken af siderne på dit website der har bidraget mest til den indtjening, websitet har genereret. Hvis en side slet ikke har været involveret i en e-handelstransaktion på dit website, er sideværdien for den pågældende side 0 DKK, da siden ikke er blevet besøgt i løbet af den session, hvor transaktionen fandt sted.

Nedenfor kan du se en ligning, der kan benyttes ved beregning af sideværdi. Bemærk, at statistikken for unikke sidevisninger repræsenterer det antal individuelle brugere, som har indlæst en given side pr. session. Hver bruger tælles kun én gang pr. session, uanset hvor mange sider brugeråbner.

Indtjening ved e-handel + målværdi i alt
Antal unikke sidevisninger for en given side

I dybden

Eksempel 1

I ovenstående eksempel kan du se, hvordan sideværdi fungerer. Lad os sige, at du vil finde frem til sideværdien for side B, og at du kender følgende faktorer:

Målside D : $ 10 (Husk, at du tildeler værdien af målsiden, når du første gang opretter et mål på siden med Analytics-indstillinger)
Kvitteringsside E: 500 DKK (den side, hvor brugeren foretager en e-handelstransaktion til en værdi af 500 DKK)
Unikke sidevisninger for side B: Én

Ligningen for sideværdi ser derefter ud som følger:

Indtjening ved e-handel (500 DKK) + Målværdi i alt (50 DKK)
Antal af unikke sidevisninger for side B (1)

Sideværdien for side B er 550 DKK, da en bruger kun besøger side B én gang inden målsiden i løbet af denne session.

Eksempel 2

Lad os nu se på, hvilken indvirkning det har på sideværdien for side B, hvis vi kombinerer data fra to forskellige sessioner. Som det fremgår, bliver side B kun vist én gang i løbet af session 1, men i session 2 opnås der to sidevisninger (vi antager, at det er samme bruger, der tegner sig for begge sidevisninger). Den samlede indtjening ved e-handel forbliver uændret i de to sessioner. Selvom der var to unikke sidevisninger, var der stadig kun én e-handelstransaktion for de to sessioner.

Målside D: 50 DKK
Kvittering side E: 500 DKK
Unikke sidevisninger for side B: To

Ligningen til beregning af sideværdi skal justeres, så den ser således ud:

Indtjening ved e-handel (500 DKK) + målværdi i alt (50 DKK x sessioner)
Antal af unikke sidevisninger for side B (2)

Set over to sessioner er sideværdien for side B altså 300 DKK (600 DKK divideret med to (to sessioner)).