Sammenligning af konverterings-metrics i Analytics og Google Ads

De to Analytics-metrics Opnåelser af mål og E-handelstransaktioner beregnes på en anden måde end metrics til konverteringssporing i Google Ads. Hvis værdierne for disse metrics på din Analytics-konto adskiller sig fra konverteringsmetrics på din Google Ads-konto, betyder det ikke nødvendigvis, at sporingsfunktionen er implementeret forkert. Det kan også bare skyldes de forskellige sporingsmetoder.

Når du eksporterer data om opnåelse af mål og e-handelstransaktioner fra Analytics til Google Ads, udfører Google Ads desuden andre beregninger af disse data, end Analytics gør. Derfor kan du se nogle forskelle i de beregnede værdier mellem de to produkter, selv når de underliggende data er de samme.

Overblik: Sporingsforskelle med hensyn til mål, transaktioner og Google Ads-konverteringer

Analytics: Mål Analytics: Transaktion Google Ads: Konvertering GA4: Konverteringer
Antal Én pr. session pr. konfigureret mål Mange pr. session (transaktioner med samme transaktions-id inden for én session tælles ikke dobbelt).

Kan konfigureres af brugeren for hver konverteringshandling:

Én konvertering: Én gang pr. annonceklik

Alle konverteringer: Mange for hvert annonceklik

Dette er som standard indstillet til "Alle", hvilket betyder, at der kan tælles flere konverteringer for hvert annonceklik.
Tilskrivningstidspunkt Tidspunkt for opnåelse af mål Tidspunktet for fuldførelse af transaktionen Tidspunktet for den sidste annonceforespørgsel før det klik, der førte til konverteringen Tidspunktet for fuldførelse af konverteringen
Tilskrivningskilde Modellen "Sidste indirekte klik" som standard, men dette kan konfigureres (i Værktøj til sammenligning af modeller). Modellen "Sidste indirekte klik" som standard, men dette kan konfigureres (i Værktøj til sammenligning af modeller). Tælles kun, hvis brugeren har klikket på en annonce fra Google Ads-kontoen (kun google/cpc-trafik) Som standard modellen "Sidste klik på tværs af kanaler", men dette kan konfigureres (i Værktøj til sammenligning af modeller)
Rapportering Fuld rapportering efter et behandlingstidsrum på 72 timer Fuld rapportering efter et behandlingstidsrum på 72 timer Daglig rapportering inden for den valgte konverteringsperiode (1-90 dage – standard: 30 dage)  Fuld rapportering efter et behandlingstidsrum på 72 timer
Håndtering af flere koder på én side Én session kan have én opnåelse af mål for hvert konfigureret mål. Der kan altså være op til 20 pr. session. Ikke tilgængelig Hvis der er installeret flere forskellige konverteringssporingstags for samme konto på samme side, tælles der en separat konvertering for hvert tag i Google Ads Ikke tilgængelig

I dybden: Forklaring på forskellene mellem Google Ads-sporing og Analytics-sporing

Hvis du sporer den samme konverteringsaktivitet ved hjælp af både Google Ads-konverteringssporingskoden og et Analytics-mål eller en Analytics-e-handelstransaktion, kan der være følgende årsager til eventuelle datauoverensstemmelser:

1. Forskelle med hensyn til tilskrivning

Standardtilskrivningsmodellen for de fleste konverteringer i Google Ads er datadrevet tilskrivning. I Analytics er det derimod tilskrivningsmodellen "sidste klik" (eller "sidste klik på tværs af kanaler", når det gælder Google Analytics 4), der bruges for samtlige kanaler (undtagen direkte trafik) i alle rapporter bortset fra rapporten Multikanaltragte. Lad os eksempelvis sige, at en bruger klikker på annoncemateriale fra din Google Ads-konto og næste dag vender tilbage via et organisk søgeresultat på Google og bliver ført til din målside eller foretager en transaktion. I Analytics tilskrives målet eller transaktionen google/organisk.

I Google Ads tilskrives konverteringen som standard Google Ads-kampagnen, hvis der er konfigureret Google Ads-konverteringssporing på kontoen. Hvis du har importeret en Google Analytics-hændelse eller et Google Analytics-mål, tælles opnåelse af dette mål ikke som en konvertering i Google Ads, hvis det sidste klik var "google/organisk".

2. Transaktionsdato

I Google Ads rapporteres konverteringer ud fra datoen/klokkeslættet for det klik, der førte til den ønskede handling, og ikke ud fra datoen for selve den ønskede handling. Det giver dig mulighed for at matche den genererede værdi med den rette annonceringsomkostning. Lad os f.eks. sige, at en bruger foretager et køb den 20. juli, men at vedkommende klikkede på annoncematerialet tre dage tidligere, nemlig den 17. juli. I Google Ads registreres konverteringen som foretaget den 17. juli (den dag, hvor der blev klikket på annoncen). I Analytics registreres konverteringen som foretaget den 20. juli (den dag, hvor selve konverteringen fandt lokation). Bemærk! Alle konv. (efter konverteringstidspunkt) viser antallet af konverteringer, der importeres fra Analytics, baseret på datoen for konverteringen i stedet for datoen for klik.

3. Opdatering af rapportering

I Google Ads rapporteres tallene for Google Ads-konverteringssporing lidt hurtigere (typisk inden for tre timer) end tallene for mål/transaktioner, der er blevet importeret fra Analytics (typisk inden for ni timer). Når det gælder Google Analytics 4-konverteringer, kan der gå op til tre timer, før konverteringerne kan importeres i Google Ads, og en time, før der vises konverteringsdata i rapporter.

4. Én konvertering over for Alle konverteringer

I Analytics kan du konfigurere mål eller bruge e-handelstransaktioner til at tælle konverteringer. Mål kan defineres som en sidevisning, hændelse eller interaktion, f.eks. tid på website. Hvert mål i Analytics kan kun tælles én gang pr. session.

Med Google Ads-funktionen Konverteringssporing registreres der ikke sessioner, og der tælles derfor flere konverteringer inden for et bestemt datointerval. Hvis en bruger f.eks. når frem til den samme konverteringsside to gange inden for en bestemt session, tælles der kun ét mål i Analytics. I Google Ads tælles der derimod to konverteringer, hvis der er valgt "Alle" som optællingsindstilling for den aktuelle konverteringshandling (hvis der er valgt "Én", tælles der kun én konvertering pr. klik).

I modsætning til mål kan transaktioner i Analytics blive talt med flere gange i løbet af en session, hvis hver transaktion har et unikt transaktions-id. Det betyder, at der registreres flere transaktioner i Analytics for brugere, der har foretaget flere transaktioner i løbet af en enkelt session. Det minder om optællingsindstillingen Alle konverteringer ifm. Google Ads-funktionen konverteringssporing, men i Google Ads har du mulighed for at vælge optællingsindstilling for alle konverteringshandlinger, heriblandt salg.

Få flere oplysninger om, hvordan metrics beregnes i Analytics.

5. Brugerpræferencer for forskellige sporingsmetoder

Da der ikke er krav om samme sporingsmetode til registrering af mål og transaktioner i Analytics og Google Ads, tælles konverteringer nogle gange med i én metode, men ikke i en anden. Hvis en bruger f.eks. deaktiverer, fravælger eller blokerer en metode (f.eks. bestemte cookies), som bruges til sporing af data om en websitesession i Analytics, registreres der muligvis en konvertering i Google Ads, selvom den ikke registreres i Analytics.

6. Sporing på kontoniveau

Du sender måske klik fra annoncer på flere Google Ads-konti til et enkelt website, som spores via én Analytics-ejendom. I så fald registreres der muligvis flere konverteringer i Google Ads end i Analytics, alt efter om du bruger Google Ads-funktionen Konverteringssporing eller importerer Analytics-mål i Google Ads.

Google Ads Konverteringssporing kan konfigureres enten på individuelt kontoniveau eller på tværs af konti ved hjælp af konverteringssporing på tværs af konti.dvs., Google Ads tæller kun en konvertering, hvis klikket stammer fra en enkelt Google Ads-konto (hvis der bruges konverteringssporing på kontoniveau) eller en gruppe af konti, der deler konverteringssporing på tværs af konti. I Analytics spores der derimod brugeradfærd på ejendomsniveau.

Det er vigtigt, da konverteringer for en enkelt bruger ikke samles i Google Ads, hvis du bruger Google Ads-funktionen Konverteringssporing på kontoniveau. Lad os f.eks. sige, at du har to Google Ads-konti (konto A og konto B), og at du har identificeret den samme handling som en konvertering for hver konto ved at tilføje det relevante kodestykke til Google Ads-konverteringssporing for begge konti på siden og defineret handlingen som et mål i Analytics. Lad os nu sige, at en bruger klikker på en annonce fra den første konto (A) og derefter klikker på en annonce fra den anden konto (B) og til sidst foretager en konvertering. I så fald rapporteres der en konvertering på begge Google Ads-konti, selvom der kun er tale om en enkelt bruger. I henhold til standardmetoden for tilskrivning i Analytics tælles dette kun som én konvertering, og konverteringen tilskrives kampagnen fra konto B, da dette var den sidste interaktion før konverteringen.

Hvis konto A og B administreres af samme managerkonto (Mit kundecenter-konto) og konverteringssporing på tværs af konti er aktiveret på dem begge, tælles der kun én konvertering, og i henhold til modellen for sidste klik tilskrives den konto B.

Hvis du importerer Analytics-mål og -transaktioner på dine Google Ads-konti, samles konverteringerne automatisk på tværs af Google Ads-konti. Lad os sige, at du har to Google Ads-konti (konto A og konto B), og at du har angivet en målside i Analytics. Du har også rapporteret det pågældende Analytics-mål på begge Google Ads-konto (men ikke tilføjet Google Ads-konverteringssporing for siden på nogen af kontiene). Lad os nu sige, at en bruger klikker på en annonce fra den første konto (A) og derefter klikker på en annonce fra den anden konto (B) og til sidst foretager en konvertering. Konverteringen tilskrives i så fald konto B i både Analytics og Google Ads. Forudsat at der ikke er foretaget justeringer via Google Ads-tilskrivning eller multikanaltragte, tilskrives der som standard ingen konverteringer til konto A i nogen af værktøjerne.

I begge tilfælde kan du bruge rapporterne Multikanaltragte i Analytics til at se oversigten over brugeraktivitet, herunder assisterende konverteringsstier.

7. Konverteringer på tværs af enheder

Google Ads-funktionen Konverteringssporing giver mulighed for at få estimater af antal konverteringer på tværs af konti, som afspejles i kolonnerne Alle konverteringer og Konverteringer i Google Ads. Disse estimater er baseret på faktiske målinger og estimater, der stammer fra brugere, der er logget ind på Google på forskellige enheder.

8. Opkaldskonverteringer

Visse konverteringshandlinger understøttes kun i Google Ads-funktionen Konverteringssporing og ikke i den sporingsfunktion, der er tilgængelig i Analytics i øjeblikket. Hvis du bruger opkaldsudvidelser, tælles opkald fra disse udvidelser som opkaldskonverteringer, forudsat at opkaldets varighed er længere end en bestemt minimumvarighed (som kan konfigureres i Google Ads). Sådanne konverteringer kan i øjeblikket ikke spores ved hjælp af Analytics-mål.

9. Importerede transaktioner

Når en Analytics-transaktion importeres på en Google Ads-konto fra en tilknyttet Google Analytics-ejendom, importeres transaktions-id'et som et ordre-id i Google Ads. I Google Ads samles transaktioner ud fra ordre-id, så hver transaktion tælles kun én gang i Google Ads. Der tælles dog muligvis flere transaktioner for samme id i Analytics-rapporter, hvis en bruger indlæser en konverteringsside med samme transaktions-id i forskellige sessioner.

10. Bekræft, om modellerede konverteringer er problemet

Hvis du har foretaget alle øvrige rapporteringstjek, og der stadig er flere konverteringer i Google Ads end i GA4, er modellerede konverteringer sandsynligvis årsagen til afvigelsen.

I øjeblikket foretages konverteringsmodellering i GA4 separat fra konverteringsmodellering i Ads. GA4 eksporterer kun observerede konverteringer til Google Ads. Ads anvender derefter konverteringsmodellering ud over de registrerede konverteringer. Desuden ændrer konverteringsmodellering i GA4 ikke det samlede antal rapporterede konverteringer, men konverteringsmodellering i Ads kan øge det samlede antal konverteringer. Disse kan forårsage afvigelser i det antal konverteringer, der rapporteres i GA4, sammenlignet med det antal konverteringer, der rapporteres i Google Ads.

Det er ikke muligt at deaktivere modellerede konverteringer for GA4. Konverteringsdata modelleres, når de nødvendige data ikke kan registreres.