Sparade rapporter

Använd sparade rapporter för snabbare åtkomst till rapporterna du använder oftast.

Sparade rapporter lagrar dina inställningar så att du inte behöver konfigurera om en rapport varje gång du öppnar den. Alla inställningar i rapporten, till exempel om du lägger till ett segment eller ett nytt mätvärde, behålls i den sparade rapporten tills du ändrar dem manuellt. Inställningarna sparas även om du loggar ut från ditt konto och loggar in igen. Alla rapportanpassningar och inställningar utom datumintervallet sparas.

Innehåll i artikeln:

Om sparade rapporter

Du kan skapa sparade rapporter av alla standardrapporter och anpassade rapporter där alternativet Spara visas i åtgärdsfältet.

Öppna och hantera sparade rapporter i avsnittet Anpassning > Sparade rapporter till vänster. Om du har redigeringsrollen kan du också hantera dina personliga sparade rapporter som tillgångar i avsnittet Administratör.

Sparade rapporter visas endast för användaren som skapat dem. Du kan dela sparade rapporter med funktionerna för export och delning.

Skapa, redigera eller radera en sparad rapport

Så här sparar du en rapport:

1. Logga in på Google Analytics..
  2. Gå till vyn.
  3. Öppna Rapporter och leta reda på en rapport som du öppnar regelbundet, antingen via Anpassning eller någon av de andra rapportkategorierna.
  4. Konfigurera rapporten (t.ex. använd ett segment eller ändra dimensionerna och mätvärdena).
  5. Klicka på SPARA i åtgärdsfältet ovanför rapporten.
  6. Ge rapporten ett namn.
  7. Klicka på OK för att spara den. När du sparar en rapport skickas du automatiskt till avsnittet Sparade rapporter i panelen till vänster.

Så här redigerar du konfigurationen för en sparad rapport:

1. Klicka på Anpassning > Sparade rapporter i panelen till vänster och klicka sedan på namnet på rapporten du vill redigera.
  2. Gör ändringarna (t.ex. lägg till eller ta bort ett segment).
  3. Klicka på Spara när du vill uppdatera rapportkonfigurationen.

Så här byter du namn på eller raderar en sparad rapport:

1. Klicka på Anpassning > Sparade rapporter i panelen till vänster.
  2. Använd menyn Åtgärder för att byta namn på rapporten eller raderna den.