Opgeslagen rapporten

Gebruik opgeslagen rapporten voor snellere toegang tot de rapporten die u het vaakst gebruikt.

In opgeslagen rapporten worden uw instellingen bewaard, zodat u rapporten niet elke keer opnieuw hoeft te configureren als u ze opent. Alle instellingen die u op een rapport toepast, zoals het toevoegen van een segment of een nieuwe statistiek, blijven van kracht in het opgeslagen rapport totdat u de instellingen handmatig wijzigt. De instellingen worden bewaard, zelfs wanneer u uitlogt en later weer inlogt op uw account. Alle aanpassingen aan het rapport blijven bewaard, behalve de periode.

In dit artikel:

Over opgeslagen rapporten

U kunt een opgeslagen rapport maken van elk standaardrapport of aangepast rapport dat de optie OPSLAAN in de actiebalk heeft.

Open en beheer uw opgeslagen rapporten via Aangepast rapport > Opgeslagen rapporten in het linkerdeelvenster. Als u de rol Bewerker heeft, kunt u ook uw persoonlijke opgeslagen rapporten beheren als items in het gedeelte Beheerder.

Een opgeslagen rapport is alleen zichtbaar voor de gebruiker die het rapport heeft gemaakt. U kunt uw opgeslagen rapporten delen met de functies voor exporteren en delen.

Een opgeslagen rapport maken, bewerken of verwijderen

Zo slaat u een rapport op:

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Ga naar uw weergave.
  3. Open Rapporten en kies er een die u regelmatig opent vanuit ofwel AANGEPAST RAPPORT of vanuit een van de andere rapportcategorieën.
  4. Configureer het rapport (pas bijvoorbeeld een segment toe, wijzig de dimensies en statistieken, enzovoort).
  5. Klik in de actiebalk boven het rapport op OPSLAAN.
  6. Geef een naam voor het rapport op.
  7. Klik op OK om op te slaan. Als u een rapport opslaat, gaat u automatisch naar het gedeelte Opgeslagen rapporten in het linkerdeelvenster.

Ga als volgt te werk om de configuratie van een opgeslagen rapport te bewerken:

1. Klik in het linkerdeelvenster op Aangepast rapport > Opgeslagen rapporten en klik vervolgens op de naam van het rapport dat u wilt bewerken.
  2. Breng de gewenste wijzigingen aan (voeg bijvoorbeeld een segment toe of verwijder er een, enzovoort).
  3. Klik op Opslaan om de rapportconfiguratie te updaten.

Ga als volgt te werk om een opgeslagen rapport een andere naam te geven of te verwijderen:

1. Klik in het linkerdeelvenster op Aangepast rapport > Opgeslagen rapporten.
  2. Gebruik het menu Acties om de naam van het rapport te wijzigen of het rapport te verwijderen.