Om webbegendomar

Du kanske betraktar din webbplats eller mobilapp som en separat och konkret egendom, exempelvis ett skyltfönster. Men ur Analytics perspektiv är en sådan egendom bara en form av resurs med en viss egenskap som är förknippad med din spårningskod. När du spårar en resurs med hjälp av Analytics infogar du ett webbegendoms-id i spårningskoden du placerar på dina webbsidor eller i appkällkoden. Resultatinformation, t.ex. antal besökare eller skärmvisningar, för resurser som har markerats med samma id samlas i motsvarande egendom.

Om du kopplar ett egendoms-id till två webbplatser visas data för båda webbplatserna i samma egendom i ditt Analytics-konto. Sedan kan du ordna informationen med hjälp av dataurval och filter . Det går att dela upp data ytterligare på rapportnivån med hjälp av verktyg som Segment .

Fundera på dina långsiktiga mål med rapporterna och hur de påverkar kontostrukturen. Skapa en implementeringsplan innan du konfigurerar nya egendomar. I vissa fall kanske du vill att flera resurser ska skicka data till samma egendom. I andra fall kanske du vill att varje resurs ska skicka data till en separat egendom. I båda fallen kan du använda vyer och filter för att skapa specifika perspektiv på informationen.