Over property's

Zelf ziet u uw website of mobiele app wellicht als een op zichzelf staand, concreet eigendom (een 'property'), zoals een winkelpui. Maar voor Analytics is een property niet meer dan een bron die aan uw trackingcode is gekoppeld. Wanneer u een bron bijhoudt met Analytics, neemt u een property-ID op in de trackingcode die u op uw webpagina's of in de broncode van uw app plaatst. Als meerdere bronnen met dezelfde ID zijn getagd, worden de prestatiegegevens voor die bronnen, zoals het aantal gebruikers of schermweergaven, in dezelfde bijbehorende property verzameld.

Als u bijvoorbeeld een property-ID aan twee websites koppelt, worden er gegevens voor beide websites in dezelfde property in uw Analytics-account weergegeven. Met behulp van dataweergaven en filters kunt u de gegevens vervolgens ordenen. Op rapportniveau kunt u de gegevens nog verder uitsplitsen met tools als Segmenten .

Houd rekening met rapportagedoeleinden op de lange termijn en hoe ze van invloed kunnen zijn op uw accountstructuur. Maak een implementatieplan voordat u nieuwe property's instelt. In sommige gevallen wilt u wellicht dat meerdere bronnen gegevens naar dezelfde property verzenden. In andere gevallen wilt u wellicht dat elke bron gegevens naar een afzonderlijke property verzendt. In alle gevallen kunt u dataweergaven en filters gebruiken om uw gegevens vanuit verschillende standpunten te bekijken.