Tietoja näkymistä

Käytä, muokkaa ja analysoi näkymän dataa.

Raportointinäkymä on Analytics-tilin taso, jolla voit käyttää raportteja ja analyysityökaluja.

Kullekin tilisi verkko-omaisuudelle luodaan automaattisesti yksi suodattamaton näkymä Analyticsissa. Voit kuitenkin määrittää samalle verkko-omaisuudelle useita näkymiä. Kaikki Analytics-verkko-omaisuuteen lähettämäsi data lisätään automaattisesti kaikkiin kyseiseen verkko-omaisuuteen liittyviin näkymiin. Jos esimerkiksi keräät dataa kahdelta verkkosivustolta ja lähetät datan yhteen verkko-omaisuuteen, molempien verkkosivustojen data näkyy kaikissa kyseisen verkko-omaisuuden raportointinäkymissä. Menetelmä on käytössä myös verkko- ja sovellusdatan kohdalla. Jos keräät dataa mobiilisovelluksesta ja verkkosivustolta ja jos sekä SDK:si että seurantakoodisi lähettävät dataa yhteen verkko-omaisuuteen Analytics-tililläsi, kaikki data (niin verkko- kuin sovellusosumatkin) näkyy kaikissa kyseiseen verkko-omaisuuteen liittyvissä raportointinäkymissä.

Voit käyttää suodattimia näkymien muokkaamiseen ja näyttää raporteissa vain tietojen osajoukon. Voit esimerkiksi määrittää näkymän, josta on suodatettu pois kaikki sisäinen liikenne, ja näkymän, joka sisältää toiminnan vain tietystä verkkosivuston hakemistosta tai aliverkkotunnuksesta. Jos lähetät verkko- tai sovellustietoja samaan sivustoon, haluat ehkä suodattaa nämä tiedot pois tietyistä näkymistä. Muita Analyticsin raportointityökaluja, kuten tavoitteita, segmenttejä ja ilmoituksia käytetään yksittäisissä näkymissä. Voit myös hallita datan käyttöä rajoittamalla käyttäjien pääsyä tiettyihin näkymiin.

Suosittelemme, että et poista tai lisää suodattimia alkuperäiseen näkymään. Jos poistat näkymän, kyseisen näkymän data poistetaan pysyvästi. Kun lisäät suodattimia näkymään, poissuljettu data ei ole saatavilla. Alkuperäisten tietojen säilyttämiseksi ja perspektiivien hallitsemiseksi sinun tulee luoda kopio alkuperäisestä näkymästä tai määrittää lisänäkymiä ja muokata niitä raportointitavoitteittesi mukaisesti.

Verkko- ja sovellusnäkymien erot

Kun luot näkymän, voit valita joko sovellusnäkymän tai verkkonäkymän. Näkymien ainoa ero on se, että analyysiprosessit poikkeavat toisistaan.

Voit sisällyttää molempiin näkymiin kaiken verkko-omaisuuteen lähettämäsi datan osumien keräystavasta riippumatta. Voit esimerkiksi tarkastella verkkotietoja sovellusnäkymissä ja sovellustietoja verkkonäkymissä.

Jos keräät ja lähetät vain yhdentyyppistä dataa Googlelle, sinun kannattaa käyttää näkymiä, joissa on parhaat analyysiominaisuudet. Jos esimerkiksi keräät dataa vain mobiilisovelluksista, valitse näkymän luonnin yhteydessä sovellus. Jos taas keräät dataa vain verkkosivustoilta, valitse verkko.