[UA] Katselukerrat

Käytä, muokkaa ja analysoi näkymän dataa.
Tässä artikkelissa kerrotaan, miten näkymiä käytetään Universal Analyticsissa. Jos haluat vertailla Universal Analytics ‐näkymiin liittyviä määrityksiä ja ominaisuuksia Google Analytics 4:n vastaaviin, lue artikkeli [UA→GA4] Universal Analytics ‐näkymiin liittyvät ominaisuudet Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuksissa.

Raportointinäkymä on Analytics-tilin taso, jolta pääset raportteihin ja analyysityökaluihin.

Kullekin tilisi mittauskokonaisuudelle luodaan automaattisesti yksi suodattamaton näkymä Analyticsissa. Voit kuitenkin määrittää samalle mittauskokonaisuudelle useita näkymiä. Kaikki Analytics-mittauskokonaisuuteen lähettämäsi data lisätään automaattisesti kaikkiin kyseiseen mittauskokonaisuuteen liittyviin näkymiin. Jos esimerkiksi keräät dataa kahdelta verkkosivustolta ja lähetät sen yhteen mittauskokonaisuuteen, molempien sivustojen data näkyy kaikissa kyseisen mittauskokonaisuuden raportointinäkymissä. Menetelmä on käytössä myös verkko- ja sovellusdatan kohdalla. Jos keräät dataa mobiilisovelluksesta ja verkkosivustolta ja jos sekä SDK:si että seurantakoodisi lähettävät dataa yhteen mittauskokonaisuuteen Analytics-tililläsi, kaikki data (niin verkko- kuin sovellusosumatkin) näkyy kaikissa kyseiseen mittauskokonaisuuteen liittyvissä raportointinäkymissä.

Voit käyttää suodattimia näkymien muokkaamiseen, jolloin näet raporteissa vain datan osajoukon. Voit esimerkiksi määrittää näkymän, josta on suodatettu pois kaikki sisäinen liikenne, ja näkymän, joka sisältää toiminnan vain tietystä verkkosivuston hakemistosta tai aliverkkotunnuksesta. Jos lähetät verkko- tai sovellusdataa samaan mittauskokonaisuuteen, haluat ehkä suodattaa kyseisen datan pois tietyistä näkymistä. Muita Analyticsin raportointityökaluja, kuten tavoitteita, segmenttejä ja ilmoituksia, käytetään yksittäisissä näkymissä. Voit myös rajoittaa käyttäjien pääsyä tiettyihin näkymiin ja vaikuttaa näin siihen, kuka näkee mitäkin dataa.

Suosittelemme, että et poista tai lisää suodattimia alkuperäiseen näkymään. Jos poistat näkymän, kyseisen näkymän data poistetaan pysyvästi. Kun lisäät suodattimia näkymään, poissuljettu data ei ole saatavilla. Alkuperäisten tietojen säilyttämiseksi ja perspektiivien hallitsemiseksi sinun tulee luoda kopio alkuperäisestä näkymästä tai määrittää lisänäkymiä ja muokata niitä raportointitavoitteittesi mukaisesti.

Verkko- ja sovellusnäkymien erot

Kun luot näkymän, voit valita joko sovellusnäkymän tai verkkonäkymän. Näkymien ainoa ero on se, että analyysiprosessit poikkeavat toisistaan.

Molemmat näkymät voivat sisältää mitä tahansa mittauskokonaisuuteen lähettämääsi dataa osumien keräystavasta riippumatta. Voit esimerkiksi tarkastella verkkotietoja sovellusnäkymissä ja sovellustietoja verkkonäkymissä.

Jos keräät ja lähetät vain yhdentyyppistä dataa Googlelle, sinun kannattaa käyttää näkymiä, joissa on parhaat analyysiominaisuudet. Jos esimerkiksi keräät dataa vain mobiilisovelluksista, valitse näkymän luonnin yhteydessä sovellus. Jos taas keräät dataa vain verkkosivustoilta, valitse verkko.

Kun verkkonäkymä saa osuman sovelluksesta, Selain ja käyttöjärjestelmä ‑raportissa (kohdassa Yleisö > Teknologia) näkyy selaimena Google Analytics.