Overview

Experimenten en SEO-positie

Om ervoor te zorgen dat uw variantpagina's geen negatieve invloed hebben op uw SEO-positie, kunt u het linkkenmerk rel="canonical" op uw variantpagina's zetten. rel="canonical" laat zoekmachines weten dat de inhoud van uw variantpagina's wezenlijk dezelfde is als die van uw oorspronkelijke pagina, en dat u liever heeft dat zoekmachines uw oorspronkelijke pagina indexeren dan de varianten die u in uw experiment gebruikt.

Meer informatie over rel="canonical".

Als u uw variantpagina's wilt blijven gebruiken nadat uw experiment is beëindigd (bijvoorbeeld voor gebruikers die deze pagina's als bladwijzer hebben toegevoegd of als u ze wilt gebruiken voor een ander experiment), en als deze varianten links bevatten naar uw oorspronkelijke URL, kunt u het volgende gebruiken:

• Een server-side 301 omleiding. Een permanente omleiding van uw varianten naar uw oorspronkelijke URL is een signaal aan zoekmachines om uw oorspronkelijke pagina te indexeren in plaats van uw varianten. Gebruik deze optie als u uw variantpagina's laat staan voor gebruikers die tijdens het experiment een bladwijzer hebben gemaakt voor deze pagina's.

• Een server-side 302 omleiding. Een tijdelijke omleiding van uw varianten terug naar uw oorspronkelijke URL is een signaal aan zoekmachines dat de oorspronkelijke pagina moet worden geïndexeerd, maar dat regelmatig moet worden gecontroleerd of de variant moet worden geïndexeerd. Gebruik deze optie als u de URL's van uw variantpagina opnieuw wilt gebruiken en de inhoud wilt laten indexeren wanneer deze pagina's actief zijn.