Eksempler på remarketingmålgrupper du kan opprette

Bygg opp remarketingmålgruppene i tråd med brukeratferden.

I eksemplene i denne artikkelen kan du se hvordan du kan definere nyttige remarketingmålgrupper.

Innholdet i denne artikkelen:

Brukere som har falt ut av en trakt

Eksempeltrakt:

Kategoriside > Produktside > Handlekurvside > Betalingsside

Vekk ny interesse hos brukerne der de falt ut av konverteringstrakten.

Opprett en egen målgruppe for hvert nivå i trakten ved å ta med brukere som falt ut av trakten på det nivået og ekskludere brukere som falt ut av trakten på et senere nivå.

Slik oppretter du for eksempel en målgruppe med brukere som gikk ut av trakten på produktsiden:

• Inkluder brukere som så kategorisiden (f.eks. Klær/T-skjorter+for+menn) og produktsiden (f.eks. G+Logo+Hvit+T-skjorte)
  • Ekskluder brukere som så handlekurvsiden og betalingssiden.
Målgruppebygger med vilkårsfiltre som inkluderer og ekskluderer trakttrinn

Denne målgruppen inkluderer brukere som viste interesse for logo-t-skjorten, men som ikke fullførte kjøpet. Du kan vekke ny interesse hos disse brukerne med annonser for den samme t-skjorten (påminnelser om skjorten, rabatter på skorten, osv.) eller med annonser for lignende varer.

Brukerne som har forlatt varer i handlekurvene sine

Brukerne som legger varer i handlekurvene sine, viser en tydelig kjøpsintensjon. Det kan hende de legger identiske eller lignende varer i handlekurver på flere nettsteder for å sammenligne priser (f.eks. varer og frakt), eller de kan ha blitt avbrutt midt i kjøpet. Ettersom disse brukerne er kommet så langt ned i konverteringstrakten, er de gode kandidater til remarketingkampanjer slik at de får et lite puff ved hjelp av et lite insentiv. Det kan for eksempel være rimeligere eller gratis frakt, eller en rabatt på varene i handlekurvene d.

Opprett en målgruppe som inkluderer brukere som så handlekurvsiden, og ekskluderer brukere som så takk-siden eller bestillingsbekreftelsessiden.

Målgruppeverktøyet med «Vilkår»-filtre

Du har muligheten til å slippe brukere tilbake i målgruppen igjen hvis de, etter at et kjøp er fullført, igjen forlater handlekurven i en senere økt. Finn ut mer om hvordan du ekskluderer brukere permanent eller midlertidig fra en målgruppe.

Konfigurer målgruppen slik at den ikke omfatter konverteringer (f.eks. null målfullføringer, transaksjoner eller inntekter), men har inndata i søkefeltet (i dette tilfellet minst én bokstav):

Målgruppeverktøyet med «Vilkår»-filtre

Hvis brukersøkene samsvarer nøyaktig eller omtrentlig med produkttilbudet ditt, har du en mulighet til å tjene penger på denne interessen. Du kan følge opp med annonser som er relatert til de spesifikke varene brukerne søker etter, eller til lignende varer som kan være gode alternativer.

Brukerne som har sett på en hvilken som helst side i en katalog

Hvis du ønsker å identifisere en katalog med sider, bruker du katalognavnet, for eksempel /Herre/ eller /Dame/.

Målgruppeverktøyet med Vilkår-filter

Hvis brukerne ser på flere sider i en katalog uten å bruke mye tid på en bestemt side, kan det hende de gjør seg kjent med det aktuelle produktområdet for å se hva du tilbyr. Det kan også hende at de ser gjennom sidene dine, men ikke finner noe av interesse. Du kan vekke ny interesse hos disse brukerne ved å sende dem påminnelser om salg, tilbud om rabatter eller annonser for nye varer.

Brukerne som har sett på en bestemt side

Forutsatt at hver side har en sidetittel, kan du bruke Sidetittel i vilkåret.

Målgruppeverktøyet med Vilkår-filter

Når en av produktsidene dine får mye trafikk, men konverteringsfrekvensen er lavere enn du forventer, må du kanskje gi disse brukerne ytterligere informasjon – eller mer interessant informasjon – om produktet ditt. Det kan også hende at du må undersøke om prisene dine er konkurransedyktige. Hvis for eksempel et produkt er nytt på markedet, kan det hende du må stole på at annonseteksten og produktdetaljene kompenserer for mangelen på brukererfaring. Hvis brukerne ikke ble motivert av produktinformasjonen da de så på siden din for første gang, kan du oppdatere teksten og produktdetaljene, og deretter markedsføre produktet på nytt for de aktuelle brukerne ved hjelp av annonser som inneholder den nye informasjonen. Hvis du finner ut at prisene dine ikke er konkurransedyktige, kan du endre prisene, og deretter kjøre en remarketingkampanje der den nye produktinformasjonen blir fremhevet.

Brukerne som har generert konverteringer

Lag denne målgruppen for å identifisere brukerne som har fullført mål eller transaksjoner. Lag et filter for å identifisere brukerne som har gjennomført målfullføringer, transaksjoner eller har inntekter som er høyere enn 0.

Målgruppeverktøyet med «Vilkår»-filtre

Selv om brukere som har generert konverteringer er en bred kategori, er det imidlertid større sjanse for at disse brukerne kommer til å fullføre ytterligere konverteringer. Bedrifter som tilbyr produkter eller tjenester som innbyr til hyppige kjøp (f.eks. smykker, klær og sminke), opplever at brukerne som oftere fullfører konverteringer tidlig i kundelivssyklusen, viser seg å bli mer verdifulle i løpet av levetiden. Hvis du for eksempel kan lokke en bruker til å fullføre konverteringer fire eller fem ganger i løpet av den første måneden, i motsetning til fire eller fem ganger i løpet av det første året, blir denne brukeren mer engasjert i bedriften din, og vedkommende har dessuten en lengre og mer verdifull livssyklus med bedriften din.

Når du vekker ny interesse hos de brukerne som har fullført konverteringer, kan du kaste et bredt garn og enten opprettholde den nåværende interessen eller vekke opp igjen tidligere interesse. Hvis du vil fokusere remarketingtiltakene dine på brukerne som for tiden hyppigst viser engasjement for produktene eller tjenestene du tilbyr, kan du bruke den neste målgruppedefinisjonen for verdifulle brukere for å vekke ny interesse hos disse basert på informasjon om forrige besøk, frekvens og konverteringsverdi.

Verdifulle brukere

Brukerne som har fullført konverteringer nylig, som fullfører konverteringer ofte, og som bidrar til konverteringer av høy verdi, er en perfekt målgruppe for remarketingkampanjer: De har allerede indikert at de er interessert i produktene eller tjenestene du tilbyr, og du ønsker å opprettholde engasjementet deres ved å minne dem på produkter de nylig har sett på, men ikke har kjøpt. Dette kan du gjøre ved å introdusere dem for nye produktserier.

Du kan bruke en kombinasjon av Atferd-, Dato for første økt- og Netthandel-filtrene for å angi målgruppen din. I dette eksempelet er Atferd-, Dato for første økt- og Netthandel-filtrene brukt for å identifisere brukerne som har besøkt nettstedet ditt minst tre ganger, kjøpt varer minst én gang denne måneden, brukt minst 500 kr, og som har kjøpt en vare i «yttertøy»-kategorien.

I Atferd-filtrene er det minste antallet økter (3) og det minste antallet transaksjoner (1) angitt:

Målgruppeverktøyet med Atferd-filtre

I Dato for første økt-filteret blir det angitt når tidsrommet for gjennomføring av økter startet (i dette tilfellet er det den første dagen i måneden, 1. desember):

Målgruppeverktøyet med Dato for første økt-filter

I Netthandel-filtrene er det laveste inntektsbeløpet (50) og produktkategorien (yttertøy) angitt:

Målgruppeverktøyet med Netthandel-filtre

Referanse til ofte brukte vilkår

Målgruppe Vilkår
Brukerne som har brukt mer enn eller mindre enn N kr (Inntekt < eller > N)
Brukerne med minst N økter (Antallet økter som er større enn eller lik N)
Brukerne som først kom til nettstedet via en annonse, og deretter via søk (Trinn 1: Medium = CPC; etterfulgt av Trinn 2: Medium = organisk)
Du kan for øyeblikket ikke bruke dimensjonen Antall dager siden siste økt som en komponent i en remarketingmålgruppe.