Uw remarketingdoelgroepen gebruiken in Google Ads

In dit artikel:
Als u een remarketinglijst in Google Ads sluit, worden in die lijst geen gebruikers meer verzameld, maar worden nog wel advertenties voor de lijst weergegeven.

Uw doelgroep aan een advertentiegroep toevoegen

Wanneer u een remarketingdoelgroep opslaat in Google Analytics, is deze daarna beschikbaar in het advertentieaccount dat u heeft geselecteerd. Als u een Google Ads-account heeft geselecteerd, moet u die doelgroep aan ten minste één van uw advertentiegroepen toevoegen voordat de gebruikers in die doelgroep uw advertenties kunnen zien. (Vergeet niet dat uw advertentie nog steeds eerst de veiling moet winnen voordat iemand de advertentie te zien krijgt.)

Aangepaste combinatielijsten maken

In Google Ads kunt u aangepaste combinatielijsten gebruiken om reeksen voorwaarden op te stellen op basis van bestaande remarketinglijsten (waaronder de remarketingdoelgroepen die u in Google Analytics heeft gemaakt), interessecategorieën en bestaande combinaties van lijsten, en uw remarketingadvertenties vervolgens weergeven aan gebruikers die aan die voorwaarden voldoen.

Als u bijvoorbeeld remarketing wilt toepassen op mensen die de productpagina's van uw nieuwe hybride auto hebben bezocht en, zoals uit hun surfgedrag blijkt, ook interesse hebben in hybride voertuigen in het algemeen, kunt u het volgende doen:

• in Google Analytics een lijst maken op basis van een segment waarmee gebruikers worden geïdentificeerd die de pagina's over uw hybride auto hebben bekeken.

• in Google Ads die lijst combineren met gebruikers in de interessecategorie Hybride en alternatieve voertuigen.

De lijst 'Remarketingdoelgroepen' bevat een link voor elke doelgroep naar het bijbehorende Google Ads-account.

Als u met uw huidige Analytics-inloggegevens toegang heeft tot het gelinkte Google Ads-account, is de link in de tabel voor u actief.

Klik op de link om uw Google Ads-campagne te maken op basis van de remarketingdoelgroep: