Over remarketingdoelgroepen in Analytics

Leg opnieuw contact met doelgroepen waarbij de kans op conversies groot is.

Een remarketingdoelgroep bestaat uit een lijst cookies of mobiele advertentie-ID's die een groep gebruikers vertegenwoordigt waarmee u opnieuw contact wilt leggen omdat de kans op conversies groot is. U maakt remarketingdoelgroepen aan de hand van het gebruikersgedrag op uw site of in uw app en gebruikt die doelgroepen vervolgens als basis voor remarketingcampagnes in uw advertentieaccounts, zoals Google Ads en Display & Video 360.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Gedrag identificeren

U kunt brede criteria gebruiken zoals het bezoeken van uw site of het openen van uw app, of meer beperkte criteria zoals de interactie met een specifiek product.

U kunt bijvoorbeeld elk van de volgende remarketingdoelgroepen maken en de interesse van de gebruikers in die groepen opnieuw wekken met de volgende soorten advertenties.

Doelgroepcriteria Advertentietype
Gebruikers die productdetailpagina's hebben bekeken, maar de betreffende artikelen niet aan hun winkelwagentje hebben toegevoegd Advertenties voor de artikelen die ze niet aan hun winkelwagentje hebben toegevoegd
Gebruikers die artikelen aan hun winkelwagentje hebben toegevoegd, maar hun aankoop niet hebben voltooid Advertenties met een kortingscode voor de artikelen in hun winkelwagentje
Gebruikers die artikelen X en Y hebben gekocht Advertenties voor het gerelateerde artikel Z

Wanneer het gedrag van een gebruiker voldoet aan de criteria die u heeft opgegeven, wordt de cookie of advertentie-ID die aan dit gedrag is gekoppeld, toegevoegd aan de doelgroep. Wanneer een gebruiker met een dergelijke cookie of ID later een site op het Google Display Netwerk bezoekt of Google Zoeken gebruikt, komt die gebruiker in aanmerking voor weergave van een van uw remarketingadvertenties, mits u de advertentieveiling wint.

Naarmate u meer vertrouwd raakt met remarketing, kunt u uw advertenties optimaliseren en praktische remarketingtips toepassen.

Remarketingdoelgroepen maken en gebruiken

U kunt remarketingdoelgroepen gebruiken in Google Ads en Display & Video 360. De integratie met Google Ads is beschikbaar voor alle Analytics-accounts. De integratie met Display & Video 360 is alleen beschikbaar voor Google Analytics 360-accounts.

Als u een remarketingdoelgroep wilt maken, specificeert u de doelgroepcriteria en geeft u aan in welke advertentieaccounts u de doelgroep wilt gebruiken.

Wanneer u de doelgroepcriteria specificeert, kunt u het volgende doen:

• Kiezen uit vooraf geconfigureerde doelgroepdefinities
  • Een nieuwe doelgroepdefinitie maken
  • Een segment importeren

Wanneer u een doelgroep opslaat, komt deze beschikbaar in de door u opgegeven advertentieaccounts en kunt u de doelgroep gebruiken in de remarketingcampagnes die u daar beheert.

Als u een doelgroep in Google Ads wilt gebruiken, voegt u deze toe aan ten minste een van uw advertentiegroepen.

U kunt maximaal tien advertentieaccounts specificeren waarin u een doelgroep wilt gebruiken (bijvoorbeeld Google Ads-manageraccounts, Google Ads-weergaveaccounts, Display & Video 360). Een Google Ads-manageraccount telt weliswaar als één van tien, maar de doelgroep is beschikbaar voor alle onderliggende accounts van het manageraccount.

U kunt een doelgroep gebruiken in een onbeperkt aantal niet-advertentieaccounts.

Als u een remarketingdoelgroep in meer dan één Google Ads-account wilt gebruiken, koppelt u uw Analytics-property aan een Google Ads-manageraccount en deelt u vervolgens de remarketinglijsten. Als u de doelgroep in meer dan één Google Marketing Platform-account wilt gebruiken, moet u de lijst voor elk gekoppeld account opnieuw maken.

Google Ads-integratie

Door de integratie met Google Ads zijn er enkele extra opties beschikbaar als aanvulling op de standaard remarketingopties in Google Ads:

• Remarketinglijsten maken op basis van Analytics-gegevens. Stel uw doelgroepen samen aan de hand van Analytics-statistieken en dimensies (bijvoorbeeld sessieduur, stad en behaalde doelen) en wek de interesse van gebruikers die een specifieke reeks acties uitvoeren op uw site (bijvoorbeeld gebruikers die productpagina A bezoeken en vervolgens op de knop 'Toevoegen aan winkelwagentje' klikken).
  • Remarketing inschakelen via een beheerdersinstelling in Google Analytics. U hoeft geen extra wijzigingen in uw code aan te brengen of extra remarketingtags toe te voegen aan uw site.

In het Google Display Netwerk worden pas advertenties weergegeven aan een remarketingdoelgroep wanneer deze ten minste 100 unieke cookies bevat. Remarketinglijsten voor zoekadvertenties moeten minimaal duizend unieke cookies bevatten. Deze minimum vereisten voor cookies zijn gelijk aan de vereisten voor trackingpixels van Google Ads en Analytics.

Google Ads-remarketingtags versus Analytics-trackingcode en de Analytics-functie om gegevens te importeren

De Google Ads-remarketingtag en de Analytics-trackingcode moeten op verschillende manieren worden geïmplementeerd en verzamelen elk verschillende gegevens. Analytics beschikt bovendien over een functie voor het importeren van gegevens. Daarmee kunt u een grote verscheidenheid aan extra gegevens importeren, naast de gegevens die u met de trackingcode verzamelt.

In Google Ads stelt u remarketinglijsten op aan de hand van de gegevens die door de remarketingtag worden verzameld. In Analytics stelt u remarketingdoelgroepen samen aan de hand van willekeurige gegevens waarover u in Analytics beschikt. U kunt beide combineren in een Google Ads-account dat aan een Analytics-account is gekoppeld.

Google Ads Analytics
Websites: u genereert een extra remarketingtag voor websites en voegt de extra tag toe aan uw webpagina's.

Apps: u genereert een remarketing-ID voor apps en voegt de ID vervolgens toe aan uw app.

Meer informatie
Websites: u gebruikt de bestaande Analytics-trackingcode en schakelt remarketing in via uw property-instellingen in Analytics.

Apps: u past de trackingcode aan die u in uw app heeft opgenomen.

Meer informatie
U kunt remarketinglijsten maken op basis van de volgende regels:

Websites:
  • Bezoekers van een pagina
  • Bezoekers van een pagina die geen andere pagina hebben bezocht
  • Bezoekers van een pagina die ook een andere pagina hebben bezocht
  • Bezoekers van een pagina op specifieke datums
  • Bezoekers van een pagina met een specifieke tag
Apps:
  • Alle gebruikers van een app
  • Mensen die een app al dan niet recent hebben gebruikt
  • Mensen die specifieke versies van een app gebruiken
  • Mensen die specifieke acties in een app hebben uitgevoerd
U kunt remarketingdoelgroepen maken op basis van alle Analytics-gegevens, onder andere:
  • Alle standaard Analytics-gegevens
  • Gegevens geïmporteerd uit gekoppelde Google Ads-accounts
  • Gegevens geïmporteerd uit gekoppelde Google Marketing Platform-accounts
  • Gegevens geïmporteerd met de functie voor het importeren van gegevens (bijv. CRM-gegevens, productmetagegevens, aangepaste gegevens)
Remarketinglijsten zijn standaard beschikbaar in Google Ads. Remarketingdoelgroepen zijn standaard beschikbaar in Google Analytics en worden gedeeld met de gekoppelde Google Ads-accounts die zijn gespecificeerd in de doelgroepinstellingen.
Google Ads-tags stellen de advertentiecookies in.
Wanneer een gebruiker zonder advertentiecookie een bezoek brengt aan een site met de Google Ads-remarketingtag, wordt er een advertentiecookie ingesteld en wordt de gebruiker aan de remarketinglijst toegevoegd.
Analytics-trackingcodetags lezen de advertentiecookies.
Wanneer een gebruiker zonder advertentiecookie een bezoek brengt aan een site waarvoor de Analytics-remarketingtrackingcode is ingeschakeld, wordt geen advertentiecookie ingesteld en wordt de gebruiker niet aan de remarketinglijst toegevoegd.
U kunt remarketinglijsten gebruiken in het Display-netwerk en het zoeknetwerk. U kunt remarketingdoelgroepen gebruiken in het Display-netwerk en het zoeknetwerk.

Volgende stappen

1. Advertentiefuncties inschakelen in Analytics.
  2. Informatie over hoe u remarketingdoelgroepen maakt.