[UA] Analyticsin uudelleenmarkkinointiyleisöt

Aktivoi todennäköisesti konvertoituvia yleisöjä uudelleen
Tämä artikkeli koskee Universal Analyticsin uudelleenmarkkinointiyleisöjä. Tietoa uudelleenmarkkinoinnista Google Analytics 4:ssä on artikkelissa [GA4] Google Analytics ‑dataan perustuvan uudelleenmarkkinoinnin käyttöönotto.

Uudelleenmarkkinointiyleisö on evästeiden tai mobiilimainostunnusten lista, joka edustaa käyttäjiä, jotka haluat aktivoida uudelleen, koska he todennäköisesti konvertoituvat. Uudelleenmarkkinointiyleisöt muodostetaan sen perusteella, mitä käyttäjät tekevät sivustollasi tai sovelluksessasi. Voit luoda näiden yleisöjen pohjalta uudelleenmarkkinointikampanjoita esimerkiksi Google Ads- ja Display & Video 360 ‑mainostileille.

Sisällys:

Käyttäytymisen tunnistaminen

Voit käyttää laajaa käyttäytymisehtoa, kuten istunnon aloittamista sivustollasi tai sovelluksen avaamista. Ehto voi olla myös rajatumpi, kuten tiettyyn tuotteeseen liittyvä toiminta.

Voit esimerkiksi luoda kaikki seuraavat uudelleenmarkkinointiyleisöt ja kohdistaa seuraavankaltaisia mainoksia niihin sisältyville käyttäjille:

Yleisöön liittyvät ehdot Mainostyyppi
Käyttäjät, jotka tarkastelivat tuotesivuja, mutta eivät lisänneet kyseisiä tuotteita ostoskoriin. Mainoksia tuotteista tai palveluista, joita ei lisätty ostoskoriin
Käyttäjät, jotka lisäsivät tuotteita tai palveluita ostoskoriin, mutta eivät viimeistelleet ostotapahtumaa. Mainoksia, joissa on alennuskoodi ostoskorin tuotteita tai palveluita varten.
Käyttäjät, jotka ostivat tuotteet X ja Y. Mainoksia samankaltaisesta tuotteesta Z.

Kun käyttäjän käyttäytyminen täyttää määrittämäsi ehdot, hänelle lisätään siihen liittyvä eväste tai laitteen mainostunnus. Jos käyttäjä, jolla on tällainen eväste tai mainostunnus, käy myöhemmin Google Display ‑verkoston sivustoilla tai käyttää Google Hakua, hän voi nähdä jonkin uudelleenmarkkinointimainoksistasi (jos voitat mainoshuutokaupan).

Kun opit käyttämään uudelleenmarkkinointia sujuvasti, voit räätälöidä mainosaineistojasi ja hyödyntää niissä uudelleenmarkkinoinnin parhaita käytäntöjä.

Yleiskatsaus uudelleenmarkkinointiyleisöjen luomiseen ja käyttämiseen

Voit käyttää uudelleenmarkkinointiyleisöjä Google Adsissa ja Display & Video 360:ssä. Google Ads ‑integrointi on käytettävissä kaikilla Analytics-tileillä. Display & Video 360 ‑integrointi on käytettävissä vain Google Analytics 360 ‑tileillä.

Voit luoda uudelleenmarkkinointiyleisön määrittelemällä yleisön ehdot ja valitsemalla mainostilit, joilla haluat käyttää yleisöä.

Voit määrittää yleisön ehdot seuraavasti:

• Valitse jokin valmiiksi määritetyistä yleisömäärityksistä.
  • Luo uusi yleisömääritys.
  • Tuo segmentti.

Yleisö on tallentamisen jälkeen käytettävissä valitsemillasi mainostileillä, ja voit käyttää yleisöä kyseisillä tileillä ylläpitämissäsi uudelleenmarkkinointikampanjoissa.

Jotta voit käyttää yleisöä Google Adsissa, sinun on lisättävä se vähintään yhteen mainosryhmään.

Voit julkaista yleisön yksitellen tai kerrallaan enintään 10 mainontatilillä (esim. Google Adsin hallinnoijan tileillä, Google Adsin mainoksia näyttävillä tileillä ja Display & Video 360 ‑tileillä). Google Adsin hallinnoijan tili lasketaan yhdeksi tiliksi kymmenestä, mutta yleisö on käytettävissä kaikilla kyseisen hallinnoijan tilin alatileillä.

Voit julkaista yleisön rajoittamattomassa määrässä muita kuin mainostilejä.

Voit julkaista yhdelle Analytics-tilille enintään 50 yleisöä.

Google Ads ‑integrointi

Google Ads ‑integrointi tarjoaa käyttöösi joitakin lisäominaisuuksia, joilla voit täydentää Google Adsin tavallista uudelleenmarkkinointia. Tällöin voit

• luoda uudelleenmarkkinointiluetteloita Analytics-datan pohjalta. Voit koota yleisöjä käyttämällä Analytics-mittareita ja ‑ulottuvuuksia (esim. Istunnon kesto, Kaupunki ja Tavoitteen toteutumiset). Voit myös kohdistaa mainontaa käyttäjille, jotka tekevät sivustollasi tietyt asiat (esimerkiksi käyvät tuotesivulla A ja klikkaavat sitten Lisää ostoskoriin ‑painiketta).
  • ottaa uudelleenmarkkinoinnin käyttöön Analyticsissa järjestelmänvalvojan asetusten kautta. Sinun ei tarvitse tehdä koodimuutoksia tai lisätä uusia uudelleenmarkkinointitageja sivustollesi.

Uudelleenmarkkinointiyleisössä on oltava vähintään 100 yksittäistä evästettä, jotta Google Display ‑verkosto kohdistaa mainoksia kyseiselle yleisölle. Hakumainosten uudelleenmarkkinointiluetteloissa on oltava vähintään 1 000 yksittäistä evästettä. Nämä samat evästeiden vähimmäisvaatimukset koskevat myös Google Adsin ja Analyticsin seurantapikseleitä.

Google Adsin uudelleenmarkkinointitagit vs. Analyticsin seurantakoodi ja datan tuonti

Google Adsin uudelleenmarkkinointitagi ja Analyticsin seurantakoodi otetaan käyttöön eri tavoin, ja ne myös keräävät erilaista dataa. Analyticsissa käytettävissäsi on myös datan tuonti, jonka avulla voit tuoda monenlaisia lisädataa seurantakoodilla kerätyn datan lisäksi.

Google Adsissa uudelleenmarkkinointiluettelot luodaan uudelleenmarkkinointitagin keräämistä tiedoista. Analyticsissa uudelleenmarkkinointiyleisöt voidaan luoda minkä tahansa Analytics-datan pohjalta. Voit yhdistää ne toisiinsa linkittämällä Analytics-tilin Google Ads ‑tiliin.

Google Ads Analytics
Verkkosivustot: Luot uuden verkkosivustoille tarkoitetun uudelleenmarkkinointitagin ja lisäät sen verkkosivuillesi.

Sovellukset: Luot sovelluksille tarkoitetun uudelleenmarkkinointitunnuksen ja lisäät sen sovellukseesi.

Lue lisää
Verkkosivustot: Käytät aiemmin luotua Analytics-seurantakoodia ja otat uudelleenmarkkinoinnin käyttöön Analytics-mittauskokonaisuutesi asetuksista.
i
Sovellukset: Muokkaat sovellukseesi lisäämääsi seurantakoodia.

Lue lisää
Voit luoda uudelleenmarkkinointiluetteloita seuraavien sääntöjen pohjalta:

Verkkosivustot:
  • Sivulla käyneet
  • Sivun vierailijat, jotka eivät käyneet toisella sivulla
  • Sivun vierailijat, jotka kävivät myös toisella sivulla
  • Sivun vierailijat tiettyinä päivämäärinä
  • Tagatulla sivulla käyneet
Sovellukset:
  • Kaikki sovelluksen käyttäjät
  • Henkilöt, jotka käyttivät tai eivät käyttäneet sovellusta viime aikoina
  • Henkilöt, jotka käyttävät sovelluksen tiettyä versiota
  • Henkilöt, jotka ovat tehneet tiettyjä asioita sovelluksessa
Voit luoda uudelleenmarkkinointiyleisöjä esimerkiksi seuraavan Analytics-datan perusteella:
  • Kaikki Analyticsin oletusdata
  • Linkitetyiltä Google Ads ‑tileiltä tuotu data
  • Linkitetyiltä Google Marketing Platform ‑tileiltä tuotu data
  • Datan tuontiominaisuudella tuotu data (esim. asiakassuhdehallintadata, tuotteen metadata tai oma data)
Uudelleenmarkkinointiluettelot perustuvat Google Ads ‑dataan. Uudelleenmarkkinointiyleisöt perustuvat Analytics-dataan, ja ne jaetaan yleisöasetuksissa määritellyille linkitetyille Google Ads ‑tileille.
Google Ads ‑tagit asettavat mainosevästeet.
Esimerkki: Käyttäjä, jolla ei ole mainosevästettä, saapuu sivustolle, jolla on Google Adsin uudelleenmarkkinointitagi. Käyttäjälle asetetaan mainoseväste, ja hänet lisätään uudelleenmarkkinointiluetteloon.
Analytics-seurantakoodin tagit lukevat mainosevästeitä.
Esimerkki: Käyttäjä, jolla ei ole mainosevästettä, saapuu sivustolle, jolla on Analyticsin uudelleenmarkkinointia tukeva seurantakoodi. Käyttäjälle ei aseteta mainosevästettä, eikä häntä lisätä luetteloon.
Voit käyttää uudelleenmarkkinointiluetteloita Display‑verkostossa ja Haussa Voit käyttää uudelleenmarkkinointiyleisöjä Display‑ ja hakuverkostoissa.

Seuraavat vaiheet

1. Ota mainontaominaisuudet käyttöön Google Analyticsissa.
  2. Perehdy uudelleenmarkkinointiyleisöjen luomiseen.