Tietoja Analyticsin uudelleenmarkkinointiyleisöistä

Todennäköisesti konversion tuottavien yleisöjen mielenkiinnon herättäminen uudelleen

Uudelleenmarkkinointiyleisö on evästeiden tai mobiilimainostunnusten luettelo, joka edustaa käyttäjiä, jotka haluat aktivoida uudelleen, koska he todennäköisesti konvertoituvat. Uudelleenmarkkinointiyleisöt muodostetaan sen perusteella, miten käyttäjät käyttäytyvät sivustollasi tai sovelluksessasi. Tämän jälkeen voit luoda näiden yleisöjen pohjalta esimerkiksi Google Ads- ja Display & Video 360 ‑mainostilien uudelleenmarkkinointikampanjoita.

Artikkelin aiheet:

Käyttäytymisen tunnistaminen

Voit käyttää laajaa käyttäytymisehtoa, kuten istunnon aloittamista sivustollasi tai sovelluksen avaamista. Ehto voi olla myös rajatumpi, kuten vuorovaikutus tietyn tuotteen kanssa.

Voit esimerkiksi halutessasi luoda kaikki seuraavat uudelleenmarkkinointiyleisöt ja näyttää seuraavan kaltaisia mainoksia niiden käyttäjille:

Yleisöön liittyvät ehdot Mainostyyppi
Käyttäjät, jotka tarkastelivat tuotesivuja, mutta eivät lisänneet kyseisiä tuotteita ostoskoriin. Mainoksia tuotteista tai palveluista, joita ei lisätty ostoskoriin
Käyttäjät, jotka lisäsivät tuotteita tai palveluita ostoskoriin, mutta eivät viimeistelleet ostotapahtumaa. Mainoksia, joissa on alennuskoodi ostoskorin tuotteita tai palveluita varten.
Käyttäjät, jotka ostivat tuotteet X ja Y. Mainoksia samankaltaisesta tuotteesta Z.

Kun käyttäjän käyttäytyminen täyttää määrittämäsi ehdot, hänelle lisätään siihen liittyvä eväste tai laitteen mainostunnus. Jos käyttäjä, jolla on tällainen eväste tai laitteen mainostunnus, vierailee myöhemmin Google Display ‑verkoston sivustoilla tai käyttää Google-hakua, hänelle voidaan näyttää jokin uudelleenmarkkinointimainoksistasi (jos voitat mainoshuutokaupan).

Kun opit käyttämään uudelleenmarkkinointia tehokkaasti, voit räätälöidä mainosmateriaalejasi ja hyödyntää niissä uudelleenmarkkinoinnin parhaita käytäntöjä.

Yleiskatsaus uudelleenmarkkinointiyleisöjen luomiseen ja käyttämiseen

Voit käyttää uudelleenmarkkinointiyleisöjä Google Adsissa ja Display & Video 360:ssa. Google Ads ‑integrointi on käytettävissä kaikilla Analytics-tileillä. Display & Video 360 ‑integrointi on käytettävissä vain Google Analytics 360 ‑tileillä.

Voit luoda uudelleenmarkkinointiyleisön määrittämällä yleisön ehdot ja mainostilit, joilla haluat käyttää yleisöä.

Voit määrittää yleisön ehdot seuraavasti:

• Valitse jokin valmiiksi määritetyistä yleisömäärityksistä.
  • Luo uusi yleisömääritys.
  • Tuo segmentti.

Yleisö on tallentamisen jälkeen käytettävissä määrittämilläsi mainostileillä, ja voit käyttää yleisöä kyseisillä tileillä ylläpitämissäsi uudelleenmarkkinointikampanjoissa.

Jotta voit käyttää yleisöä Google Adsissa, sinun on lisättävä se vähintään yhteen mainosryhmään.

Voit määrittää enintään 10 mainostiliä, joilla haluat käyttää yleisöä (esim. Google Adsin hallinnoijan tilit, Google Adsin mainoksia näyttävät tilit, Display ∓ Video 360). Google Adsin hallinnoijan tili lasketaan yhdeksi tiliksi kymmenestä, mutta yleisö on käytettävissä kaikilla kyseisen hallinnoijan tilin alitileillä.

Voit käyttää yleisöä rajoittamattomassa määrässä muita kuin mainostilejä.

Jos haluat käyttää uudelleenmarkkinointiyleisöä usealla Google Ads ‑tilillä, linkitä Analytics-verkko-omaisuutesi Google Adsin hallinnoijan tiliin ja jaa uudelleenmarkkinointiluettelot. Jos haluat käyttää uudelleenmarkkinointiyleisöä useammalla kuin yhdellä Google Marketing Platform ‑tilillä, sinun on luotava luettelo uudelleen kullekin linkitetylle tilille.

Google Ads ‑integrointi

Google Ads ‑integrointi tarjoaa käyttöösi joitakin lisäominaisuuksia, joilla voit täydentää Google Adsin tavallista uudelleenmarkkinointia. Tällöin voit

• luoda uudelleenmarkkinointiluetteloita Analytics-datan pohjalta. Voit koota yleisöjä käyttämällä apuna Analytics-tietoja ja ulottuvuuksia (esim. Istunnon kesto, Kaupunki ja Tavoitteen toteutumiset). Voit myös kohdistaa mainontaa käyttäjiin, jotka suorittavat sivustollasi määrätyn toimintosarjan (esimerkiksi käyttäjät, jotka kävivät tuotesivulla A ja klikkasivat sitten Lisää ostoskoriin ‑painiketta).
  • ottaa uudelleenmarkkinoinnin käyttöön Analyticsissa järjestelmänvalvojan asetusten kautta. Sinun ei tarvitse tehdä koodimuutoksia tai lisätä uusia uudelleenmarkkinointitunnisteita sivustollesi.

Uudelleenmarkkinointiyleisössä on oltava vähintään 100 yksilöllistä evästettä, jotta Google Display ‑verkosto näyttää mainoksia kyseiselle yleisölle. Hakumainosten uudelleenmarkkinointiluetteloissa on oltava vähintään 1 000 yksittäistä evästettä. Nämä samat evästeiden vähimmäisvaatimukset koskevat myös Google Adsin ja Analyticsin seurantapikseleitä.

Google Adsin uudelleenmarkkinointitagien vertailu Analyticsin seurantakoodin ja datan tuonnin kanssa

Google Adsin uudelleenmarkkinointitagi ja Analyticsin seurantakoodi otetaan käyttöön eri tavoin, ja myös niiden avulla kerättävät tiedot poikkeavat toisistaan. Analyticsissa käytettävissäsi on datan tuonti, jonka avulla voit tuoda monenlaisia lisätietoja seurantakoodilla kerätyn datan lisäksi.

Google Adsissa uudelleenmarkkinointiluettelot luodaan uudelleenmarkkinointitagin keräämistä tiedoista. Analyticsissa uudelleenmarkkinointiyleisöt luodaan mistä tahansa Analytics-datasta. Nämä voidaan yhdistää Analytics-tiliin linkitetyllä Google Ads ‑tilillä.

Google Ads Analytics
Verkkosivustot: Luot ylimääräisen uudelleenmarkkinointitagin verkkosivustoille. Tämän jälkeen lisäät ylimääräisen tagin verkkosivuillesi.

Sovellukset: Luot uudelleenmarkkinointitunnuksen sovelluksille. Tämän jälkeen lisäät tunnuksen sovellukseesi.

Lisätietoja
Verkkosivustot: Käytät olemassa olevaa Analytics-seurantakoodia ja otat uudelleenmarkkinoinnin käyttöön Analytics-sivustosi asetuksista.

Sovellukset: Muokkaat sovellukseesi lisättyä seurantakoodia.

Lisätietoja
Voit luoda uudelleenmarkkinointiluetteloita seuraavien sääntöjen mukaan:

Verkkosivustot:
  • Sivun vierailijat
  • Sivun vierailijat, jotka eivät käyneet toisella sivulla
  • Sivun vierailijat, jotka kävivät myös toisella sivulla
  • Sivun vierailijat tiettyinä päivämäärinä
  • Sivun vierailijat tietyllä tagilla
Sovellukset:
  • Kaikki sovelluksen käyttäjät
  • Henkilöt, jotka käyttivät tai eivät käyttäneet sovellusta viime aikoina
  • Henkilöt, jotka käyttävät sovelluksen tiettyä versiota
  • Henkilöt, jotka suorittivat tiettyjä toimia sovelluksessa
Voit luoda uudelleenmarkkinointiyleisöjä esimerkiksi seuraavien Analytics-tietojen perusteella:
  • Kaikki Analyticsin oletusdata
  • Linkitetyiltä Google Ads ‑tileiltä tuotu data
  • Linkitetyiltä Google Marketing Platform ‑tileiltä tuotu data
  • Datan tuonnin kautta tuotu data (esim. asiakassuhdehallinnan data, tuotteen sisällönkuvaustiedot tai oma data)
Uudelleenmarkkinointiluettelot ovat Google Adsille ominaisia. Uudelleenmarkkinointiyleisöt ovat Analyticsille ominaisia, ja ne jaetaan yleisöasetuksissa määritettyjen linkitettyjen Google Ads ‑tilien kanssa.
Google Ads ‑tagit asettavat mainosevästeet.
Esimerkki: Käyttäjä, jolla ei ole mainosevästettä, saapuu sivustolle, jolla on Google Adsin uudelleenmarkkinointitagi. Käyttäjälle asetetaan mainoseväste, ja hänet lisätään uudelleenmarkkinointiluetteloon.
Analytics-seurantakoodin tagit lukevat mainosevästeitä.
Esimerkki: Käyttäjä, jolla ei ole mainosevästettä, saapuu sivustolle, jolla on Analyticsin uudelleenmarkkinointia käyttävä seurantakoodi. Käyttäjälle ei aseteta mainosevästettä, eikä häntä lisätä luetteloon.
Voit käyttää uudelleenmarkkinointiluetteloita Display‑ ja hakuverkostoissa. Voit käyttää uudelleenmarkkinointiyleisöjä Display‑ ja hakuverkostoissa.

Seuraavat vaiheet

1. Ota mainontaominaisuudet käyttöön Google Analyticsissa.
  2. Perehdy uudelleenmarkkinointiyleisöjen luomiseen.