[GA4] Datankeruun käyttöönotto sovelluksessa

Tämä artikkeli on tarkoitettu mobiilisovelluksen omistajille, jotka ovat jo ottaneet Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuden ja sovellusdatastriimin käyttöön. Jos et ole vielä tehnyt sitä, lue nämä ohjeet. Jos haluat ottaa datankeruun käyttöön verkkosivustolla, lue nämä ohjeet.

Jotta voit alkaa kerätä sovelluksen peruskäyttödataa, lisää Google Analytics for Firebase (GA4F) SDK sovellukseen (iOS tai Android).

GA4F SDK sisältää Play Install Referrer APIn. Jos SDK on otettu käyttöön Android-sovelluksessasi, asiakassovellus voi lisätä utm_source- ja utm_medium-parametrin viittaavalle sivulle.

Kun olet lisännyt SDK:n, useita tapahtumia kerätään automaattisesti. Voit myös kerätä sellaisia suositeltuja tapahtumia, jotka ovat tärkeitä liiketoiminnallesi. Määritä ja kerää logEvent-metodin avulla jopa 500:aa eri tapahtumaa ilman kokonaismäärään liittyviä rajoituksia.