Over In-Page analyse

Met de In-Page analyse kunt u een visuele beoordeling maken van hoe gebruikers omgaan met uw webpagina's en kunt u vragen zoals hieronder beantwoorden:

• Sluit de indeling goed aan bij de door mijn gewenste gebruikersactiviteiten op de pagina?
  • Krijgen mijn gebruikers de door mij gewenste inhoud te zien?
  • Vinden mijn gebruikers dat wat ze zoeken op de pagina?
  • Zijn mijn call-to-actions motiverend of zichtbaar genoeg?
  • Op welke links klikken gebruikers?

Beginnend met de startpagina van uw site ziet u op welke links gebruikers hebben geklikt. U kunt In-Page analyse op dezelfde manier doorbladeren als u uw site doorbladert: als u op een link op uw startpagina klikt, worden de bijbehorende gegevens voor de betreffende pagina weergegeven zodra de pagina is geladen.

Extra voordelen van dit rapport zijn:

• Ondersteuning voor image maps, zodat u een afzonderlijke tag kunt maken voor alle gedeelten binnen één afbeelding waaraan een link kan worden toegevoegd
  • Ondersteuning voor segmenten en datumvergelijking
  • Beschikbaarheid van informatie op paginaniveau
  • Informatie over het gedeelte van uw pagina dat zichtbaar is zonder scrollen

In-Page analyse werkt het beste in moderne browsers. Voor een optimale ervaring kunt u het beste de huidige versies gebruiken van Chrome of Firefox, of Microsoft Internet Explorer 9 of later.

Voordat u het rapport kunt gebruiken, moet u de URL opgeven voor de pagina waarop u het rapport wilt openen. U geeft die URL op wanneer u de instellingen bewerkt voor een dataweergave. Bekijk het gedeelte Problemen oplossen voor meer informatie over het opgeven van de URL.

U kunt het rapport op twee manieren openen:

• Klik in 'Rapporten over gedrag' op In-Page analyse. Vervolgens wordt het rapport geopend op de pagina die u in uw dataweergave-instellingen heeft opgegeven.
  • Ga in het gedragsrapport Alle pagina's naar een specifieke pagina en klik op het tabblad In-Page. Vervolgens wordt het rapport voor de betreffende pagina geopend.

Sinds 22 juli 2014 worden e-commercegegevens niet langer gerapporteerd door In-Page analyse.