Over In-Page analyse

Met In-Page analyse kunt u een visuele analyse maken van de interactie van gebruikers met uw webpagina's. Hiermee krijgt u antwoord op onder andere de volgende vragen:

• Sluit de indeling goed aan bij de door mij gewenste gebruikersactiviteiten op de pagina?
  • Krijgen mijn gebruikers de door mij gewenste content te zien?
  • Vinden mijn gebruikers wat ze zoeken op de pagina?
  • Zijn mijn call-to-actions motiverend of zichtbaar genoeg?
  • Op welke links klikken gebruikers?

Beginnend met de startpagina van uw site ziet u op welke links gebruikers hebben geklikt. U kunt In-Page analyse op dezelfde manier doorbladeren als u uw site doorbladert: als u op een link op uw startpagina klikt, worden de bijbehorende gegevens voor de betreffende pagina weergegeven zodra de pagina is geladen.

Extra voordelen van dit rapport zijn:

• Ondersteuning voor image maps, zodat u een afzonderlijke tag kunt maken voor alle gedeelten binnen één afbeelding waaraan een link kan worden toegevoegd
  • Ondersteuning voor segmenten en datumvergelijking
  • Beschikbaarheid van informatie op paginaniveau
  • Informatie over het gedeelte van uw pagina dat zichtbaar is zonder scrollen

Hoe het werkt

In het rapport In-Page analyse wordt het aantal klikken op een pagina-element bepaald aan de hand van het aantal keren dat de betreffende pagina fungeert als verwijzende URL naar volgende pagina's. Bijvoorbeeld:

• Pagina A heeft twee links naar pagina B.
  • Pagina B heeft tien paginaweergaven waarbij de verwijzende URL pagina A is.
  • Aan elk van de twee links op pagina A worden tien klikken toegeschreven.

Als u een nauwkeurigere telling van het aantal klikken wilt bekijken, schakelt u Uitgebreide linktoeschrijving in.

Opmerking: E-commercegegevens worden niet gerapporteerd door In-Page analyse.

In-Page analyse werkt het beste in moderne browsers. Voor een optimale ervaring kunt u het beste de huidige versie van Chrome of Firefox gebruiken, of Microsoft Internet Explorer 9 of later.

Gegevens van In-Page analyse weergeven

Voordat u het rapport kunt gebruiken, moet u de URL opgeven voor de pagina waarop u het rapport wilt openen. U geeft deze URL op wanneer u de instellingen bewerkt voor een dataweergave.

U kunt het rapport op twee manieren openen:

1. Log in op uw Analytics-account.
  2. Ga naar uw dataweergave.
  3. Selecteer het tabblad Rapportage.
  4. Selecteer Gedrag > In-Page analyse.
    U kunt echter ook Gedrag > Site-inhoud > Alle pagina's selecteren. Geef vervolgens de details weer voor een pagina en selecteer het tabblad In-Page. Het rapport voor de betreffende pagina wordt nu geopend.