Gedrag

Over In-Page analyse

In-Page analyse is beschikbaar in het gedeelte Inhoud op het tabblad Standaardrapporten. Hiermee kunt u een visuele analyse van de pagina's van uw website maken om te bepalen hoe gebruikers omgaan met die pagina's en kunt u vragen zoals hieronder beantwoorden:

• Sluit de indeling goed aan bij de door mij gewenste gebruikersactiviteiten?
  • Krijgen mijn gebruikers de door mij gewenste inhoud te zien?
  • Vinden mijn gebruikers dat wat ze zoeken op de pagina?
  • Zijn mijn calls-to-action motiverend of zichtbaar genoeg?
  • Op welke links klikken gebruikers?

Beginnend met de startpagina van uw site ziet u op welke links gebruikers hebben geklikt. U kunt In-Page analyse op dezelfde manier doorbladeren als u uw site doorbladert: als u op een link op uw startpagina klikt, worden de bijbehorende gegevens voor de betreffende pagina weergegeven zodra de pagina is geladen.

Extra voordelen van dit rapport zijn:

• Ondersteuning voor image maps, zodat u een afzonderlijke tag kunt maken voor alle gedeelten binnen één afbeelding waaraan een link kan worden toegevoegd
  • Ondersteuning voor segmenten en datumvergelijking
  • Beschikbaarheid van informatie op paginaniveau
  • Informatie over het gedeelte van uw pagina dat zichtbaar is zonder bladeren Meer informatie

In-Page analyse werkt het beste in moderne browsers. Voor een optimale ervaring kunt u het beste de huidige versies gebruiken van Chrome of Firefox, of Microsoft Internet Explorer 9 of later.

Voordat u het rapport kunt gebruiken, moet u de URL opgeven voor de pagina waarop u het rapport wilt openen. U geeft die URL op wanneer u de instellingen bewerkt voor een dataweergave. Zie het gedeelte Problemen oplossen voor meer informatie over het invoeren van de URL.

U kunt het rapport op twee manieren openen:

• Klik onder Standaardrapporten > Inhoud op In-Page analyse.
    Vervolgens wordt het rapport geopend op de pagina die u in uw dataweergave-instellingen heeft opgegeven.

• Klik in het rapport Pagina's (Standaardrapporten > Inhoud > Site-inhoud > Pagina's) wanneer u naar een specifieke pagina wilt gaan op het tabblad In-Page.
    Vervolgens wordt het rapport voor de betreffende pagina geopend.