Chromen Page Analytics ‑laajennus

In-Page Analytics ‑raportti poistettiin käytöstä vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä ja Chromen Page Analytics ‑laajennus sen jälkeen vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä. Laajennusta ei päivitetä, mutta se toimii jatkossakin. Analytics-käyttäjät voivat ladata sen Chrome Web Storesta.

Kun olet asentanut laajennuksen Chrome-selaimeesi, voit ladata Analyticsilla seuraamasi sivun ja tutkia seuraavia tietoja:

• tiedot: Sivun katselut, Yksilöidyt sivun katselut, Keskim. sivulla käytetty aika, Välitön poistuminen prosenteissa ja % poistumisia
  • aktiivisten vierailijoiden määrä reaaliajassa
  • sivunsisäinen klikkausten analyysi (mitä käyttäjät klikkaavat sivulla).

Oletuksena tiedot näkyvät tuloskorteissa sivun yläosassa:

Sinun täytyy päästä kirjautumaan sille Analytics-tilille, joka tietoja kerää, jotta tuloskortti näkyisi.

Artikkelin aiheet:

Ajanjakso

Valitse ajanjaksovalikosta aikaväli tiedoille, jotka näet laajennuksessa. Voit valita monista ennalta määritetyistä ajanjaksoista. Voit myös halutessasi verrata vastaavaa ajanjaksoa.

Ohjekuplat

Jokaisessa klikattavassa sivun osassa (esim. linkeissä ja painikkeissa) näkyy ohjekupla, joka ilmoittaa kyseistä kohtaa klikanneiden käyttäjien prosenttiosuuden.

Ota ohjekuplien näyttö käyttöön tai pois käytöstä klikkaamalla ohjekuplakuvaketta.

Ota ohjekuplien värit käyttöön tai pois käytöstä klikkaamalla värikuvaketta.

Jos värit ovat käytössä, ohjekuplat ovat sinisiä, vihreitä, oransseja tai punaisia klikkausten suhteellisen prosenttimäärän mukaan.

Klikkauskynnys

Valitse klikkaustietokuplien näyttämiskynnys. Sivun alueilla, joiden klikkausmäärä ei ylitä kynnystä, ei näy ohjekuplia.

Segmentit

Segmenttiluettelo sisältää kaikki segmentit, jotka ovat käytettävissäsi. Voit lisätä jopa neljä segmenttiä laajennuksen tietoihin. Joka segmentille on erillinen joukko tuloskortteja.

Poista segmentti avaamalla luettelo ja poistamalla segmentin valinta.

Vain reaaliaikaiset vs. kaikki tiedot

Voit nähdä kaikki tiedot tai vain reaaliaikaiset tiedot klikkaamalla reaaliaikaisen hallinnan laajennus-/tiivistyskuvakkeita.

Tili, omaisuus, näkymä

Tili/Omaisuus/Näkymä-valikossa näkyvät kaikki tilit/omaisuudet/näkymät, jotka käyttävät nykyisen sivun perus-URL-osoitetta oletus-URL-osoitteen arvona omaisuusasetuksissa. Jos tällä hetkellä avattuna oleva sivu on esimerkiksi www.esimerkki.fi/index.html, kaikki omaisuudet, joiden oletus-URL-osoite on www.esimerkki.fi, sisältyvät tähän valikkoon.

Asetukset

Klikkaa laajennuksen kuvaketta selaimen yläosassa.

Valitse, haluatko näyttöruutujen (tuloskorttien) näkyvän selainikkunan ylä- vai alaosassa tai näkyvätkö ne lainkaan.

Näet viestejä, joissa kerrotaan, saiko laajennus yhteyden Analyticsiin ja saatko Analyticsilta tiedot sivusta, jota katselet.

Käytöstä poistaminen

Poista laajennus käytöstä klikkaamalla x. Säätimet ja tuloskortit eivät näy, ennen kuin otat ne taas käyttöön yllä olevista asetusvaihtoehdoista.

Palaute

Jätä Google+ -yhteisölle palautetta laajennuksen ongelmista tai toivomistasi parannuksista.

Joissain tapauksissa tuloskorttien näkyminen sivun ylä- tai alaosassa estää vierittämisen aivan sivun alareunaan.