Öka annonsernas relevans med hjälp av infogning av sökord

Med infogning av sökord visas annonserna på olika sätt beroende på vilka söktermer besökarna använder. Eftersom de bäst matchande sökorden visas automatiskt, blir annonserna mer relevanta för fler sökningar.

Infogning av sökord är en avancerad Google Ads-funktion. Vi rekommenderar att du kombinerar den med automatisk taggning, så att dimensionen Annonsinnehåll visas som rubrik.

Undersökning

Skapa segment i rapporten Kampanjer om du vill jämföra resultatet av de automatiskt infogade sökorden.

1. Välj Annonsering > Google Ads > Kampanjer.

2. Välj Segment och skapa två nya anpassade segment enligt följande:
    • För annonser med infogning av sökord: Inkludera Annonsinnehåll som Innehåller {sökord:
    • För annonser utan infogning av sökord: Uteslut Annonsinnehåll som Innehåller {sökord:

Observera att du måste skriva ett kolon (:) efter sökordet i varje segment. Informationen om varje avancerat segment visas i linjediagrammet och i tabellen.

3. Öppna fliken Utforskaren och välj ett alternativ, till exempel Webbplatsanvändning eller Måluppsättning. Det visas olika statistik i tabellen beroende på vad du väljer.

4. Välj Kampanjer eller Annonsgrupper ovanför tabellen som primär dimension. Lägg till en sekundär dimension, till exempel Annonsgrupp, för att ge mer sammanhang. Använd det avancerade filtret till höger i tabellen om du vill söka efter specifika kampanjer eller annonsgrupper.

5. Pröva andra dataurval i tabellen, till exempel Jämförelse, om du vill se mer detaljerad information. Använd rullgardinsmenyn om du vill välja och jämföra specifik statistik.

Åtgärd

Jämför Konverteringsfrekvens, Konverteringsfrekvens för e-handel och Värde per besök för annonser med respektive utan infogning av sökord. Om annonserna ger bättre resultat med infogning av sökord, bör du överväga att använda funktionen i fler annonsgrupper.