Øk annonserelevansen gjennom innsetting av søkeord

Når du bruker innsetting av søkeord, blir annonsene dine vist forskjellig alt etter hvilke søkeord som benyttes. Ved automatisk å vise det søkeordet som samsvarer best med brukerens søk, oppleves annonsene dine som mer relevante for flere søk.

Innsetting av søkeord er en avansert Google Ads-funksjon. Kombiner denne funksjonen med automatisk merking for å vise Annonseinnhold-dimensjonen som overskrift (anbefales).

Undersøkelse

Opprett segmenter i Kampanjer-rapporten for å sammenligne resultatene for søkeordene som automatisk er satt inn.

1. Gå til Annonsering > Google Ads > Kampanjer.

2. Bruk Segmenter til å opprette to nye tilpassede segmenter med følgende oppbygning:
    • Annonser med innsetting av søkeord: Ta med annonseinnhold som inneholder {keyword:
    • Annonser uten innsetting av søkeord: Ikke ta med annonseinnhold som inneholder {keyword:

Vær oppmerksom på at du må ha med kolon (:) etter søkeordet i hvert segment. Du finner data for hvert av de avanserte segmentene i stolpediagrammet og tabellen.

3. Utforsker-fanen kan du for eksempel velge Nettstedbruk eller Målsett. Hvilke beregninger som blir vist i tabellen, avhenger av hvilket alternativ du velger.

4. Velg Kampanjer eller Annonsegrupper som hoveddimensjon ovenfor tabellen. Legg til en sekundær dimensjon (f.eks. Annonsegruppe) for å gi mer kontekst. Bruk det avanserte filteret til høyre i tabellen hvis du vil søke etter bestemte kampanjer eller annonsegrupper.

5. Du kan oppnå mer innsikt ved å prøve ut andre tabellvisninger, for eksempel Sammenligning. Du velger og sammenligner beregninger ved hjelp av rullegardinmenyen.

Handling

Sammenlign konverteringsfrekvensen, konverteringsfrekvensen for netthandel og verdi per økt for annonsene dine som bruker innsetting av søkeord med annonsene som ikke bruker innsetting av søkeord. Hvis du oppnår bedre resultater med annonsene du bruker innsetting av søkeord for, bør du vurdere å bruke innsetting av søkeord i flere av annonsegruppene dine.