Avväg användningen av allmänna sökord kontra varumärkessökord

Kunderna kanske använder olika typer av söktermer för att hitta din produkt beroende på var i köpcykeln de befinner sig. Personer som vill jämföra produkter kanske exempelvis använder allmänna termer. När de vet vilka produkter de kan välja mellan och är redo att börja handla, kanske de börjar söka efter mer specifika varumärkesnamn. Återkommande kunder kanske söker efter sina favoritvarumärken i stället för att använda allmänna produkttermer.

Avväg användningen av allmänna sökord kontra varumärkessökord, så att du fångar upp olika sorters kunder och ökar möjligheterna till konvertering.

Undersökning

1. Välj Förvärv > Sökord > Betalda.

2. Skapa två anpassade segment utifrån dina varumärkestermer. Skriv så här:
    • Inkludera Sökord som Matchar reguljärt uttryck varumärke|felstavning av varumärke
    • Uteslut Sökord som Matchar reguljärt uttryck varumärke|felstavning av varumärke

Obs! Ersätt varumärke och felstavning av varumärke med det riktiga varumärket och en vanlig felstavning. Lägg eventuellt till ytterligare felstavningar av varumärket i det reguljära uttrycket. Avgränsa varje felstavning med vertikalstreck | och använd inte blanksteg. Läs mer om hur du använder reguljära uttryck.

3. Öppna fliken Utforskaren och välj ett alternativ, till exempel Webbplatsanvändning, Måluppsättning eller E-handel. Det visas olika statistik i tabellen beroende på vad du väljer. Du kan också välja enskilda statistikvärden, till exempel % nya besök, på rullgardinsmenyn och jämföra dem i linjediagrammet.

4. Pröva olika visualiseringslägen i tabellen, till exempel Jämförelse, om du vill se mer detaljerad information. Välj specifik statistik på rullgardinsmenyn när du använder ett annat läge.

Åtgärd

Lägg till fler allmänna sökord så att du når fler nya användare, i synnerhet om din produkt är ny, om du har ett nystartat företag eller om du försöker nå ut till en ny marknad.

Investera i varumärkessökord om du vill behålla befintliga kunder eller om du har en känd produkt, ett etablerat företag eller ett känt varumärke.