Voor evenwicht zorgen tussen algemene zoekwoorden en zoekwoorden met merknaam

Afhankelijk van waar klanten zich in de koopcyclus bevinden, kunnen ze verschillende soorten zoektermen gebruiken om uw product te vinden. Iemand die zich bijvoorbeeld in de onderzoeksfase bevindt, zou kunnen zoeken door gebruik te maken van algemene termen. Naarmate ze meer vertrouwd raken met de beschikbare producten en naar de conversiefase gaan, zouden ze kunnen gaan zoeken op specifieke merknamen. Terugkerende klanten zouden ook favoriete merknamen als zoektermen kunnen gebruiken in plaats van algemene producttermen.

Breng het gebruik van algemene zoekwoorden en zoekwoorden met merknaam in evenwicht om een breed scala van klanten te werven en conversiemogelijkheden te verhogen.

Onderzoek

1. Navigeer naar Acquisitie > Zoekwoorden > Betaald.

2. Maak twee aangepaste segmenten op basis van uw merktermen. Deze bouwt u als volgt op:
    • Opnemen Zoekwoorden Komt overeen met RegExp uw merkspecifieke termen|spelfouten van merknaam
    • Uitsluiten Zoekwoorden Komt overeen met RegExp uw merkspecifieke termen|spelfout van merknaam

Opmerking: vervang uw merkspecifieke termen en spelfout van merknaam door uw echte merknaam en een versie ervan met een veel gemaakte spelfout erin. Desgewenst kunt u nog meer onjuist gespelde versies van uw merknaam toevoegen aan de reguliere expressie; scheid deze van elkaar met een pijplijnteken (|) en voeg geen spaties in. Meer informatie over het gebruik van reguliere expressies.

3. Ga naar het tabblad Verkenner en selecteer een optie, zoals Sitegebruik, Doelenset of E-commerce. Op basis van deze selectie worden er in de tabel verschillende statistieken weergegeven. U kunt ook individuele statistieken kiezen uit het dropdown-menu, zoals % nieuwe sessies, en deze vergelijken in de lijngrafiek.

4. Probeer voor meer inzicht verschillende visualisatieweergaven in de tabel, zoals Vergelijking. Gebruik het dropdown-menu om specifieke statistische gegevens te selecteren terwijl u een andere weergave gebruikt.

Actie

Breid uw algemene zoekwoordstrategie uit om meer nieuwe gebruikers aan te trekken, vooral als u een nieuw product of een jong bedrijf heeft, of een nieuwe markt probeert te bereiken.

Investeer in uw merknaamzoekwoordstrategie om klanten vast te houden als u een gevestigd product of bedrijf, of een gevestigde merknaam heeft.