Yleisten avainsanojen ja brändiavainsanojen tasapainottaminen

Asiakkaat saattavat käyttää erilaisia hakutermejä tuotteesi löytämiseksi sen mukaan, missä kohtaa ostoprosessia he ovat. Esimerkiksi tuotteen tai palvelun tutkimusvaiheessa oleva henkilö hakee luultavasti käyttämällä yleisiä termejä. Kun asiakkaat tutustuvat saatavilla oleviin tuotteisiin paremmin ja siirtyvät kohti tulosvaihetta, he saattavat alkaa hakea tietyillä tuotemerkkien nimillä. Aiemmin tuotteita ostaneet asiakkaat saattavat myös käyttää hakutermeinä suosikkituotemerkkiensä nimiä yleisten tuotetermien sijaan.

Kun tasapainotat yleisten avainsanojesi ja tuotemerkkiavainsanojesi käyttöä, tavoitat monien asiakkaiden huomion ja lisäät tulosmahdollisuuksia.

Tutkimus

1. Siirry kohtaan Hankinta > Avainsanat > Maksullinen.

2. Luo kaksi omaa segmenttiä omien bränditermiesi pohjalta. Segmenttien rakenne on seuraava:
    • Sisällytä Avainsana Vastaava säännöllinen lauseke tuotemerkin erityistermit|tuotemerkin väärinkirjoitukset
    • Sulje pois Avainsanat Vastaava säännöllinen lauseke tuotemerkin erityistermit|tuotemerkin väärinkirjoitukset

Huomaa: Muista korvata kohdat tuotemerkin eritystermit ja tuotemerkin väärinkirjoitukset tuotemerkkisi nimellä ja sen usein väärin kirjoitetulla muodolla. Lisää tarvittaessa säännölliseen lausekkeeseen useampia tuotemerkin väärin kirjoitettuja muotoja. Erota ne toisistaan putkimerkillä (|) ilman välilyöntejä. Lisätietoja säännöllisten lausekkeiden käytöstä.

3. Valitse Tutki-välilehdellä esimerkiksi Sivuston käyttö, Tavoiteryhmä tai Verkkokauppa. Tähän valintaan perustuvassa taulukossa näkyy erilaisia tietoja. Voit valita avattavasta valikosta myös yksilöllisiä tietoja, kuten uusien istuntojen prosenttiosuuden, ja vertailla niitä viivakaaviossa.

4. Näet lisää tilastoja kokeilemalla taulukossa erilaisia tiloja, kuten Vertailu-tilaa. Avattavassa valikossa voit valita tietyt tiedot vaihtoehtoisia tiloja varten.

Toiminto

Laajenna yleisiä hakusanoja koskevaa strategiaasi saadaksesi enemmän uusia käyttäjiä etenkin, jos sinulla on uusi tuote, yrityksesi on uusi tai yrität päästä uusille markkinoille.

Panosta brändiavainsanoille laatimaasi strategiaan, jos tavoitteenasi on säilyttää asiakkaasi tai jos sinulla on vakiintunut tuote, yritys tai tuotemerkki.