Förbättra resultatet av dina målsidor

Om du hittar en målsida med hög avvisningsfrekvens, kan det bero på att måladressen inte motsvarar förväntningarna från annonstexten eller att den inte har ett engagerande innehåll med tydliga navigeringsvägar.

Utvärdera och justera dina målsidor så att användarna stannar kvar, vilket ger fler konverteringsmöjligheter på webbplatsen.

Undersökning

Skapa och använd ett avancerat segment om du vill se avvisningsfrekvensen på dina målsidor från de viktigaste trafikkällorna.

1. Välj Innehåll > Webbplatsinnehåll > Målsidor.

2. Skapa ett anpassat segment för betald söktrafik enligt följande:

• Inkludera Media Innehåller CPC
    • Lägg till ”OCH”-uttryck
    • Inkludera Källa som Matchar reguljärt uttryck google|bing|yahoo

3. Öppna fliken Utforskaren och se till att standardvärdet Webbplatsanvändning är markerat.

4. Använd tabellen om du vill undersöka en specifik målsida. Använd det avancerade filtret om du vill söka efter fler sidor. Lägg till en sekundär dimension, till exempel Kampanj eller Annonsgrupp, om du vill se mer detaljerad information.

Åtgärd

Utvärdera avvisningsfrekvensen för varje målsida. Avvisningsfrekvensen kan variera avsevärt mellan olika sidor. Jämför varje sida med tidigare resultat, inte med andra sidor, när du vill bedöma effekten av ändringen.

Så här förbättrar du dina målsidor:

• Se till att adressen till målsidan stämmer väl överens med annonstexten. Om annonsen nämner produkt A, bör den matcha målsidan för produkt A snarare än en mer allmän eller orelaterad sida.

• Optimera målsidans design. Använd design- och innehållskomponenter som du vet ger bra resultat på andra sidor på din webbplats. Pröva Innehållsexperiment så att du kan skapa och testa flera versioner av webbplatsen, och behåll den mest framgångsrika varianten.