Utnyttja intern webbplatssökning

Om du använder intern webbplatssökning, kan du använda rapporten Site Search om du vill se vad användarna söker efter när de befinner sig på din webbplats. Utifrån den informationen kan du sedan förbättra konverteringsfrekvensen med hjälp av de här båda strategierna:

Inhämta sökord. Rapporten visar exakt vad användarna skrev i den anpassade sökrutan, så att du kan se vad användarna söker efter på din webbplats med deras egna ord. Det är troligt att användarna använder samma eller liknande termer i sökmotorerna. Det innebär att om du tar med webbplatssöktermer som sökord i dina betalda kampanjer, kan det hjälpa dig att inrikta annonserna på den målgrupp som är mest intresserad.

Optimera målsidor som också visas som populära söksidor. Användarna kanske använder webbplatssökning på en målsida om den inte uppfyller deras förväntningar från annonsen. Du kanske behöver göra målsidan mer specifik eller ändra annonstexten så att besökarna stannar kvar.

Undersökning

Jämför dina sökord med termerna som användarna skriver i sökrutan på din webbplats. Kan du hitta sökfrågor som leder till konverteringar eller transaktioner? Bör du använda dem som nya sökord i dina betalda kampanjer?

1. Välj Innehåll > Webbplatssökning > Söktermer.

2. Öppna fliken Utforskaren och välj ett alternativ, till exempel Måluppsättning eller E-handel. Det visas olika statistik i tabellen beroende på vad du väljer.

3. Välj Exportera på menyn högst upp på sidan och välj ett filformat (till exempel PDF eller CSV). Jämför listan med dina Google Ads-sökord. Se om du hittar skillnader och ändra i sökordslistan om det behövs.

Segmentera informationen så att du ser om trafik från betalda sökningar använder intern sökning på en viss målsida. Du kanske hittar nya termer som du kan använda som sökord, eller så kanske du upptäcker en målsida som behöver uppdateras.

1. Välj Innehåll > Webbplatssökning > Sidor.

2. Använd standardsegmentet Betald söktrafik.

3. Öppna fliken Utforskaren och välj ett alternativ, till exempel Webbplatsanvändning.

4. Leta i rapporten efter en sida och de söktermer som används på den. Du kan begränsa rapporten genom att ändra den sekundära dimensionen till Målsida.

5. Använd Sökord som sekundär dimension om du vill se vilka termer som leder användarna till en startsida eller målsida.

Åtgärd

Skapa nya sökord till dina betalda kampanjer utifrån användarnas söktermer på din webbplats. Lägg bud på nya eller vanliga termer och alla logiska varianter, till exempel en kombination av vanliga termer och varumärkesnamnet.

Granska målsidorna och annonstexten. Se till att annonserna matchar de mest specifika och relevanta sidorna.