Dra nytte av interne nettstedsøk

Hvis du bruker internt nettstedsøk, kan du bruke rapporten for nettstedsøk for å finne ut hva brukerne søker etter når de allerede er på nettstedet ditt. Følg de to fremgangsmåtene nedenfor for å forbedre konverteringsfrekvensen ved hjelp av disse dataene:

Mine for søkeord. I rapporten finner du informasjon om nøyaktig hva brukerne skrev inn i det tilpassede søkefeltet ditt. Dermed kan du se, med brukernes egne ord, hva de leter etter på nettstedet ditt. Det er sannsynlig at de besøkende bruker de samme eller lignende søkeord i søkemotorene. Hvis du tar med søkeordene for nettstedet i de betalte kampanjene dine, kan det bli enklere å målrette annonsene dine mot den mest mottakelige målgruppen.

Optimaliser landingssidene som samtidig er de beste søkesidene. Det kan hende at de besøkende bruker nettstedsøk på en landingsside hvis den ikke svarer til forventningene de fikk da de så annonsen. Det kan hende du må lage en mer spesifikk landingsside eller revidere annonseteksten din for at brukerne skal bli værende på nettstedet ditt.

Undersøkelse

Sammenlign søkeordene dine med søkeordene brukerne skriver inn i søkefeltet på nettstedet ditt. Finner du søk som førte til konverteringer eller transaksjoner? Bør du bruke disse som nye søkeord for de betalte kampanjene dine?

1. Gå til Innhold > Nettstedsøk > Søkeord.

2. Utforsker-fanen kan du for eksempel velge Målsett eller Netthandel. Hvilke beregninger som blir vist i tabellen, avhenger av hvilket alternativ du velger.

3. Velg Eksporter fra menyen nesten øverst på siden, og velg et filformat (f.eks. PDF, CSV). Sammenlign denne listen med Google Ads-søkeordene dine. Søk etter ulikheter, og foreta endringer i søkeordlisten etter behov.

Del opp dataene dine for å se om betalt søketrafikk bruker internt søk på en bestemt destinasjonsside. Det kan hende at du finner nye søkeord du kan bruke som søkeord, eller at du oppdager en destinasjonsside må revideres:

1. Gå til Innhold > Nettstedsøk > Sider.

2. Bruk standardsegmentet Betalt søketrafikk.

3. Gå til Utforsker-fanen, og velg et beregningssett, som for eksempel Nettstedbruk.

4. Klikk gjennom dataene for å finne en side og søkeordene som brukes på den siden. Du kan avgrense rapporten ved å velge Landingsside som sekundær dimensjon.

5. Bruk Søkeord som sekundær dimensjon for å se hvilke ord som leder brukerne til en startside eller destinasjonsside.

Handling

Lag nye søkeord for de betalte kampanjene dine med utgangspunkt i ordene brukerne søker etter på nettstedet ditt. By på nye eller populære søkeord og eventuelle logiske varianter, for eksempel en kombinasjon av populære søkeord og merkevarenavnet ditt.

Evaluer landingssidene dine og annonseteksten din. Sørg for at annonsene fører til sidene som er mest spesifikke og relevante.