Tavoitteen reitti -raportti

Visualisoi tavoitteen konversiot.

Tavoitereitti-raportissa näkyy liikenteen reitti suppilon läpi tavoitteen konversioon. Raportista näet, selaavatko käyttäjät tarjoamaasi sisältöä odotustesi mukaisesti. Lisäksi raportti paljastaa mahdolliset ongelmat, kuten korkeat poistumisprosentit tai odottamattomat poikkeamat.

Tässä artikkelissa:

Tavoitteen reitti -raportin vaatimukset

Sinun täytyy määrittää tavoitteita, jotta voit tarkastella Tavoitteen reitti -raporttia. Sinun on myös yhdistettävä tavoitteet ja suppilot, jotta saat yksityiskohtaisempia tietoja.

Tavoitteen reitti -raportin avaaminen

Voit tarkastella Tavoitereitti-raporttia seuraavalla tavalla:

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Siirry näkymääsi.
  3. Avaa Raportit.
  4. Valitse Konversiot > Tavoitteet > Tavoitteen reitti.

Mitä Tavoitteen reitti ‑raportilla voi tehdä?

Tavoitereitti-raporteista voit saada vastauksia seuraaviin kysymyksiin:

• Missä vaiheessa käyttäjät saapuvat suppiloon? Tapahtuuko se ensimmäisessä vaiheessa vai myöhemmin?
  • Ilmeneekö suppilon keskivaiheilla yllättäviä poistumisia?
  • Onko kanavassa vaiheita, joissa liikenne palaa aikaisempaan vaiheeseen?
  • Poikkeaako toiminta jossakin liikennesegmentissä muiden segmenttien toiminnasta? Saadaanko siinä konversioita useammin tai harvemmin kuin muissa segmenteissä?

Jos toiminta ei vastaa odotuksiasi jossakin liikenteen osassa, tarkastele sivun sisältöä. Jokin elementti ei ehkä toimi oikein, tai navigointi on käyttäjän näkökulmasta erilaista kuin ennakoit suppiloa luodessasi. Tee tarvittavat korjaukset ja tarkastele Tavoitteen reitti -raporttia uudelleen muutaman viikon kuluttua. Silloin näet, ovatko tekemäsi muutokset parantaneet kyseisen tavoitteen konversioprosenttia.

Tavoitteen reitti ‑raportin rajoitteet

Tavoitteen tietoja käsitellään eri tavalla kuin tavallisia Analytics-tietoja. Lue lisää ominaisuuksista, joissa tietoja käsitellään tavallisesta poikkeavalla tavalla.

Seuraavat vaiheet

Olet luonut vähintään yhden tavoitteen ja kerännyt sitä koskevaa tietoa. Nyt voit avata Tavoitteen reitti -raportin ja tutkia sitä. Lisätietoja raportin määrityksestä ja eri visualisointivaihtoehtojen käytöstä on kohdassa Reittiraporttien käyttäminen

Kun sinulla on yleiskäsitys siitä, miten Tavoitteen reitti -raportti toimii, lue aihetta käsittelevät esimerkkiartikkelit. Ne sisältävät lisäohjeita, joiden avulla voit hyödyntää raoporttia sisällön optimoinnissa ja vianetsinnässä.