Om rapporten Målflow

Visualiser dine målkonverteringer.

Rapporten Målflow viser den sti, din trafik fulgte via en tragt mod en målkonvertering. Denne rapport kan hjælpe dig med at finde ud af, om brugerne navigerer i dit indhold som forventet, eller om der er problemer som f.eks. høje frafaldsfrekvenser eller uventede sløjfer.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Forudsætninger for rapporten Målflow

Du skal have opsat mål for at kunne bruge rapporten Målflow, og det er en god idé at kombinere mål og tragte for at få bedre oplysninger.

Adgang til rapporten Målflow

Sådan får du vist rapporten Målflow:

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Naviger til din visning.
  3. Åbn Rapporter.
  4. Vælg Konverteringer > Mål > Målflow.

Hvad kan jeg gøre med rapporten Målflow?

Brug rapporten Målflow til at få svar på spørgsmål som følgende:

• Hvor kommer brugerne ind i tragten – er det ved det første trin, eller går de direkte til et sted i midten af tragten?
  • Er der mange uventede udgange fra et trin midt i tragten?
  • Er der et sted, hvor trafikken går tilbage?
  • Er der et trafiksegment, der opfører sig på en anden måde end andre segmenter? Konverterer dette segment ofte eller ikke så ofte?

Hvis et trafiksegment opfører sig på en anden måde, end du gerne vil have det til på et bestemt trin, bør du se på indholdet. Du finder måske et element, der ikke vises korrekt, eller måske finder du ud af, at navigationen set fra en brugers perspektiv ikke er sådan, som du havde forventet det, da du oprettede din tragt. Når du har foretaget en evaluering og foretaget eventuelle nødvendige rettelser, bør du gå tilbage til rapporten Målflow et par uger senere for at se, om dine ændringer har forbedret konverteringsraten for det pågældende mål.

Begrænsninger mht. rapporten Målflow

Måldata behandles anderledes end almindelige Analytics-data. Få flere oplysninger om funktioner med ikke-standardardiseret databehandling.

Næste trin

Vi antager, at du allerede har oprettet mindst ét mål og indsamlet nogle data for det. Det er derfor nu tid til at gå til rapporten Målflow og udforske den. Læs Sådan bruger du flowrapporter for at få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer rapporten og bruger de forskellige visualiseringsmuligheder.

Når du har fået en overordnet idé om, hvordan rapporten Målflow fungerer, kan du ved at læse "Eksempel"-artiklerne i dette emne få nogle specifikke anbefalinger til, hvordan du bruger rapporten til at optimere dit indhold og finde og rette problemer.