Om rapporten Hændelsesflow

Se, hvordan brugerne interagerer med dit website, via Hændelser.

Brug rapporten Hændelsesflow til at visualisere den rækkefølge, besøgende udløser de pågældende hændelser i på dit website. Hændelser giver dig mulighed for at spore særligt indhold, f.eks. videoer, elementer, der kan downloades, og integrerede gadgets. Rapporten Hændelsesflow kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilket indhold der fastholder brugerne på dit website, og med at se de stier, brugerne følger fra én populær hændelse til den næste.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Forudsætninger for rapporten Hændelsesflow

Du skal have opsat hændelser for at kunne bruge rapporten Hændelsesflow.

Adgang til rapporten Hændelsesflow

Sådan får du vist rapporten Hændelsesflow:

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Gå til din visning.
  3. Åbn Rapporter.
  4. Vælg Adfærd > Hændelser > Hændelsesflow.

Hvad kan jeg gøre med rapporten Hændelsesflow?

Brug rapporten Hændelsesflow til at undersøge spørgsmål som f.eks.:

• Er der en hændelse, der altid udløses først? Fører den brugerne videre til flere hændelser?
  • Er der en hændelse, der udløses flere gange i en session?
  • Er der en kategori af hændelser, der er mere populær end en anden hændelsestype? Udløses videoer oftere, og fører de til større engagement end gadgets?
  • Når du bruger standard eller segmenter, er der så en type brugere, der udløser hændelser på en anden måde end andre segmenter?

Sådan bruger du rapporten Hændelsesflow

Hver enkelt node i rapporten Hændelsesflow repræsenterer en hændelse, der er udløst af en bruger. Noder er organiseret i kolonner, der afspejler den rækkefølge, som brugerne udløste hændelser i på dit website, men der er ikke nogen indbygget rækkefølge med hensyn til, hvordan noderne vises i rapporten. Eksempelvis repræsenterer alle hændelserne i den første kolonne en hvilken som helst hændelse, som brugerne udløste før andre hændelser. Hændelser i den anden kolonne blev udløst som den anden, og så videre hele vejen gennem rapporten. De hændelser, der udløses oftest, vises øverst i hver enkelt kolonne, og de hændelser, der udløses sjældnere, vises nederst.

Skift detaljeringsgrad

Brug rullemenuen Detaljeringsgrad til at ændre rapportvisningen.

Skyderen Juster antallet af forbindelser, der vises på grafen øger eller reducerer antallet af forbindelser mellem noderne, og du får dermed en mere eller mindre detaljeret visning af rapporten Hændelsesflow.

Du kan organisere rapporten ved at gruppere hændelser i noder baseret på Kategori, Kategori/Handling eller Kategori/Handling/Etiket via mulighederne Vælg detaljeringsgraden for hændelsesknuder. Disse klassifikationer og det, du ser i rapporten, er baseret på, hvordan du opsætter dine hændelser. Jo mere organiseret du er med hensyn til opsætning af dine kategorier, handlinger og etiketter i dine hændelser, jo nemmere vil det være at læse og tolke flowrapporten. Du kan f.eks. anbringe alle dine videoer og elementer, der kan downloades, i forskellige kategorier og bruge Handlinger og Etiketter til yderligere at skelne mellem individuelle hændelser.

Dialogboksen Detaljeringsgrad
Dialogboksen Detaljeringsgrad

Undersøg noder og forbindelser

Klik på en node for at få vist en genvejsmenu, der giver dig mulighed for at undersøge trafik, der strømmer til og fra en bestemt hændelse. Klik på en forbindelse for kun at fremhæve de hændelser, der er relateret til denne forbindelse.

Fremhæv trafikken via en node
Undersøgelse af en node

Rul sidelæns i rapporten for at tilføje eller fjerne trin

Klik og træk rapporten til venstre eller højre for at rulle sidelæns. Rul helt mod højre, og klik derefter på +Trin for at føje hændelser til sekvensen. Fjern hændelser med x øverst i kolonnen.

Undersøg hændelsesudgange

Klik på en rød nodeudgangssøjle for at se udgangsoplysninger for den pågældende node. Bemærk! Udgange i denne rapport betyder ikke nødvendigvis, at brugerne forlader dit website.Udgange viser kun, at et trafiksegment ikke udløste endnu en hændelse.

Undersøg nodeafslutninger
Undersøgelse af hændelsesudgange

Næste trin

Du kan få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer rapporten og bruger de forskellige visualiseringsmuligheder, i Sådan bruger du flowrapporter.

Når du har set på rapporten, bør du se nærmere på hændelserne på dit website for at se dem fra en brugers perspektiv. Hvis du finder hændelser, der er specielt populære eller medfører engagement med flere hændelser, er det måske en god ide at oprette mere indhold af samme type. Hvis du finder ud af, at der er en hændelse, der udløses flere gange i træk, opdager du måske, at det pågældende indhold ikke fungerer korrekt, og at de mange gange, hændelsen bliver udløst, svarer til hyppig genindlæsning. Du finder måske også ud af, at et bestemt trafiksegment reagerer bedre på nogle hændelser end på andre.

Når du har fundet ud af, hvordan brugerne interagerer med det specielle websiteindhold, du sporer som hændelser, kan du bruge oplysningerne til at skabe et større brugerengagement på dit website.