Brug af flowvisualiseringsrapporterne

Se, hvordan du interagerer med og kontrollerer flowrapporterne.

Du kan sagtens støde på en speciel funktion i en bestemt flowrapport, men denne artikel beskriver de kontrolelementer, der er standard i alle flowrapporter.

I denne artikel:

Vælg en startdimension

Dimensioner udgør et startpunkt for de data, du ser i en rapport. Hvis du f.eks. vælger Land som en dimension, vises landenavne som dimensionsværdier i noderne i venstre kolonne, hvor de angiver, at den trafik, der er repræsenteret i rapporten, er knyttet til disse placeringer.

Vælg dimension
Valg af startdimensionen

Hvis du vil tilpasse værdierne i de dimensioner, du får vist, skal du klikke på tandhjulsikonet ud for dimensionsmenuen for at åbne kontrolelementet Tilpas dimensionselementer.

Tilpasning af dimensionselementer
Sådan tilpasser du startdimensionen

Du kan indtaste op til fem regulære udtryk for at tilpasse dimensionerne. Hvis du f.eks. bruger dimensionen Land/område og vil matche USA, indtaster du følgende og klikker på Anvend:

• Søgeordstype: Svarer til
  • Udtryk: USA
  • Navn: USA

Anvend segmenter

Segmenter fungerer ligesom dynamiske filtre, så du hurtigt kan dissekere trafik. Standardsegmenter såsom Nye brugere og Direkte trafik er standard i alle Google-konti. Brug Segmenter til at filtrere en bestemt trafik, f.eks. brugere, som har købt, eller som har tilbragt mere end en vis tid på dit website.

Tilføj segmenter
Anvendelse af segmenter

Flowrapporter understøtter kun sessionsbaserede segmenter. Brugerbaserede segmenter er deaktiveret for flowrapporter. Du kan kun anvende et enkelt segment i en flowrapport.

Panorer og zoom

Brug pilene til at panorere mod højre og venstre. Du kan også panorere ved at klikke og trække skærmbilledet med din mus. Brug skyderen + og - til at zoome (gør noderne og forbindelserne mindre eller større). Klik på startikonet for at vende tilbage til startvisningen.

Styring af panorering og zoom for flow
Kontrolelementer til panorering og zoom

Justering af detaljeringsgraden for forbindelser

Vælg Detaljeringsgrad, og brug skyderen til at justere de viste forbindelser. Skyderen påvirker ikke det faktiske antal forbindelser, men det er en metode, du kan bruge til at se færre eller flere forbindelser i en rapport.

Juster detaljeringsgraden for forbindelser
Forbindelsesskyder

Undersøg noder og forbindelser

Hold markøren over en node for at se ting som*:

• Hvor mange sider eller hændelser noden repræsenterer
  • Hvor mange brugere der gik videre til en anden side eller hændelse
  • Hvor mange brugere der forlod dit website fra den pågældende node
  • Nodens samlede antal sessioner eller udførte trin
Undersøg node
Undersøgelse af en node

Hold markøren over en forbindelse for at se ting som*:

• Det samlede antal sessioner, der er passeret igennem forbindelsen
  • Forbindelsens samlede antal udførte trin
  • Hvor stor en procentdel af trafikken forbindelsen repræsenterer
  • Hvor mange brugere der gik videre til en anden side eller hændelse
Undersøg forbindelsen
Undersøgelse af en forbindelse

* Den aktuelle visning afhænger af flowvisualiseringstypen.

Hold markøren over en nodeafslutning for at se en analyse af, hvordan brugerne forlod den pågældende node.

Undersøg afslutninger
Sådan undersøger du en nodeafslutning

Fokuser på ét trafiksegment

Klik på en node for at vælge en af følgende valgmuligheder:

• Fremhæv trafik herigennem: Fremhæver alle de forbindelser hele flowet igennem, der er foretaget af det pågældende trafiksegment. Hvis du vil fjerne fremhævningen, klikker du på noden igen. Derefter klikker du på Ryd fremhævning.
  • Vis kun dette segment (kun dimensionsnoder): Viser kun trafikken fra den pågældende dimension/det pågældende segment. Brug browserens tilbageknap eller breadcrumb til at gå tilbage.
  • Udforsk trafik herfra: Viser alle forbindelser til og fra noden. I denne tilstand kan du føje flere trin til stierne før og efter noden. Brug browserknappen eller breadcrumb-funktionen til at gå tilbage.
  • Gruppedetaljer: Viser komponenterne, f.eks. individuelle sider eller hændelser, der er grupperet sammen i den pågældende node. Brug denne mulighed til at se oplysninger som f.eks.:
    • Topsegmenter (kun dimensionsnoder): Den aktuelle metric
    • Udgående trafik (kun dimensionsnoder): De sider, som trafikken er strømmet til fra den pågældende node
    • Topsider: Siderne, som trafikken oftest strømmer til. Hvis en node f.eks. repræsenterer en samling af sider i afsnittet Gaveartikler, kan du se oplysninger om siderne med mest trafik i det pågældende afsnit.
    • Udspecificering af trafikken: Ikke til rådighed med Målflow
    • Indgående trafik: De sider, der har sendt trafik til noden
    • Udgående trafik: Siderne, som noden har sendt trafik til
    • Tragtindgange: Siderne på dit website, hvorfra brugerne gik ind i tragten
    • Tragtafslutninger: Siderne i din tragt, hvorfra brugerne forlod tragten
Fremhæv trafikken via en node
Fokusering på den valgte node

Du kan også klikke på en forbindelse for at fremhæve kun det pågældende trafiksegment hele vejen gennem flowet.

Fokus på forbindelser
Fremhævning af forbindelser for et trafiksegment

Skift dato, og brug datosammenligning

Som standard viser flowrapporterne data fra de seneste 30 dage, men du kan ændre datoen ved hjælp af kalenderrullemenuen. Hvis du vil sammenligne data fra to datointervaller, skal du vælge du Sammenlign med tidligere og vælge et nyt datointerval. Vælg lignende tidsperioder, f.eks. hele måneder eller uger, der begge begynder på en søndag, for at kunne lave en reel sammenligning.

Sammenligning af denne uge og sidste uge
Sammenligning af trafik for to uger

Når du sammenligner to datointervaller, kan du se ændringen i trafikmængden og -retningen gennem hver node i de pågældende perioder.  Når du fremhæver en node eller en forbindelse i et flow, ændres procentangivelserne på hver enkelt node for kun at angive forskellene inden for den pågældende trafikstrøm. Du kan også holde markøren over en node for at sammenligne dataene for de to datoer.

Procentvis ændring i datasammenligning
Procentvis ændring mellem to tidsperioder

Eksport af en rapport

Du kan eksportere en hvilken som helst flowrapport som PDF via menuen ved at klikke på Eksportér > PDF. Det, du ser på skærmbilledet, herunder stifremhævninger, vises i dit dokument. Du kan få flere oplysninger om, hvordan du eksporterer rapporter, ved at læse E-mail og eksportér rapporter.