Om flowvisualiseringsrapporterne

Se, hvilke trin dine brugere udfører for at nå frem til siderne, hændelserne og målene på dine websites og i dine apps.

En flowvisualisering er en grafik, der tegner en rute eller en sti, ligesom en sti gennem en skov. I modsætning til et kort, der viser mulige og kendte ruter, afslører en flowvisualisering den faktiske sti, sådan som brugeren fulgte den, trin for trin, inklusive eventuelle omveje eller tilbageskridt på vejen.

Flowrapporter i Analytics illustrerer de stier, som brugerne følger gennem dit indhold, herunder særlige elementer, du sporer via Mål og Hændelser. Du kan i én enkelt grafik se, hvordan brugerne går ind i, interagerer med og afslutter brugen af dit indhold. Du kan også bruge disse rapporter til at finjustere dit indhold, hvis du konstaterer uventede steder, hvor brugerne afslutter eller går tilbage.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Typer af flowrapporter

Der findes en række specialiserede flowrapporter i Analytics. I nedenstående tabel kan du se korte beskrivelser af dem.

Rapport Funktioner
Adfærdsflow

Rapporten Adfærdsflow visualiserer den sti, som brugerne har fulgt fra én side eller hændelse til den næste. Denne rapport kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilken type indhold der fastholder brugerne på websitet. Rapporten Adfærdsflow kan også hjælpe dig med at identificere potentielle problemer med indholdet.

Rapporten Adfærdsflow kan vise sider, indholdsgrupperinger og hændelser eller både sider og hændelser.

Målflow

Rapporten Målflow viser den sti, din trafik fulgte via en tragt mod en målkonvertering. Denne rapport kan hjælpe dig med at finde ud af, om brugerne navigerer i dit indhold som forventet, eller om der er problemer som f.eks. høje frafaldsfrekvenser eller uventede loops.

Du skal have defineret mål på din konto for at bruge rapporten Målflow. Rapporten er endnu mere nyttig, hvis du definerer tragte til dine mål.

Brugerflow

Rapporten Brugerflow sammenligner trafikvolumen fra forskellige kilder, så du kan undersøge trafikmønstrene på dit website. Du kan bruge rapporten til at se, hvordan forskellige marketingkanaler genererer trafik til dig. Du kan se, hvordan den pågældende trafik interagerer med dit indhold, og du kan specifikt se efter sider eller stier med høj effektivitet eller lav effektivitet.

Hændelsesflow

Rapporten Hændelsesflow illustrerer den rækkefølge, som brugerne udløser hændelser i. Det kan f.eks. være videoafspilninger, download af filer og interaktion med integrerede gadgets.

Hvis du også gerne vil se de sider, hvor hændelserne blev udløst, skal du i stedet bruge rapporten Adfærdsflow.

Tragtvisualisering

Rapporten Tragtvisualisering giver dig et overblik over den valgte målkonverteringstragt. I modsætning til rapporten Målflow viser Tragtvisualisering ikke den faktiske sti, som brugerne følger gennem dit website eller din app, men kun effektiviteten af hvert enkelt tragttrin i form af antal indgange og afslutninger.

Rapporten Tragtvisualisering er et godt første trin til måling af dine måls overordnede effektivitet. Hvis du oplever et højt frafald på et måltrin, kan du bruge rapporten Målflow til at analysere problemet mere detaljeret.

Google Play-henvisningsflow Rapporten Google Play-henvisningsflow hjælper dig med at måle interessen for din app ved at vise dig trafikmængden i hver fase af anskaffelsesprocessen.

En flowrapports anatomi

Alle flowrapporterne (undtagen Tragtvisualisering) bruger de samme grundlæggende komponenter:

Noder

Noder er punkter, som trafikken flyder igennem. En node kan repræsentere flere forskellige ting, f.eks. en enkelt side, et indeks, en indholdsgruppering, en hændelse eller en dimension. Antallet af brugere vises på hver enkelt node, så du med det samme får en fornemmelse af omfanget af den trafik, der flyder gennem den pågældende node.

Dimensionsnoder er hvide. Dimensionsnoden bestemmer det fundamentale indgangspunkt til et flow, så du kan sammenligne, hvordan forskellige marketingkanaler, sociale medier, teknologidimensioner eller andre indgangspunkter påvirker dit brugerflow.

Dimensionsnode

Noder og appskærmbilleder for sider, indholdsgrupperinger og mål er grønne:

Side- eller indholdsgrupperingsnode
Målnode

Hændelsesnoder er blå:

Hændelsesnode

Forbindelser, frafald og tilbagekoblinger

Forbindelser vises som grå bånd, der strømmer mellem noder. Forbindelser repræsenterer den sti, et trafiksegment følger fra én node til en anden. Forbindelsens tykkelse angiver den relative trafikmængde i det pågældende segment: Jo tykkere båndet er, jo mere trafik er strømmet gennem den pågældende forbindelse.

Nogle gange springer brugerne tilbage eller rundt om noder på en uventet mådeor around nodes in unexpected ways. Sådanne tilbagekoblinger vises som en forbindelse med en pil, der peger mod den forrige node.

Frafald (eller afslutninger) angiver, hvor brugerne har forladt flowet.

Forbindelser, frafald og tilbagekoblinger

Gode anvendelsesmuligheder for flowrapporter

Hver enkelt flowrapport viser dig specifikke data for det pågældende område af Analytics, men alle rapporterne kan vise dig:

• Den relative trafikmængde på dit website efter den dimension, du vælger (f.eks. trafikkilde, kampagne, browser)
  • Den relative mængde brugere i hvert enkelt skridt (node) på stien
  • Den relative trafikmængde og afbrydelsesfrekvensen mellem de enkelte skridt (afslutninger)
  • Hvornår brugerne gik et eller flere skridt tilbage ad stien
  • Specifikke metrics for forbindelser, noder og nodeudgange, når du holder markøren over dem

Begrænsninger for flowrapporter

Sessionsgrænser

Flowrapporter kan ikke vise data for flere end 100.000 sessioner. Hvis du har mere end 100.000 sessioner i datasættet, vises der stikprøvebaserede data i flowrapporterne. Juster datointervallet for at reducere antallet af sessioner i rapporten.

Segmentgrænser

Flowrapporter understøtter kun sessionsbaserede segmenter. Brugerbaserede segmenter er deaktiveret for flowrapporter. Du kan kun anvende et enkelt segment i en flowrapport.