Inrikta dig på fler språk

Missar du möjligheter att nå kunder som talar andra språk? Den här analysen hjälper dig att avgöra om du bör inrikta dig på användare som har ett annat modersmål än ditt eget.

Undersökning

Välj Målgrupp > Demografi > Språk och undersök följande två scenarier:

Scenario 1

Både annonserna och webbplatsen som trafiken leds till är skrivna på samma språk (annonser på svenska leder trafik till en webbplats på svenska).

1. Välj Segment och använd standardsegmentet Söktrafik. Om du bara är intresserad av ett visst geografiskt område, kan du skapa ett anpassat segment som omfattar söktrafik från ett enda land, till exempel Sverige. Skriv så här:

• Inkludera Källa som Matchar reguljärt uttryck google|bing|yahoo
    • Lägg till ”OCH”-uttryck
    • Inkludera Land/område som Matchar exakt Sverige

2. Öppna fliken Utforskaren och välj ett alternativ, till exempel Måluppsättning eller E-handel. Det visas olika statistik i tabellen beroende på vad du väljer.

3. Välj dataurvalet Jämförelse i tabellen och använd rullgardinsmenyn för att jämföra den statistik som du är intresserad av.

Scenario 2

Annonserna och webbplatsen som trafiken leds till är skrivna på olika språk (annonser på svenska leder trafik till en webbplats på engelska).

1. Välj Segment och använd standardsegmentet Betald söktrafik. Om du bara är intresserad av ett visst geografiskt område och dina Google Ads-kampanjer, kan du skapa ett anpassat segment som omfattar Google Ads-söktrafik från ett enda land, till exempel Sverige. Skriv så här:

• Inkludera Media som Matchar exakt CPC
    • Lägg till ”OCH”-uttryck
    • Inkludera Källa som Matchar exakt google
    • Lägg till ”OCH”-uttryck
    • Inkludera Land/område som Matchar exakt Sverige

2. Öppna fliken Utforskaren och välj statistik, till exempel Webbplatsanvändning, Måluppsättning eller E-handel. För att kunna avgöra det potentiella värdet av att ha annonser på andra språk, måste du jämföra Webbplatsanvändning med lämplig statistik som utgår från konvertering/e-handel.

3. Välj vyn Jämförelse i tabellen. Välj Avvisningsfrekvens på rullgardinsmenyn.

4. Använd det avancerade filtret och filtrera fram önskat språk.

Oavsett scenario ska du sedan leta reda på de sökord som användes av besökare med en annan språkinställning. Använder besökare med språk A andra varumärkesbaserade eller allmänna sökord än besökare med språk B?

1. Välj Trafikkällor > Källor > Sökning > Översikt.

2. Skapa ett anpassat avancerat segment för ett visst språk, till exempel engelska:

• Inkludera Språk Matchar reguljärt uttryck en|en-us

3. Ändra den primära dimensionen i tabellen till Sökord.

4. Välj dataurvalet Termmoln i tabellen om du vill se en grafisk presentation av de populäraste sökorden.

Åtgärd

Scenario 1: Om du märker att användare vars webbläsare är inställd på ett annat språk klickar på din annons och leder till konvertering, kanske du vill inrikta dina annonser också på dem.

Scenario 2: Om du märker att användare som klickar på engelska annonser har hög avvisningsfrekvens och/eller låg konverteringsfrekvens, kan du sluta att leda sådana användare till en svenskspråkig webbplats och i stället investera i en webbplats på engelska.