Aanvullende talen targeten

Loopt u mogelijkheden mis klanten te bereiken die andere talen spreken? Met deze analyse kunt u bepalen of u gebruikers moet targeten met een andere eerste taal dan de uwe.

Onderzoek

Ga naar Doelgroep > Demografie > Taal om de twee volgende scenario's te onderzoeken.

Scenario 1

Uw advertenties zijn geschreven in een bepaalde taal en ze sturen het verkeer naar een website in dezelfde taal (bijvoorbeeld: Engelstalige advertenties sturen het verkeer naar een Engelstalige website).

1. Gebruik segmenten om het standaardsegment Zoekverkeer toe te passen. Als u in plaats daarvan slechts in één geografische locatie bent geïnteresseerd, zou u een aangepast segment kunnen maken dat het zoekverkeer bevat van slechts één land, zoals de Verenigde Staten. Stel het als volgt samen:

• Opnemen Bron Komt overeen met RegExp google|bing|yahoo
    • 'EN'-instructie toevoegen
    • Opnemen Land/gebied Komt exact overeen met Verenigde Staten

2. Selecteer onder de tab Verkenner een optie zoals Doelenset of E-commerce. Deze keuze bepaalt welke statistieken er in de tabel verschijnen.

3. Selecteer in de tabel de dataweergave Vergelijking en gebruik het dropdown-menu om de statistieken te vergelijken die voor u het belangrijkst zijn.

Scenario 2

Uw advertenties zijn geschreven in een bepaalde taal en ze sturen het verkeer naar een website in een andere taal (bijvoorbeeld: Spaanstalige advertenties sturen het verkeer naar een Engelstalige website).

1. Gebruik segmenten om het standaardsegment Betaald zoekverkeer toe te passen. Als u maar in één geografische locatie in uw Google Ads-campagnes geïnteresseerd bent, kunt u ook een aangepast segment maken dat het Google Ads-zoekverkeer bevat van slechts één land, zoals de Verenigde Staten. Stel het als volgt samen:

• Opnemen Medium Komt exact overeen met CPC
    • 'EN'-instructie toevoegen
    • Opnemen Bron Komt exact overeen met Google
    • 'EN'-instructie toevoegen
    • Opnemen Land/gebied Komt exact overeen met Verenigde Staten

2. Selecteer onder de tab Verkenner een reeks statistieken zoals Sitegebruik, Doelenset of E-commerce. U zult het Sitegebruik en de juiste statistische gegevens die gebaseerd zijn op de statistiekreeksen Conversie en E-commerce moeten vergelijken om de potentiële waarde voor het maken van advertenties in een andere taal te bepalen.

3. Selecteer in de tabel de dataweergave Vergelijking. Selecteer het Bouncepercentage in het dropdown-menu.

4. Gebruik het geavanceerde filter om een bepaalde taal te isoleren.

Vervolgens identificeert u voor beide scenario's de zoekwoorden die worden gezocht door gebruikers met een andere taalvoorkeur. Zoeken sprekers van een taal naar andere merknamen of algemene zoekwoorden dan sprekers van een andere taal?

1. Ga naar Verkeersbronnen > Bronnen > Zoeken > Overzicht.

2. Maak een aangepast geavanceerd segment voor een specifieke taal, zoals bijvoorbeeld Spaans:

• Opnemen Taal Komt overeen met RegExp es|es-es

3. Wijzig de primaire dimensie in de tabel in Zoekwoord.

4. Selecteer de dataweergave Term Cloud in de tabel voor een visuele weergave van de zoekwoorden waar het vaakst naar wordt gezocht.

Actie

Scenario 1: als u in dit geval ontdekt dat gebruikers die hun browsers op een andere taal hebben ingesteld ook op uw advertentie klikken en conversies genereren, dan zou u uw advertenties ook kunnen richten op die gebruikers.

Scenario 2: als u vaststelt dat gebruikers die op Spaanse advertenties klikken een hoog bouncepercentage en/of een laag conversiepercentage hebben, is het af te raden die gebruikers naar een Engelstalige website te sturen en kunt in plaats daarvan beter investeren in het maken van een Spaanstalige website.