Muihin kieliin kohdistaminen

Jääkö sinulta tilaisuuksia hyödyntämättä, koska et tavoita muita kieliä puhuvia asiakkaita? Tämän analyysin avulla voit selvittää, kannattaako sinun kohdistaa käyttäjiin, joiden ensisijainen kieli on muu kuin oma kielesi.

Tutkimus

Tutki kumpaakin seuraavaa esimerkkiä siirtymällä kohtaan Yleisö > Yleisötiedot > Kieli.

Esimerkki 1

Mainoksesi on julkaistu yhdellä kielellä. Ne tuovat liikennettä sivustoon, jossa käytetään samaa kieltä (esimerkiksi suomenkieliset mainokset ohjaavat liikenteen suomeksi julkaistuun sivustoon).

1. Siirry segmentteihin ja ota käyttöön Hakuliikenne-oletussegmentti. Jos olet kiinnostunut vain yhdestä maantieteellisestä alueesta, voit luoda oman segmentin, joka sisältää hakuliikenteen vain yhdestä maasta, kuten Yhdysvalloista. Jäsennä segmentti seuraavasti:

• Sisällytä Lähde Vastaava säännöllinen lauseke google|bing|yahoo
    • Lisää AND-lauseke
    • Sisällytä Maa/alue Vastaa täsmälleen Suomi

2. Valitse Tutki-välilehdellä esimerkiksi Tavoiteryhmä tai Verkkokauppa. Tähän valintaan perustuvassa taulukossa näkyy erilaisia tietoja.

3. Valitse taulukossa Vertailu-näkymä ja vertaile avattavan valikon avulla sinulle tärkeimpiä tietoja.

Esimerkki

Mainoksesi on julkaistu yhdellä kielellä. Ne tuovat liikennettä sivustoon, jossa käytetään eri kieltä (esimerkiksi espanjankieliset mainokset ohjaavat liikenteen englanninkieliseen sivustoon).

1. Siirry segmentteihin ja ota käyttöön Maksullinen hakuliikenne -oletussegmentti. Jos olet kiinnostunut vain yhdestä maantieteellisestä alueesta ja Google Ads ‑kampanjoista, voit luoda oman segmentin, joka sisältää Google Ads ‑hakuliikenteen vain yhdestä maasta, kuten Suomesta. Jäsennä segmentti seuraavasti:

• Sisällytä Tulotapa Vastaa täsmälleen CPC
    • Lisää AND-lauseke
    • Sisällytä Lähde Vastaa täsmälleen google
    • Lisää AND-lauseke
    • Sisällytä Maa/alue Vastaa täsmälleen Suomi

2. Valitse Tutki-välilehdellä tietojoukko, kuten Sivuston käyttö, Tavoiteryhmä tai Verkkokauppa. Sinun on verrattava Sivuston käyttö -arvoa ja sopivia tulokseen tai verkkokauppaan liittyviä tietojoukkoja, jotta saat selville toisella kielellä luotavien mainosten mahdollisen arvon.

3. Valitse taulukossa Vertailu-näkymä. Valitse avattavasta valikosta Poistumisprosentti.

4. Yksilöi haluamasi kieli tarkennetulla suodattimella.

Tunnista seuraavaksi molemmissa tilanteissa, mitä avainsanoja käyttäjät, joilla on eri kielivalinta, ovat hakeneet. Käyttävätkö tietyn kielen puhuvat ha'uissa muita brändiavainsanoja tai yleisiä avainsanoja kuin jonkin toisen kielen puhujat?

1. Siirry kohtaan Liikenteen lähteet > Lähteet > Haku > Yleiskatsaus.

2. Luo muokattu tehostettu segmentti tietylle kielelle, kuten lle. Esimerkki:

• Sisällytä Kieli Vastaava säännöllinen lauseke es|es-es

3. Vaihda taulukossa ensisijaiseksi mittasuhteeksi Avainsana.

4. Valitse taulukossa Termipilvi-näkymä, jos haluat nähdä visuaalisen esityksen useimmin haetuista avainsanoista.

Tarvittavat toimet

Skenaario 1: jos klikkauksia ja tuloksia tulee myös käyttäjiltä, joiden selaimissa on valittuna toinen kieli, sinun kannattaa ehkä suunnata mainoksesi myös tällaisille käyttäjille.

Skenaario 2: Jos huomaat, että espanjankielisiä mainoksia klikkaavilla käyttäjillä on suuri välitön poistumisprosentti tai pieni tulosprosentti, sinun kannattaa ehkä lopettaa tällaisten käyttäjien ohjaaminen englanninkieliseen sivustoon. Luo sen sijaan espanjankielinen sivusto.